Kakkuja, kakkuja...

rommisuklaa_juustokakku_1
Leivontaohjeita ei ole ilmaantunut blogiin hetkeen, mutta kakkutehtaalla on silti ollut hienoista vilskettä. 😉 Enää en jaksa edes yrittää keksiä mitään erityistä veruketta leipomiselle, vaan useimmiten kakku tulee pyöräytettyä muuten vain. Nyt tosin oon tehnyt kahtena viikonloppuna peräkkäin synttärikakkuja. Seuraava leipomus on tietty jo ideoinnin tasolla, sillä ellen pääse tasaisin väliajoin leipomaan, tulee pahoja vieroitusoireita! Tässä vaiheessa joka kakun ei enää tarvitse olla täysin uudenlainen kokeilu, vaan lähiakoina oon pitkälti pyöritellyt aiemmin testattuja ja hyväksi todettuja kakkutäytteitä pienillä muutoksilla, esim. erilaisilla päällisillä. Prikulleen samanlaista kakkua on korkea kynnys tehdä jos mulla on vapaat kädet ja leivon huvikseni, mutta toki syöjien toiveita tulee kuunneltua. Muunmuassa viski-suklaakakkua saisin kuulemma joskus taas tehdä. 

rommisuklaa_juustokakku_2

rommisuklaa_juustokakku_3

rommisuklaa_juustokakku_4
Rommisuklaakakku digestivepohjalla, pinnalla marjoja ja valkosuklaata. Tätä syötiin viime viikonloppuna kummitädin syntymäpäivän kunniaksi.  Huomatkaa yllättävän tasainen keksipohja! Jaksan aina natseilla itse leipomieni kakkujen kohdalla erityisesti pohjan epätasaisuudesta, joka tuntuu olevan mulla jonkinlaisena kirouksena. Sama se miten paljon yrittää tasoitella, aina sama juttu - keksipohja näyttää kaikkea muuta kuin suoralinjaiselta! Tähän suoritukseen maltoin olla jo tyytyväinen.

valkosuklaa-puolukka_juustokakku_1

valkosuklaa-puolukka_juustokakku_2

valkosuklaa-puolukka_juustokakku_3
Valkosuklaa-puolukkakakkua puolestaan tein toisen kummitätini 50v. juhliin toissalauantaina. Olipas aivan mahtavat kekkereet Porvoossa, ihanassa kartanossa. Jopa minäkin aidosti viihdyin siellä iltamyöhään saakka, vaikka yleensä juhlista haluaisi paeta kotiin jo 2-3 tunnin kuluttua. Rakkaalla kummitädilläni on silmää juhlien järjestämiseen! Hänen kanssa mulla onkin jo kivoja suunnitelmia ensi vuodelle.

mango_juustokakku
Jos käytössä ei ole minkään sortin vuokaa, ei hätää! Myös paperisiin muffinsivuokiin saa ihan näppärästi tehtyä pieniä juustokakkuja. Tässä oli mangotäytettä ja muistaakseni digestive-pohja.

vanilja-mustikka_juustokakku
Tämän vanilja-mustikkakakun kaurakeksipohjalla tein kesällä töihin. Sitruuna olisi saanut olla hienompana raasteena!

marjainen_valkosuklaa_juustokakku
Tässä oli digestivepohja, valkosuklaatäyte, mansikkakiille ja pinnalla mustikkaa.

minijuustokakut_1
minijuustokakut_2
Amazonista löytyy loistava valikoima erilaisia irtopohjavuokia, ja pitkään harkittuani tilasin tällaisen. Mulla oli jo entuudestaan tämä joten vähän mietitytti, mahtaako molemmille olla käyttöä, mutta kyllä maar on! Tolla 12 kupin vuoalla tulee semmosia "perus" leivoksen kokoisia juustokakkuja, joita ei välttämättä tee mieli syödä kahta peräkkäin, mutta 20 kupin vuoalla tulee söpöjä (suuren) suupalan kokoisia minijuustokakkuja. Musta on kivaa tehdä pieni määrä 2-3 erilaista täytettä ja kokeilla kerralla monenlaisia minikakkuja. :) Rommisuklaat onnistui aika kivasti, mutta sitruunaisissa täyte olisi saanut olla kiinteämpää. Samaten valkosuklaakakuissa puolukkakiille olisi kaivannut enemmän liivatetta. Testailut ja täydellisten mittasuhteiden metsästys jatkuvat! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti