Nightwish Tallinnassa

IMG_0880

Tulipa käytyä pitkästä aikaa Tallinnassa viikko sitten! Oli kyllä oikein kiva miniloma. Harmi että Tallinnan olemassaolo tuntuu helposti aina unohtuvan, vaikka se onkin lähellä ja matka hujahtaa parissa tunnissa. Tällä kertaa ohjelmassa ei ollut pelkkää hyvää safkaa, ostoksia ja kaupungissa haahuilua, sillä lähettiin kummitätini kanssa katsomaan Nightwishin keikkaa Saku Suurhalliin. 

IMG_0881
Laivalla aika meni joutuisasti, kun käytiin lounaalla. Rapurisotto oli aika jees! 

IMG_0902

IMG_0895
Kun päästiin Tallinnaan, käveltiin satamasta heti hotellille. Yövyttiin Radisson Blussa, josta 25-kerroksisena rakennuksena oli aika kivat näkymät ikkunasta.

IMG_0896

IMG_0904

IMG_0983
Mojitot hotellin kattoterassilla ennen Nightwishia

IMG_1010

IMG_1011

IMG_0924

IMG_0926
Joillakin oli kunnon vip-tilat korkeuksissa. Vähän ennen keikan alkua nää neljä tyyppiä kiipesivät tikkaita pitkin ylös omille tuoleilleen, ja siellä pysyivät loppuun asti.

IMG_1013

IMG_1014

IMG_1015

IMG_1016

IMG_1023

IMG_1018

IMG_1020

IMG_1021

IMG_1022

IMG_1024

IMG_0979

IMG_1017

IMG_0982

IMG_1025

IMG_1026

Nightwish oli kyllä ihan huikea! Mun odotukset eivät olleet mitenkään tosi korkeat, sillä tykkään Nightwishin Tarja Turusen aikaisesta tuotannosta eniten, ja nykyisen Floor Jansenin aikaiset biisit ovat mulle aika tuntemattomia. Ajatus oli, että lähdenpä kummitätini seuraksi keikalle, sillä hän on kotoisin Kiteeltä ja halusi nähdä "oman kylän pojat" keikalla. Konsertti oli kuitenkin kunnon show, ja osaahan toi Floorkin laulaa oikein mainiosti! Kannatti siispä ehdottomasti lähteä.

IMG_1027
Siirtyminen keikkapaikalta takaisin hotellille oli kyllä varsinainen seikkailu. Taksit olivat niin varattuja, ettei uusia tilauksia otettu edes vastaan, ja julkinen liikenne... no, sanonpa vaan, ettei tällaiseen valtavaan konserttiin oltu varauduttu kovin hyvin kuljetusten puolesta. Jos pysäkille pysähtyi välillä jokin bussi, se oli niin täynnä, ettei sekaan mahtunut. Tyhjät taksit puolestaan kiskoivat sellaisia taksoja, että moni jäi hinnan kuultuaan mieluummin siihen pysäkille odottamaan seuraavaa kyytimahdollisuutta. Lopulta kuin ihmeen kaupalla tuli bussi, johon mahduttiin ja joka pysähtyi edes melko lähelle keskustaa, jossa hotellimme sijaitsi. Oikeastaan ihan kiva että loppumatka piti kävellä, tulipa nähtyä vähän öistä, hiljaista Tallinnaa samalla.

IMG_0998
Aamupalaa lauantaina

IMG_0995
Aikaa kaupungin ja kauppojen kiertelyyn oli juuri sopivasti, ennen kuin laiva lähti kohti Suomea iltapäivällä

IMG_1029

IMG_1030

IMG_1002

IMG_1032
Menomatkalla ihmettelin, miks laivallakin pitää olla Burger King ja kuka siellä haluu käydä syömässä. Paluumatkalla me käytiin siellä. 😂

IMG_1033
Mun ei pitänyt olla Suomi-turisti, mutta tän verran tuli lopulta raahattua tuliaisjuotavia. 😎 Vana Tallink -likööri on hyvää, joten ostin kokeiluun tollasen uuden marsipaaniversion. Saa nähdä, milloin tulee maisteltua. Saksalaiseen Königsmoseliin tutustuin kavereiden isoveljen kautta, ja tästä tuli mun lempivalkkari heittämällä! Meni jopa Anselmannin ja Blue Pompanon edelle. Harmi että lentokoneissa on painorajat, muuten ostaisin varmasti "jokusen" pullon Saksasta heinäkuussa. 😁 Breezerit on Suomessa tympeän hintaisia, reilusti päälle kolme euroa kipaleelta, joten jos niitä Virosta sai reilulla eurolla, pitihän se muutama napata mukaan. Siiderit ostin muuten vaan kokeiluun ja vodkasta en tiedä, mitä sillä tarkalleen ottaen edes teen. Vodkajuustokakkua, anyone? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti