Överi Kinder-juustokakku

IMG_8315

Pääsiäinen, mikä lukuisista tekosyistäni leipoa. Noh noh, eipä leipomiseen kai tartte erityistä syytäkään, mutta jotenkin juhlapyhien kunniaksi on luontevaa tekaista kakkua ja pyytää ihmisiä kylään, tai mennä kakun kanssa itse kyläilemään. Ollaan itse asiassa menossa kakun kanssa J:n veljelle myöhemmin illalla, ensin ilmeisesti grillaillaan ja sitten siirrytään tämän jälkkärin kimppuun. 😀 Vasta nyt leivoin ekaa kertaa Kinder-juustokakkua, joka on jo monen vuoden ajan ollut pääsiäisen hittikakku! Kinder-kakkua on ollut some täynnä taas lähiviikkoina, ja nyt innostuin mäkin testaamaan. Tästä Kinder-munilla ja -patukoilla koristellusta kerroskakusta löytyy kolmea eri suklaata: täytteenä on maitosuklaata ja valkosuklaata, ja "chocolate dripping" on tummasta suklaasta. Tässäpä överin suklaakakun ohje.

IMG_8308

IMG_8319

pohja
200 g kaurakeksejä (tai Digestiveä - maun mukaan!)
50 g voita

maitosuklaatäyte
3 liivatelehteä 
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia on paras)
1 dl sokeria
100 g maitosuklaata
2 dl vispikermaa

valkosuklaatäyte
3 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa

suklaakuorrute
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita

koristeet
Kinder -suklaamunia
Kinder Bueno -patukoita
Kinder Maxi -patukoita
Kinder Hippo -patukoita
hopeisia nonparelleja

IMG_8313

Laita ensimmäiseen täytekerrokseen eli maitosuklaatäytteeseen käytettävät kolme liivatetta likoamaan kylmään veteen. 

Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi, lisää joukkoon voisula. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle tiivis ja tasainen keksipohja lastalla, lusikalla tai sormin. Kakun voisi toki tehdä myös pienempään vuokaan, jolloin siitä tulee korkeampi ja näyttävämpi! Tällöin keksien määrää voi hieman pienentää, ellei sitten halua ekstrapaksua keksipohjaa kakulle. 

Valmista täyte. Sulata maitosuklaa ja sekoita se tuorejuuston ja sokerin kanssa tasaiseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Keitä pieni määrä vettä (n. 0,5 dl) kattilassa ja lisää liotetut liivatteet. Anna liivateveden hieman jäähtyä ja kaada sitten täytteeseen. Lisää joukkoon myös kerma ja sekoita hyvin. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun olla kylmässä 4-5 tuntia.

Tee toinen täytekerros samalla tavalla kuin ensimmäinen, tällä kertaa vaan valkosuklaasta. Laita kakku hyytymään taas ainakin 4-5 tunniksi, mutta mieluiten yön yli. 

Kun kakku on hyytynyt, irrota se vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tee suklaaganache kiehauttamalla kattilassa n. desin verran kermaa. Lisää sekaan pieneksi pilkottu tumma suklaa ja ruokalusikallinen voita. Sekoittele tasaiseksi suklaakastikkeeksi ja anna jäähtyä niin kauan, että koostumus alkaa olla suht paksua. Jos suklaaganache on liian juoksevaa, se ei hyydy nätisti kun sen kaataa kakun päälle. 

Valuta ganachea kakun päälle varovasti. Valutuksen eli "drippingin" tekoon on monta tyyliä; monet kaataa kastiketta kakun keskelle ja levittää siitä sivuille ja yli reunojen, mutta itse aloitin reunoista. Annostelin kastiketta lusikalla reunoille niin, että sitä valui hieman kakkua pitkin alas. Kannattaa laittaa mieluummin liian vähän kuin liian paljon kerralla, ettei kastiketta valu isoa kasaa lautaselle. Idea olisi saada aikaan suht hillittyjä ja pieniä valutuksia - tässä riittää mullekin vielä harjoittelemista. 😁 Sitten kun olin käynyt reunat läpi, levitin ganachea kakun keskelle silikonilastalla. Netistä löytynee kaikenlaisia "chocolate dripping" -ohjeita, jos haluaa nähdä vaikka videoita tästä koristelutekniikasta!

Viimeistele kakku koristelemalla päällinen Kinder-suklaamunilla ja -patukoilla.

IMG_8316

Tällainen on mun versio Kinder-juustokakusta. 😊 Ootteko te lukijat jo ehtineet kokeilla Kinder-kakun leipomista? Tätä oli super hauskaa tehdä, varsinkin koristeluvaiheessa! More is more, se on ehdottomasti mun juttu aina, kun kakun päällisiä pitää alkaa valita. 😅

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti