Rommisuklaajuustokakku

IMG_4740

Taas tuli tehtyä kakku aikuisten ilolientä hyödyntäen, tällä kertaa testissä oli rommi. Tein viime viikolla Runebergintorttuja ja halusin käyttää kostutukseen rommia, mutta viinakaupassa ei ollut niitä ikkupikkuisia parin euron minipulloja. Piti sitten ostaa isompi, ja nytpä on useampaan leivontasessioon rommia tyrkyllä. Kenties rommimuffinsit voisi olla seuraava kokeilu, ellen vaan tee taas Runebergeja. Täydellinen torttuohje on vielä hakusessa, mutta kahta asiaa niissä pitää olla: karvasmantelia ja rommia!

Tästä rommisuklaajuustokakusta tuli aika täyteläinen, joten en ehkä tarjoaisi sitä grillimättöjen päälle kesäjuhlissa. Aloittaisin jollain kevyellä ja raikkaalla, jotta vatsassa on sitten tilaa tuhdille kakkuelämykselle. 😂

IMG_4735

IMG_4729

IMG_4731


Rommisuklaajuustokakku

pohja:
150 g digestive-keksejä
50 g voita

täyte:
500 g mascarponea
150 g tummaa suklaata
1 dl tomusokeria
3 dl vispi- tai kuohukermaa
5 liivatelehteä
2 dl rommia

pinnalle:
kirsikoita
25 g valkosuklaata

Ohje:

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (20 cm) leivinpaperilla, sulata voi ja murskaa digestivet hienoksi muruksi. Sekoita voisula keksimurujen kanssa ja levitä seos vuoan pohjalle. Painele tasaiseksi esim. lusikalla.

Yhdistä mascarpone, tomusokeri ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi, notkeaksi seokseksi. 

Vatkaa kerma kuohkeaksi ja yhdistä mascarponeseokseen.

Kuumenna kattilassa 2 dl rommia kiehuvaksi ja siirrä pois kuumalta liedeltä. Ota liivatteet vedestä, puristele kuivaksi ja sekoita rommin joukkoon. Anna rommin jäähtyä hetki, ennen kuin sekoitat sen mascarpone-kermaseokseen. Kaada valmis täyte vuokaan. Peitä kelmulla tai kuvulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Koristeluun käytin tällä kertaa tuoreita kirsikoita ja valkosuklaata, jota raastoin kakun pinnalle. Kirsikoissahan on kivi sisällä, joten ne ei oo kovin syöjäystävällinen vaihtoehto koristeena. Kivi pitää joko poistaa sormin tai muulla instrumentilla, sylkeä pois tai jättää kirsikat kokonaan lautasen reunalle. Mutta ne on vaan niin hiton nättejä kakuissa! Näin jossain Instagram-kuvassa tuoreita kirsikoita kantoineen kakun pinnalla, ja pakkohan idea oli kopsata. 😁 Kakku teki ilahduttavan hyvin kauppansa, ja kuulemma saa toistekin leipoa samaa.

PS: Sinä päivänä kun onnistun tekemään tasaisen, suoran keksipohjan, taputan itseäni päälaelle.

IMG_4719

// Baketime! Here we have chocolate rum cheesecake with cherries and white chocolate on top. This cake definitely isn't in categories 0 calories or carb free... 😈

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti