Louis Vuitton Speedy 30 Multicolor

IMG_1234

Ootteko valmiina: Louis Vuittonin tuotannossa vuosikausia sitten lopetettu Multicolor Monogram -kanvaasi on taas pinnalla! Toki vain vintagena, sillä ainakaan toistaiseksi LV ei ole päätynyt ottamaan Multicoloria takaisin kuosiluetteloonsa. Juuri kun moni ehti huokaista syvään, kun tämä värikäs ja "tacky" logokuosi ehti kadota lähes kokonaan katukuvasta. 😂😂 Itsehän olen aina pitänyt kaikesta värikkäästä, joten sanomattakin lienee selvää, että Multicolor viehättää mun silmää.

IMG_1243

Tilasin mun Multicolor Speedyn suomalaisesta Queen Station -nettikaupasta hyvään, varsin kohtuulliseen hintaan. Laukku on tehty Ranskassa vuonna 2012, ja ikäisekseen se on suorastaan priimakunnossa. Nahkaosat ovat patinoituneet nätisti, kanvaasi on kauttaaltaan siisti ja värit kirkkaita, eikä sisäpuolella ole tahran tahraa. Laukun mukana tuli myös key clochette avaimineen ja dust bag säilytystä varten. Uskallan suositella Queen Stationiin tutustumista! Queen Stationin hintataso on ehkä järkevin, johon olen tähän mennessä törmännyt.

Lähivuosina käytettyjä merkkilaukkuja myyviä yrityksiä on alkanut ilmaantua Suomen markkinoille, mikä on oikein positiivinen suunta. Totta kai mäkin paljon mieluummin ostan suomalaiselta yritykseltä secondhand-laukkuni kuin ulkomailta, mutta aiemmin siihen ei ollut kauheasti mahdollisuuksia - ainakaan netissä asioiden. Lisäksi täytyy sanoa, että luotan enemmän suomalaisten yritysten kuntoluokituksiin kuin esim. VC:n tai Depopin. Suomessa ehkä ennemmin ali- kuin yliarvioidaan myyntituotteen todellinen kunto ja kerrotaan rehellisesti, jos materiaalissa on vaikka pieniä pintanaarmuja tai metalliosien kultaukset ovat kuluneet. Muualta Euroopasta ostaessa usein tuntuu, että "kauneusvirheitä" vähätellään, tai niistä ei välttämättä mainita mitenkään. Tällöin on ensiarvoisen tärkeää syynätä myyntikuvat erittäin tarkkaan läpi, ja tarvittaessa pyytää vielä lisäkuvia.

Yleisesti ottaen Suomessa käytettyjen laukkujen hintatasokin on usein aika maltillinen - tosin, riippuu vähän, mitä on ostamassa. Kyllä täälläkin näkee välillä aivan uskomattomia hintoja suosituimmista, kiven alla olevista LV:n laukkumalleista. Pochette Metis maksaa tällä hetkellä liikkeessä 1500 euroa, mutta sitä myydään secondhand-nettikaupoissa kahdella tonnilla. Palm Springs -minirepusta joutuu pulittamaan uutena 1580 euroa ja käytettynä sen pari tonnia. Hurjimmat summat nyhdetään uudesta tulokkaasta, trendikkäästä IT-laukusta Multi Pochettesta: uutena hintaa on 1420 euroa, käytettynä hurjimmillaan jopa 2500 euroa.  Huhhuh. Pakko sanoa, että ei ole eikä tule sellaista laukkua, josta maksaisin euroakaan enempää secondhandina kuin mitä upouusi maksaisi liikkeessä! Se ei oo enää mikään diili tai sijoitus, vaan hölmö pakkomielle saada jotakin, hinnasta viis. 😂

Valitettavasti noilla reilusti ylihinnoitelluilla laukuillakin on omat ostajansa, joten kuten arvata saattaa, kaikenlaisilla jobbareilla on tässä hyvät tienestimahdollisuudet. Ei tarvitse kuin osua Vuittonin liikkeeseen tai nettikauppaan paikalle oikeaan aikaan - jos onnistuu nappaamaan jonkun noista suosituimmista, useimmiten varastosta loppu olevista laukkumalleista, siinä tienaa helposti useita satasia. Vastustan suuresti tällaista toimintaa, joka ei mielestäni ole ollenkaan secondhandin idea: ostetaan jobbausmielessä "harvinainen" laukku liikkeestä ja laitetaan bränikkänä myyntiin 25% hinnan lisäyksellä, sen sijaan että joku, joka oikeasti haluaisi ostaa liikkeestä sen unelmalaukkunsa, saisi sen. Onneksi LV säännöllisesti tarkistaa omia ostorajoituksiaan, ja käsittääkseni nyt melko hiljattain kiristyi taas hieman säännöt siitä, minkä verran yksittäinen asiakas voi ostaa laukkuja tietyn ajan sisällä. Näillä toimilla LV tietysti pyrkii vähentämään laukkujen ostelua jälleenmyyntitarkoituksella.

IMG_1244

Eikö olekin hieno? 😍 Tämä onkin mun ensimmäinen Speedy! Muistan, kun joskus 10 vuotta sitten opiskelijana haaveilin Speedysta, mutta koska varaa sellaiseen ei todellakaan ollut, ostin vähän saman mallisen laukun Gina Tricotista. Sitä käytin niin kauan, että kahva repesi irti. Speedy on yksi LV:n ikonisimpia laukkumalleja, johtuen suurelta osin Audrey Hepburnista:

"One of the greatest it-bags of all time, and in fact the very first handbag of Louis Vuitton is called by its name the “Speedy”. This Louis Vuitton bag dates back to the early 20th century. It was designed in 1930 as a smaller interpretation of the hugely popular Keepall bag. Thanks to that era's travel revolution, it was referred to as the “Express”. The original size of the Speedy is 30 cm wide, which makes it manageable yet roomy. 

In 1959, Audrey Hepburn asked Vuitton to turn the popular Keepall travel bag into a miniaturized day bag that she could carry regularly. And at Audrey’s request Louis Vuitton introduced a smaller version of 25 cm wide, which is still a very popular size today. The Speedy wasn't the iconic bag it is today until the Speedy 25 of Audrey Hepburn was introduced. It was then turned into a regular production piece that has since become a signature style for the brand. While the Keepall was intended for the globetrotting elite, the Speedy was designed for everyday use. Nowadays, the Speedy is also available in 35 and 40 cm. The numerical size names refer to the width of the bag's front panel in centimeters."

lähde: L'ÉTOILE (tsekkaa myös linkin kuvat!)

IMG_1250

Laukun saa halutessaan lukkoon! Vetoketjun kultainen vedin napsautetaan laukun sivulla olevaan kultaiseen laattaan ja tarvittaessa viritelmän voi lukita avaimella, jolloin laukun sisältöön ei pääse kukaan pitkäkyntinen käsiksi. Toki eri asia, jos koko laukku lähtee kerralla...

IMG_1252

Kuten monogrammikuosisissa Speedyissä aina, printti on toiselta puolelta väärin päin, sillä laukku on tehty yhtenäisestä, leikkaamattomasta kanvaasipalasta.

IMG_1253

Noista pohjan kullanvärisistä kulmavahvistuksista tulee ihan mieleen Vuittonin ikoniset puiset matka-arkut. Aijai. Bukowski huutokauppaa yhtä oranssia juuri parhaillaan, muistaakseni hinta on jo ainakin kolmessa tonnissa. 😝 Vaikka puuarkut sinänsä ovatkin todella hienoja ja ihailen niitä muiden sisustuksessa (esim. täällä aivan hurmaava inspiskuva!), en onnekseni haaveile sellaisesta itselleni. Pankkitilin kannalta luojan kiitos.

IMG_1254

Kuva on tosi huono, mutta joka tapauksessa sisältä laukku on harmaata mikrokuitumaista matskua.

IMG_1238

Sellainen on uusin laukkuni! 💙💚💛💜

1 kommentti: