DIY mojito

IMG_1421
IMG_1416

Mojito ja mansikkamargarita on aina olleet mun suosikkeja, mitä alkomahoolipitoisiin drinkkeihin tulee! Molemmat ovat raikkaita ja kesäisiä juomia, joihin en taida koskaan kyllästyä. Oon joskus vuosia sitten tehnyt ite mansikkamargaritoja kaverin kanssa, mutta vasta tänä kesänä halusin kokeilla, miten mojito luonnistuisi. Kyllähän se ihan kivasti onnistui! Lopputuloksena oli ihan samanmakuista mojitoa kuin ne, mitä oon baareissa maistellut - tosin, oon viimeksi tilannut baarissa mojiton ehkä 3-4 vuotta sitten, joten tähän vertailuun pitänee suhtautua pienellä kriittisyydellä... 😂 Mutta hyvää oli joka tapauksessa! Juoman väristä tuli vaan vähän outo - johtuu ehkä kookossokerista, jota käytin. Myös ruokosokeri tai hätätapauksessa tavallinen valkoinen sokeri ajaa varmasti asiansa.

Yhteen mojitoon tarvitset:

4 cl vaaleaa rommia
2 tl sokeria (käytin kookossokeria)
1 lime
reilusti mintunlehtiä, ehkä n. kourallinen (vahvempaa minttua hieman vähemmän)
jääpaloja
Sprite-limsaa

Huuhtele lime ja pilko se lohkoiksi. Lisää limelohkot, sokeri ja huuhdellut mintunlehdet korkeaan lasiin. Hakkaa limelohkoja varovasti esim. kauhan varrella, haarukalla, metallipillillä tai millä ikinä niin, että limeistä irtoaa mehua ja mintunlehdet hieman hajoavat. Mittaa lasiin rommi, lisää reilusti jääpaloja ja lopuksi täytä lasi Spritellä. Valmista! Juodaan mieluiten pillillä.

Aijai... en nykyään edes pahemmin välitä alkoholista satunnaista viinittelyä tai saunasiideriä lukuun ottamatta, mutta nyt tällaisena lämpimänä kesäpäivänä maistuisi kyllä mojito! Ehkä pitääkin tehdä tässä joskus taas. 😉🍸

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti