Yesterday is history, tomorrow is a mystery, and today is a gift... that's why they call it the present.

donkey kong kit kat cake

Iltaa tännekin! Viime viikonloppu vierähti Kokkolassa. Tulin eilen takaisin kotiin, ja täytyy sanoa, kuuden tunnin bussimatka meni nopeiten ikinä... Olin ihan unessa koko matkan! Koitin yhessä vaiheessa lukea hieman kirjaa, mutta luovutin jo parin sivun jälkeen. 😴

Pääsin testaamaan leivontakykyjäni, kun J:llä oli lauantaina synttärit. Mulla oli visio 28-vuotiaalle täydellisen sopivasta täytekakusta: halusin tehdä Donkey Kong -aiheisen Kit Kat -kakun. J:llä on Nintendo-taustaa, joten DK tuntui sopivalta teemalta. Oon aiemmin leiponut britakakkua, juustokakkuja, piirakoita, keksejä ja kaikkea mahdollista, mutten ikinä perus täytekakkua. Syitä on pari. Ensinnäkin, täytekakut ovat usein vähän pliisuja, jos vertaa vaikka ihaniin ilmaviin juustokakkuihin. Juhlissa en läheskään aina ota sitä perus mansikkakermakakkua, jos tarjolla on muitakin kakkusia. 😁  Toisekseen, mua hirvitti ajatus siitä kakkupohjan leikkaamisesta kerroksiin!

Oon ihastellut hauskoja Kit Kat -suklaapatukoilla koristeltuja kakkuja varmaan viime kesästä lähtien, ja nyt halusin toteuttaa itse moisen - olkoonkin riskinä, että kakku maistuisi "ihan ookoolta". Pliisuuden minimoimiseksi googlasin "täyteläinen suklaakakkupohja", ja löysin kivan ohjeen jossa oli mm. tummaa suklaata ja fariinisokeria. Heti hirveen kunnianhimoista. Se kakkupohja meni kuitenkin ihan pieleen, kun leipomus luhistui keskeltä kasaan. Buu. Onneksi kakku oli sellaisenaan yllättävän hyvää, hieman mutakakkumaista, joten laitoin sen siivuina pakastimeen.

Tappion nieltyäni kirjoitin seuraavaksi Googleen tosi helppo suklaakakkupohja. Se ohje oli juuri sitä mitä lupasikin, tosi helppo, ja pohja onnistui. Leikkaaminen oli aika mielenkiintoinen operaatio, mutta sain kakun kahteen osaan. Kostutin kakun vaniljamaidolla, täytin kreemitäytteellä, belgialaisilla mansikoilla ja persikoilla, ja tadah kakun kansi päälle. Levitin kakun pinnalle lopun kreemin, ja sitten vaan asettelemaan Kit Kateja kakun ympärille. Lidlissä myydään Kit Kat pakkausta jossa on 18 patukkaa, ja se riitti just sopivasti. Kit Katit olisivat pysyneet nätisti paikoillaan ilman kiinnikkeitä, mutta koska kakku esittää banaanitynnyriä, kiedoin kakun ympärille Snöre lakritsinauhat. Sitten vaan kakun pinnalle banaani-irtokarkkeja ja Donkey Kong paikalleen. 

IMG_0951

Donkey Kong -figuurin tilasin eBaysta. Tälleen se jumppasi pesun jälkeen tiskikaapissa, juuri ennen kakunkoristeeksi päätymistä.

IMG_0961

IMG_20161127_155034

Kokkolassa alkoi sataa lunta sakeasti just sillon, kun mä pääsin perille torstai-iltana. Fiksuna olin lähtenyt reissuun Adidaksen Superstarseilla ja mokkabootseilla, joissa on pirun liukkaat pohjat. Kävin sitten ostamassa vaelluskengät, jotta päästiin ulkoilemaan - lenkkareissa luistelusta ei olisi tullut mitään. Eipä mitään, vaelluskengät oli muutenkin ostoslistalla, parhaat lenkkikengät talvella! Nää Haltin kengät löytyi ihan Citymarketista.

IMG_20161129_214944

IMG_20161129_215100

IMG_20161129_214812

IMG_20161129_215338

J osti mulle hienon kahvimukin.. tiditidii, Halpa-Hallista! 😉  Mentiin käymään siellä lauantai-iltana, muttei viivytty kauaa kun Haluatko miljonääriksi? oli just alkamassa tv:stä. Halpa-Halli on kuulkaas suorastaan aarreaitta, siellä ois ollut vaikka mitä! Parillakympillä ois saanut topatut nahkakäsineet, mutta jäin empimään mikä malli on kivoin. Ensi kerralla sitten. Siellä on myös sisustusjuttuja ja kaikkea mahollista. Ihan kauhistuttaa jo, jos ens reissulla meillä on paremmin aikaa mennä halpikseen pyörimään, tiedä mitä vielä rohmuan sieltä mukaani. 😂

IMG_20161129_171749

Nyt on kotona rauhallista, kun ollaan Lulun kaa kahdestaan täällä. Muksis on äidin paapottamana, jotta me vanhat ja väsyneet saadaan olla rauhassa. 😄  On se vaan hyvä, kun riehakas kissanpentu (jos sitä enää pennuksi voi 6kk iässä sanoa?) on vienyt mamman sydämen totaalisesti. Löytyypä huolehtiva hoitopaikka apinalle! Luulisin, että yhteiselo Lulun ja Muksun välillä helpottuu, kun kissa pääsee leikattavaksi ja toivottavasti sen jälkeen alkaa rauhoittua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti