Neljä pirtsakkaa smoothieta

IMG_0138 
Namskis, mitä ihania smoothieita sitä onkaan tullut lähiaikoina tehtyä! Kolme smoothieta oon plagioinut kotimaisten smoothieketjujen valikoimasta, yhteen taas löytyi idea YouTubesta. Pidemmittä puheitta ohjeiden pariin, aloitetaan jouluisesta glögismoothiesta!

Glögi-punaherukkasmoothie

100 g punaherukkaa
100 g mansikkaa
1 keskikokoinen omena
100 g turkkilaista jogurttia
3 dl sokeritonta glögiä (esim. Valio)
1-2 tl piparkakkumaustetta
(jäitä)

Tähän smoothieen inspiraationa toimi Bär Barin Berry Xmas -smoothie. Kannattaa ehdottomasti poiketa Bär Barissa, sieltä löytyy super ihania smoothieita, bowleja ja siis nam niitä heidän sandwicheja! Mun suosikit ovat fetaverse ja spicy tuna, mutta ihan ne kaikki leivät ovat tosi herkullisia. Bär Bar löytyy nykyään jopa Lahdesta, joten sinne vaan terveellisiä snäksejä ostamaan!
  IMG_0245 
Piparkakkumainen hedelmäsmoothie

100 g mangoa
1 pieni päärynä
1 banaani
1 dl kookosmaitoa
2 dl omenamehua
3-4 taatelia
1-2 tl piparkakkumaustetta
(jäitä)

Tämä trooppisen hedelmäinen smoothie piparkakkuviballa sai idean Jungle Juice Barista, jonka Xmas Cookie -sesonkimakua maistelin juuri viime viikolla. Erittäin herkullista! JJB:n valikoimaan oon viime kesästä asti kaivannut takaisin Lemon Cheesecakea, joka oli mun kaikkien aikojen suosikki, mutta onneksi muitakin hyviä smoothieita löytyy sieltä edelleen. Tästä uutuussmoothiesta tykkään kyllä todella paljon. Saattaapi olla, että lähipäivinä käyn taas nappaamassa mukaani Xmas Cookien...
  IMG_0212 
Korianteri-mustikkasmoothie aka "aivosmoothie"

150 g mustikkaa
1 banaani
Reilusti tuoretta korianteria (ite laitoin n. 1/2 puskaa isosta korianteriruukusta)
3 dl appelsiinimehua
(jäitä)

Tähän smoothieen törmäsin Instassa, kun joku oli siellä jakanut linkin mielenkiintoiseen reseptivideoon. Smoothie oli nimetty svengaavasti aivopirtelöksi! Korianteri smoothiessa kuulosti niin erikoiselta, että olihan se pakko mielenkiinnosta kokeilla. Täytyy myöntää: yllätyin, miten  huippuhyvää smoothie olikaan!

Korianteri tuntuu jakavan kovasti mielipiteitä. Monet sanovat, että tuore korianteri maistuu ihan saippualta! Mä onneksi en kuulu tuohon saippuajengiin, joten voin hyvillä mielin tunkea korianteria salaatteihin, nachomättöihin... ja näemmä nykyään jopa smoothien sekaan. Jos säkin saat korianterin alas ilman saippuaviboja, suosittelen testaamaan tätä mustikkaista aivoja ruokkivaa smoothieta!
  IMG_9087 
Tyrnismoothie

70-100 g tyrnimarjoja
1 iso omena
100 g kreikkalaista jogurttia
3 dl appelsiinimehua
1 tl raastettua inkivääriä
(jäitä)

Myös tämä smoothie on brutaalisti apinoitu Bär Barin valikoimasta. Täystyrnäys on yksi Bär Barin parhaita smoothieita, joten sellaistahan on pitänyt koettaa imitoida myös kotioloissa! Tässä tyrnismoothiessa on ihan uskomattoman kaunis oranssi väri, ja maku on ihan mieletön.

Meneekö jokin näistä smoothieista testiin? Entä mikä on just sun lempparein smoothieohje?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti