Kakkuja, kakkuja...

rommisuklaa_juustokakku_1
Leivontaohjeita ei ole ilmaantunut blogiin hetkeen, mutta kakkutehtaalla on silti ollut hienoista vilskett√§. ūüėČ En√§√§ en jaksa edes yritt√§√§ keksi√§ mit√§√§n erityist√§ veruketta leipomiselle, vaan useimmiten kakku tulee py√∂r√§ytetty√§ muuten vain. Nyt tosin oon tehnyt kahtena viikonloppuna per√§kk√§in syntt√§rikakkuja. Seuraava leipomus on tietty jo ideoinnin tasolla, sill√§ ellen p√§√§se tasaisin v√§liajoin leipomaan, tulee pahoja vieroitusoireita! T√§ss√§ vaiheessa joka kakun ei en√§√§ tarvitse olla t√§ysin uudenlainen kokeilu, vaan l√§hiakoina oon pitk√§lti py√∂ritellyt aiemmin testattuja ja hyv√§ksi todettuja kakkut√§ytteit√§ pienill√§ muutoksilla, esim. erilaisilla p√§√§llisill√§. Prikulleen samanlaista kakkua on korkea kynnys tehd√§ jos mulla on vapaat k√§det ja leivon huvikseni, mutta toki sy√∂jien toiveita tulee kuunneltua. Muunmuassa viski-suklaakakkua saisin kuulemma joskus taas tehd√§. 

rommisuklaa_juustokakku_2

rommisuklaa_juustokakku_3

rommisuklaa_juustokakku_4
Rommisuklaakakku digestivepohjalla, pinnalla marjoja ja valkosuklaata. T√§t√§ sy√∂tiin viime viikonloppuna kummit√§din syntym√§p√§iv√§n kunniaksi.  Huomatkaa yll√§tt√§v√§n tasainen keksipohja! Jaksan aina natseilla itse leipomieni kakkujen kohdalla erityisesti pohjan ep√§tasaisuudesta, joka tuntuu olevan mulla jonkinlaisena kirouksena. Sama se miten paljon yritt√§√§ tasoitella, aina sama juttu - keksipohja n√§ytt√§√§ kaikkea muuta kuin suoralinjaiselta! T√§h√§n suoritukseen maltoin olla jo tyytyv√§inen.

valkosuklaa-puolukka_juustokakku_1

valkosuklaa-puolukka_juustokakku_2

valkosuklaa-puolukka_juustokakku_3
Valkosuklaa-puolukkakakkua puolestaan tein toisen kummitätini 50v. juhliin toissalauantaina. Olipas aivan mahtavat kekkereet Porvoossa, ihanassa kartanossa. Jopa minäkin aidosti viihdyin siellä iltamyöhään saakka, vaikka yleensä juhlista haluaisi paeta kotiin jo 2-3 tunnin kuluttua. Rakkaalla kummitädilläni on silmää juhlien järjestämiseen! Hänen kanssa mulla onkin jo kivoja suunnitelmia ensi vuodelle.

mango_juustokakku
Jos käytössä ei ole minkään sortin vuokaa, ei hätää! Myös paperisiin muffinsivuokiin saa ihan näppärästi tehtyä pieniä juustokakkuja. Tässä oli mangotäytettä ja muistaakseni digestive-pohja.

vanilja-mustikka_juustokakku
Tämän vanilja-mustikkakakun kaurakeksipohjalla tein kesällä töihin. Sitruuna olisi saanut olla hienompana raasteena!

marjainen_valkosuklaa_juustokakku
Tässä oli digestivepohja, valkosuklaatäyte, mansikkakiille ja pinnalla mustikkaa.

minijuustokakut_1
minijuustokakut_2
Amazonista l√∂ytyy loistava valikoima erilaisia irtopohjavuokia, ja pitk√§√§n harkittuani tilasin t√§llaisen. Mulla oli jo entuudestaan t√§m√§ joten v√§h√§n mietitytti, mahtaako molemmille olla k√§ytt√∂√§, mutta kyll√§ maar on! Tolla 12 kupin vuoalla tulee semmosia "perus" leivoksen kokoisia juustokakkuja, joita ei v√§ltt√§m√§tt√§ tee mieli sy√∂d√§ kahta per√§kk√§in, mutta 20 kupin vuoalla tulee s√∂p√∂j√§ (suuren) suupalan kokoisia minijuustokakkuja. Musta on kivaa tehd√§ pieni m√§√§r√§ 2-3 erilaista t√§ytett√§ ja kokeilla kerralla monenlaisia minikakkuja. :) Rommisuklaat onnistui aika kivasti, mutta sitruunaisissa t√§yte olisi saanut olla kiinte√§mp√§√§. Samaten valkosuklaakakuissa puolukkakiille olisi kaivannut enemm√§n liivatetta. Testailut ja t√§ydellisten mittasuhteiden mets√§stys jatkuvat! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti