Espadrilles & slip-ons

espadrillo1
espadrillo2
espadrillo3

Espadrillot TÄÄLTÄ


slip on1
slip on2
slip on3
Slip-onit TÄÄLTÄ


Kaikenlaiset söpöt olkipohjaiset espadrillot ovat kuuluneet kesän kenkätrendeihin jo ties kuinka monta vuotta putkeen, mutta viime aikoina myös toinen kenkämalli - rennot slip-onit - on alkanut olla kovassa nosteessa. Itselläni ei ole toistaiseksi kummankaan sorttisia popoja kenkähyllyssä, vaikka täydellisten espadrillojen etsintä alkoikin jo viime kesänä. Olen aika tarkka siitä millaiset kelpuutan, ja aina kun harvakseltaan jokin oikein mieluinen pari on tullut vastaan, ongelmaksi on tullut joko tyyris hinta tai se, ettei oikeaa kokoa ole ollut enää jäljellä. Nyt olen ihastellut muunmuassa Billi Bin espadrilloja, mutta nekin ovat vähän turhan hintavia omaan makuuni - ehkäpä aleissa voisi tärpätä vielä jossain vaiheessa... ;) Noissa paljetein kuorrutetuissa Kurt Geigerin espadrilloissa on vähän sama vika; upeathan ne olisi, mutta niin on hintakin. 

Slip-on kengätkin ovat rentoudessaan kivoja; olen harkinnut sellaisia töihin nyt kun Addun Superstarsit on olleet auttamatta liian kuumat. Slip-onit olisi lenkkareita huomattavasti ilmavammat, ja tietysti sitten kunnon helteillä voi suosiolla iskeä jalkaan Birkenstockin sandaalit - viime kesänä tuli opittua kirjaimellisesti kantapään kautta (auts niitä nirhaumia), että lämpöasteiden lähennellessä kolmeakymmentä mun ei kannata edes harkita muunalaisten kenkien käyttöä. Se on vaan liian tuskallista. :D Kollaasin slip-oneista tykkään eniten Ted Bakerin, Stylesnobin, KMB:n ja tietysti myös Vansin "originaaleista" kengistä.

Osa noista kengistä on muuten ehditty alentaa sen jälkeen kun tein nämä kollaasit, joten hintatiedot ei välttämättä pidä paikkaansa - luvassa voi siis olla positiivisia yllätyksiä, mikäli iskit silmäsi joihinkin kollaasin kenkiin. ;D Esimerkiksi slip-oneista simppelit Tosca Blut maksaa alessa reilun 80€ ja Steve Maddenin leoparditossut 55€; ihan kelpo hintoja aitonahkaisista kengistä.

// Speaking of summertime footwear trends, espadrilles and slip-ons can be spotted everywhere at the moment. I've been looking for the perfect pair of espadrilles since last summer, but I'm very selective/picky when it comes to the details... though I guess that's only a good thing. I'd also like to find some nice slip-ons because they'd be great to wear at work. During spring I often wore my pink Superstars, well almost daily, but for summer days those shoes are way too thick and non-breathable.

1 kommentti: