Banaaniletut 2.0

banaaniletut_1

Kaikenlaisia banaanilettuja ja -pannareita on hehkutettu fitness- ja terveysintoilijoiden piireissä jo viitisen vuotta, eikä loppua näy. Monen mielestä proteiinipitoiset banaaniletut ovat mennen tullen parempia kuin tavalliset vehnämössöletut, mutta itse en edes lähtisi vertaamaan niitä keskenään. Banaaniletut ovat erittäin herkullisia ja ravintoarvojen puolesta ilahduttavan terveellisiä, mutta en kyllä paistaisi banaanilettuja silloin, jos mieli halajaisi kunnon lettukestimeininkiä hilloineen ja kermoineen. Aamiaisella, brunssilla tai välipalana banaaniletuilla on kuitenkin ansaittu paikkansa.

Ite testasin ekan kerran banaanilettujen tekoa pari vuotta sitten. Sittemmin letuista on tullut joka kerta hyvänmakuisia, mutta piru vie miten haastavaa on saada ne ehjänä pois pannulta - aina ne hajoavat kääntäessä! Tai jos eivät hajoa, niin ainakin palavat pikkuisen. Syötäviä letut ovat toki olleet epämääräisenä ja kärtsänneenä silppunakin, mutta eivät varsinaisesti Instagram-materiaalia. 😁 Oon testannut useita eri ohjeita joissa mittasuhteet vaihtelevat, mutta niin toimivaa ohjetta ei ole löytynyt, että banaaniletuista olisi päässyt muodostumaan vakkari mun ruokaympyrässä. Oishan se pitänyt arvata, että itse kokeilemalla onnistuu parhaiten! Sain nimittäin kehiteltyä omin päin ohjeen, jolla letuista tulee proteiinirikkaan lisäksi kuitupitoisia, ja jotka pysyvät ehjänä kääntövaiheessa!

banaaniletut_2

Banaaniletut (n. 8 kpl pieniä lettuja)

2 kypsää banaania
2 kananmunaa
1 rkl kookosjauhoja
1 rkl psylliymjauhoa

paistamiseen kookosöljyä tai voita
pinnalle esim. tuoreita marjoja ja kookoslastuja

__________

Sekoita kaikki soseeksi blenderissä tai sauvasekoittimella ja paista pieninä lettuina pannulla. Mä käytin paistamiseen kookosöljyä, mutta myös voissa paistettuna letuista tulee makoisia. Paistoaika on n. 2-3 minuuttia per puoli, ja paistolämpötila kannattaa pitää melko pienenä (hellan nuppi kolmosessa tai nelosessa). Kuutosella jos rupeaa näitä kypsentämään, letut vaan palavat kauttaaltaan ennen kuin ovat kunnolla kypsiä. 

Banaaniletut ovat sen verran makeita, ettei niiden kaveriksi kaipaa hilloa ja kermaa. 😉 Tällä kertaa söin letut pensasmustikoiden ja kookoshiutaleiden kera. Kannattaa testata!

banaaniletut_3

// I've been on a hunt for the perfect banana pancake recipe and now I finally found it - by inventing it by myself. All you add to the blender is 2 ripe bananas, 2 eggs, 1 tbsp coconut flour and 1 tbsp psylliym husk powder. Blend well and start frying pancakes in the pan. For frying, I recommend coconut oil but also butter is a great option. Use medium heat so your pancakes don't get burned.

1 kommentti: