Joka kuuseen kurkottaa...

IMG_6627 
...se kuusenkerkkiä etsii?

Tänä kesänä mä innostuin ekaa kertaa kokeilemaan kuusenkerkkää erilaisten syötävien ja juotavien sekaan, ja heti lähti homma keulimaan. Sellaisenaan kuusenkerkkä on pahaa, mutta siis hitto miten erinomaisesti sen maku sopii esimerkiksi smoothien elementiksi!

Kuusenkerkkiä on nyt pakastimessakin talven varalle aika mukavasti - joskin ahneena mietin, pitäisikö mennä keräämään vielä vähän lisää. Hiljalleen kerkät alkavat mennä yli, mutta vielä on toivoa löytää täydellisen pehmeitä ja pieniä kerkkiä, kun sukeltaa lähimetsän avaraan luontoon.

Suosittelen kuusenkerkkien ennakkoluulotonta testailua, mutta muistathan: jokamiehenoikeuksiin kerkkien kerääminen ei kuulu, vaan ensin tulisi muistaa kysyä maanomistajan lupa.
  IMG_6619 
Raikas kuusenkerkkäsmoothie

1 banaani
100 g pakastemangoa
100 g pakasteananasta
Pari kourallista pinaattia
3-4 rkl kuusenkerkkiä
400 g mangojogurttia (esim. Alpro)
1/2 mittakauhallista vaniljan makuista proteiinijauhetta
2 dl mantelijuomaa
(jäitä)

Blendaa ja nauti heti. Tästä tulee 2-4 annosta riippuen siitä, miten isoja tai pieniä smoothieannoksia suosit.
  IMG_6761 IMG_6771 IMG_6779 
Kuusenkerkkäinen pannacotta

Pannacottaan käytin tätä Valion ohjetta, joka oli varsin helppo. Halusin jälkkäriin pientä ekstraa, joten tekaisin vielä pienen satsin mansikkamelbaa annosten pinnalle levitettäväksi. Pelitti varsin hyvin.
  IMG_6785 IMG_6813 
Kuusenkerkkäsiirappi

Käytin siirappiin tätä ohjetta. Esimerkiksi tämäkin ohje vaikuttaa kivalta vaniljatankoineen!

Kuusenkerkkäsiirappia tituleerattiin monissa resepteissä mainioksi yskänlääkkeeksi. Mulla se pääsikin heti tulitestiin, sillä mulla oli kova yskä päällä, kun kaikenlaisia kuusenkerkkäohjeita testailin. Toimii! Kivaa vaihtelua hunajalle, vaikka sekin kyllä kelpaa mainiosti t. nimimerkki Nalle Puh. 😁
  IMG_6734 
Kuusenkerkkätee

Lisää huolella huuhdotut kuusenkerkät teepalloon tai minisiivilään, hauduta hetki kuumassa vedessä. Nosta kerkät pois ja lisää teehen hieman hunajaa. Nam!
    IMG_6654 
Vielä saatat ehtiä kuusenkerkkien keruuseen! Mä jäin heti tähän hommaan koukkuun. 😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti