Kiinnostavimmat joulukalenterit 2020

IMG_0622Kuvassa mun viimevuotinen MAC-joulukalenteri.

Julle lähestyy, ellei joku ole sitä vielä huomannut! 😉😂 Kauppojen hyllyt ovat jo täyttyneet jouluisesta krääsästä, konvehdeista ja kalentereista. Ylivoimaisesti parhaan joulusuklaarasian nimeäminen on äärimmäisen helppoa - Lindtin Champs-Elysees, tietenkin - joten en sen enempää jauha konvehdeista tässä postauksessa. Sen sijaan ajattelin listata vuoden kiinnostavimmat joulukalenterit! 

Perinteinen suklaakalenteri ei todellakaan ole enää ainoa vaihtoehto, vaan kalenterin luukkuihin voi kätkeytyä esimerkiksi teetä, lakritsia, alkoholia, kahvia, kosmetiikkaa, pienoismalleja, koruja... vaikka ja mitä. Erityisesti kosmetiikkakalentereita tuntuu tupsahtavan koko ajan lisää markkinoille kuin sieniä sateella, ja alkaa hiljalleen joka merkillä Maybellinesta The Body Shopiin ja YSL:ään olla myynnissä omanlaisensa versio. Ehkäpä läheisten lahjomisen ohella sitä voisi hemmotella itseäänkin kivalla, aikuiseen makuun sopivalla ylellisellä joulukalenterilla? 😍 Tosin, mikseipä kalenteri passaisi joululahjaksikin, joskin etukäteen annettavaksi.

Laatimani listan kalentereista muutamat olivat postauksen julkaisuhetkellä sold out - ehkä niitä tulee vielä lisää, ehkä ei. Ajattelin kuitenkin vinkata näistä loppuneistakin, sillä monissa kalentereissa on tosi mielenkiintoinen sisältö. Ja vaikka se eniten itseä kiinnostava kalenteri menisikin tämän vuoden osalta ohi, kannattaa toki painaa brändin nimi mieleen ja olla ensi vuoden syksynä ajoissa apajilla. 😉 Varsinkin, kun monissa kalentereissa sisältö hieman toistaa itseään vuodesta toiseen. Mulla oli viime vuonna Macin kalenteri ja sitä edeltävänä vuonna Lancômen, enkä kumpaakaan enää ostaisi, sillä niissä ei olisi mulle hirveästi mitään uutta. Tyyliin vaan vähän eri sävyisiä huulipunia ja luomivärejä, ehkäpä jonkin uutuustuoksun miniatyyriversio.

  kalenterit_cult_tilbury_harrods_liberty_selfridges_johnlewis (1)

Cult Beauty - loppu! Kalenterin myyntihinta oli £199, mutta sen sisältämien tuotteiden arvoksi ilmoitettiin yli £930. Kalenterissa oli vaikka mitä Huda Beautyn luomiväripaletista Charlotte Tilburyn huulipunaan ja Glow Recipen banana soufflê -kasvovoiteeseen. Tätä kalenteria on jo useana vuonna kehuttu hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseksi, joten suattaapi olla, että tämäkin täti haluaa ensi vuonna itsellensä Cult Beautyn adventtikalenterin - riippuen tosin sen hetkisen meikkiarsenaalin tilanteesta. Tämän joulun osalta päätin skipata kaikki kosmetiikkakalenterit, koska juuri nyt mulla on oikeastaan kaikkea, enkä todellakaan tarvitse uusia purnukoita jemmaan... 

Cult Beautylla on muuten just nyt kamppis, jossa saa kaupan päälle 445 punnan arvoisen The Best of 2020 Goody Bagin, kun ostaa sivustolta vähintään £180 edestä. Tuossa kaupanpäällislahjuksessakin on kyllä kaikkea kivaa. 😊

Charlotte Tilbury Tässä on mun mielestä yksi hienoimpia pakkauksia! Itse en ainakaan raaskisi heittää noin nättiä ja tukevan oloista boksia menemään joulun jälkeen, vaan laittaisin sen vaikka lipaston päälle esille. Tuotteita 150 puntaa maksavassa kalenterissa on "vain" 12, eli joka toiselle päivälle joulua odotellessa. Tällainen pieni kokoelma on kuitenkin oiva tapa tutustua kulttimainetta nauttivan meikkitaiteilija Charlotte Tilburyn tuotteisiin, mikäli niistä ei ole aiempaa kokemusta.

Harrods Tavaratalo Harrodsilta saa 250 punnalla omakseen £700 arvosta laadukkaita ihonhoitotuotteita ja muutamia meikkejä. Onpa mukana myös silkkisiä hiuspompuloita ja tuoksukynttiläkin! Kiva ja ylellinen setti.

Selfridges - loppu! Hinta £210, arvo yli £500. Merkkivalikoima on vaikuttava ja ajankohtainen, kaikkea The Ordinarysta Huda Beautyyn, Byredoon, Laura Mercieriin, Maciin ja By Terryyn.

Liberty London - loppu, lisää tulossa pian myyntiin! Alkaa jo naurattaa, miten paljon tällä listalla on brittiläisten tavaratalojen kalentereita, ja brittibrändejä ylipäätään. 😂 No, sillä ilmansuunnalla selvästi osataan tuotteistaa ja markkinoida näitä naisille suunnattuja hömppäkalentereita. Harmi, etteivät osanneet välttää hölmöä Brexitiä. Libertyn kalenterin hinta on £215, tuotteiden arvo yli £789. Tästä löytyy jonkin verran samoja ns. premium-tasoisia brändejä kuin Harrodsin ja Selfridgesin kalentereista, mutta bonusmaininta Diptyquesta!

John Lewis Josko vielä yks brittitavaratalo menis... 😁 Ylellisten tavaratalojen nimikkokalentereista tämä on edullisin, 150 puntaa (arvo n. £376). Kalenterissa on ilahduttavan paljon meikkejä; löytyy mm. Charlotte Tilburya, Narsia ja BareMineralsia. Lisäksi on pari miniatyyrituoksua, ihojuttuja, silkkipompulaa sun muuta mukavaa. Ja kai se on pakko antaa vähän krediittiä kotimaiselle Lumenelle, jonka valikoimasta tähän brittikalenteriin on valittu mukaan kasvoseerumi! Hyvä Lumene!

  kalenterit_lookfantastic_ysl_feelunique_mac_byterry_dior (1)

Look Fantastic - loppu! Mulla ei ole kokemusta LF:n kalenterista, mutta äidilläni oli sellainen viime vuonna, ja hän tykkäsi kyllä kovasti. Hintaa 2020 kalenterilla oli £85, arvoa sisällöllä yli £460. Aika jeba! Kalenterin sisältämistä tuotteista arvokkaimpiin lukeutuvat Avantin kasvonaamio (£79), Elemisin yövoide (£63) ja Espan kasvovoide (£42). Muutenkin Look Fantasticin adventtikalenterista on perinteisesti löytynyt aika paljon ihonhoitotuotteita, joten jos kalenteristaan toivoisi paljastuvan enimmäkseen meikkejä, tämä ei ole ehkä paras valinta. Itse alan olla sen ikäinen, että hyviä ihonhoitotuotteita arvostaa vähän eri tavalla kuin nuorempana... 🙈😂

Yves Saint Laurent Mulle YSL:n tuotteet on jo niin tuttuja, etten usko, että tämä kalenteri tarjoaisi itselleni mitään kovin uutta. Vuosien aikana tutuiksi ovat tulleet niin huulipunat, kynsilakat, luomiväripaletit ja hajuvedet kuin myös legendaarisen Touche Éclat -tuotesarjan valokynä, primer ja meikkivoide. Mutta olisihan tämä kalenteri aivan mahtava setti sellaiselle tyypille, jolle YSL ei vielä edusta meikkipussin vakkariarsenaalia! Aika kallis tämä kalenteri on, reilut 270 euroa.

Feel Unique - loppu! Tätä kalenteria ei ilmeisesti ole enää tulossa varastoon, mutta vinkkinä ensi vuoteen... Feel Uniquen kalentereissa on joka vuosi ollut hyvä hinta-laatusuhde. Tämän vuotisella oli hintaa 89 puntaa, mutta sen sisältämien tuotteiden todelliseksi arvoksi on ilmoitettu £277. Oli Huda Beautyn luomivärejä, Sol De Janeiron ihovoidetta, Narsia ja vaikka mitä kiinnostavaa. Varmasti yksi parhaita ns. multi-brand kalentereita, joita on!

MAC Mulla oli viime vuonna Macin joulukalenteri, ja se oli super hyvä! Tykkäsin lähes jokaisesta tuotteesta, joten kalenteri oli mulle ehdottomasti hintansa arvoinen. Uusi 2020 kalenterikin vaikuttaa tosi hyvältä, eikä varmasti petä odotuksia, jos sen päätyy ostamaan!

By Terry Pakko myöntää, että tämä kalenteri houkutteli mua hetken niin paljon, että mietin jo pyörtäväni päätökseni olla hommaamatta tänä vuonna meikkikalenteria. 😂😂 By Terry on brändinä sellainen, jonka tuotteita kiinnostaisi kokeilla enemmänkin. Toistaiseksi mulla on kokemusta vain CC Serumista, joka on keväästä asti ollut mulla säännöllisessä käytössä - levitän sitä iholle joko sellaisenaan tai meikkivoiteeseen sekoitettuna. Mahtava tuote! Tästä kalenterista löytyy kyseinen CC-seerumi minikokoisena, jos jota kuta kiinnostaa. Normaalikokoisena kalenterissa on ainakin ripsiväri, useampi erilainen huulipuna ja paljon kehuttu Baume De Rose -huulirasva, joka jo yksinään maksaisi normaalisti nelisenkymppiä. Melkoinen luksushuulirasva, ainakin hinnan perusteella! 😜

Dior Kaikki postauksessa luetellut kosmetiikkakalenterit ovat omalla tavallaan ylellisiä, mutta Dior taitaa vetää pisimmän korren! Kalenterin visuaalinen ilme on häikäisevän kaunis, eikä sisältökään ole hullumpi. Hinta on tosin selkeästi kalleimmasta päästä: 340 euroa. Auts! Suurin osa tuotteista on vieläpä minikokoisia, joten Diorin kalenterissa maksetaan selvästi huomattavaa ekstraa luksusbrändistä. Jos tästä joku kuitenkin ehti jo innostua, pahoittelut - kalenteria ei saa tilattua Suomeen, sillä jostain käsittämättömästä syystä Diorin nettikauppa ei vielä toimita tänne.


Ja sitten vielä muutama suklaata/nameja sisältävä kalenteri, joista ihan mikä tahansa kelpaisi mulle...

  kalenterit_lindt_baileys_laduree_pierreherme (1)

Pierre Hermé Ellei tämän ranskaiskonditorian toimituskulut Suomeen olisi viidenkympin luokkaa, tilaisin tämän kalenterin (60€) heti! Tämä on kaikista näkemistäni suklaakalentereista houkuttelevin...

"The fifth edition of the Advent calendar is presented in its traditional version, unique to the Maison Pierre Hermé Paris. A bluish and enchanting Christmas crown, which resembles the ring of Saturn this year. Each drawer is filled with chocolate bonbons and delicacies that shine like a mantle of stars."

Ladurée Macaron-leivoksista tunnetun Laduréen kalenteri (40€) ei ole yhtään hullumman oloinen vaihtoehto sekään! Laduréen tilaukset toimitetaan myös Ranskasta, mutta Pierre Herméen verrattuna postikulu on maltillisempi, hieman alle kolmekymppiä. Ei kovin paha, varsinkaan jos tilaa kimpassa jonkun kanssa.

Kalenterista kerrotaan näin: "Ladurée presents its new advent calendar – the perfect indulgence for all ages in the final run-up. Behind each window, discover a delicious chocolate or sweet: caramels, nougats, flavoured chocolates, calissons and more… A daily treat to sweeten the lead-up to Christmas!"

Lindt Aina varma valinta, ainakin mun mielestä! Olisi kivaa suosia kotimaista, mutta mun mielestä Fazun suklaat ei ole kyllä mistään kotoisin Lindtiin verrattuna. Lindtin valikoimaan kuuluu tosi monia erilaisia suklaakalentereita, mutta nostin tähän nyt esille tuollaisen "luksus" version, jossa on kaunis pakkaus ja erilaisia herkkuja lähes 300 gramman edestä. Myös Teddy-kalenteri on söpö. Oon kerran tilannut Lindtin saksalaisesta nettikaupasta, ja muistaakseni toimitus oli n. 15 euroa.

Bailey's 😍😍 Bailey's on aina ollut likööri mun makuun! Nyt Bailey'siltä on tullut markkinoille ainakin suklaalevyjä, konvehteja ja näemmä myös joulukalentereita. Parinkympin hinta ei päätä huimaa. Jee!


Loppuun vielä yksi täysin överi poiminta - tosin, kuvan kalenteri on vuosimallia 2019, eli tämän vuotista ei ole vielä julkistettu. Halusin kuitenkin nostaa tämänkin tähän, sillä se niin hulppea! Jotain, jota tuskin minä, sinä tai 99,99% koko maapallon väestöstä tulee ostamaan, tai edes koskaan näkemään silmiensä edessä... 😁

     kalenterit_tiffanys (1)

Tiffany'sin joulukalenteri 2019. Ikoniseen "Tiffanyn turkoosin" väriseen kalenteriin sisälle kätkeytyi jokunen arvokoru - tarkemmin sanottuna 112 000 dollarin edestä. Siitä vaan kaikki kynnelle kykenevät kaivamaan kuvetta tässä lähiaikoina, jahka uusi 2020-kalenteri julkaistaan! Julkaisupäivän vahvistuttua kannattaa kiskoa ostohousut jalkaan nopeasti, sillä ainakin 2019 kalenterin saatavuus oli äärimmäisen rajoitettua - kalentereita oli vain ihan muutamia kappaleita myynnissä maailmanlaajuisesti. 😁😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti