Dalgona-kahvi ja -matcha

dalgonakahvi

Jokos dalgona-kahvin hypetys on kantautunut teidänkin tietoisuuteen? Ihme, jos ei! 😂 Sen verran hulluna tätä vaahdotettua kahvijuomaa on sosiaalisessa mediassa hehkutettu, että voisi jo puhua viraalista hitistä. Villitys lähti alun alkaen Etelä-Koreasta, josta kahviohje levisi TikTok-sovelluksen kautta koko maailman tietoisuuteen. Puhutaan myös karanteenikahvista. Tätä viilentävää ja virkistävää jääkahvia on tullut tehtyä jo ainakin kymmenesti, ja parhaimmillaan se on mielestäni nautittuna jälkkärinä päivällisen päälle.

Valmistuskin on helppoa! Tarvitaan vain samassa suhteessa kuumaa vettä, sokeria ja pikakahvijauhetta. Kahvin tulee olla sellaista tavallista, murumaista pikakahvia, eikä mitään cappuccinoa tms. pulverimaista höttöjauhetta, koska jälkimäinen ei vaahtoudu halutunlaisesti. Alla olevalla ohjeella tulee yksi annos kahvia, mutta kannattaa varmaan saman tien tehdä tuplat tai triplat, sillä kahvi on oikeasti tosi hyvää ja loppuu liian nopeasti. 😉

Dalgona-kahvi

2 rkl kuumaa vettä
2 rkl sokeria
2 rkl pikakahvia

Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella niin kauan, kunnes muodostuu kuohkeaa vaahtoa. Tähän menee jokunen minuutti.

Lisää korkeaan juomalasiin reilusti jäitä ja pari desiä maitoa. Lusikoi kahvivaahto juoman pinnalle ja sekoita hieman esim. pillillä. Nauti heti!

Pientä juhlavuutta juomaan saa, kun lopuksi ripottelee kahvivaahdon sekaan kultajauhetta ja muutaman nonparellin. 😉

Vinkki! Tähän kahvijuomaan käy loistavasti joku halpa Rainbow-pikakahvikin, mutta vaihtelua saa maustetuista pikakahveista, joita löytyy mm. Little's -merkiltä. Noita pikakahvipurkkeja on myynnissä ainakin Citymarketeissa, ja hintaa on muistaakseni vitosen verran. Chocolate Caramel on tosi herkullinen jälkkärimäinen maku, kun taas Chocolate Chaissa on itämaista mausteisuutta! 

dalgonamatcha

Matchan fanina mun piti tietty testata myös vähän vastaavanlaista ohjetta suosikkiteestäni valmistettuna. Tässä nyt on erona kahvireseptiin tuo kerma kuuman veden tilalla, sillä hienoa matchapulveria ei saa vaahtoutumaan, vaikka miten kauan vatkaisi. 

Dalgona-matcha

0,5 dl vispi- tai kuohukermaa
1 tl matchaa
1 tl sokeria

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi, lisää sekaan matcha ja sokeri. Juoma kootaan samalla tavalla kuin kahvireseptissäkin: lasiin jäitä, maitoa ja päälle vaahto. Pinnalle voi ripotella koristeeksi hieman matchaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti