Saksa pt. 2: Alpit

IMG_3647
Saksa-postaukset jatkuu! Stadfestin jälkeisenä aamuna lähdettiin ajelemaan kohti Itävallan rajalla sijaitsevaa Obersalzbergia. Haluttiin tsekata Kehlsteinhaus eli Kotkanpesä (engl. Eagle's nest), joka on siis vuonna 1939 Hitlerille 50-vuotiaslahjaksi rakennettu loma-asunto. Harmi vaan, ettei hitukka tainnut kauheasti nauttia vuorenhuipulta aukeavasta maisemasta, sillä hänen kerrotaan olleen korkeanpaikankammoinen, eikä hän vieraillut hulppealla huvilallaan kuin vaivaiset 14 kertaa. 

Matka vuoren huipulle kesti noin 20 minuuttia. Bussin ikkunasta oli aikamoiset maisemat, mutta en välttämättä menisi suosittelemaan herkästi matkapahoinvoiville! Saati korkeita paikkoja kammoaville. Kun bussi on perillä ylhäällä, parkkipaikalta kävellään vielä tunnelin läpi hissille, jolla mennään ylös rakennukselle.

IMG_3474

IMG_3489


IMG_3413

IMG_3480

IMG_3462

IMG_3446
Vuorella oli niin kaunista! Tuli ihan hirveä hinku päästä joskus valloittamaan vuoria vaeltaen. 😍Eka tosin täytyy saada terveys kondikseen, jotta on valmiudet tarpoa kilometritolkulla ylämäkeen. Vielä joskus. Ja ei hitsit, miten ihanan raikasta ilmaa huipulla oli! Mullahan on siis raudanpuutetta, eikä keuhkojen vetäminen täyteen ilmaa onnistu mitenkään helposti, lähinnä säälist ja tsägällä silloin tällöin. Tuolla oli kuitenkin ihanan helppo hengittää syvään.

IMG_3435


IMG_3429

IMG_3409

IMG_3646

IMG_3408

IMG_3649

IMG_3290

IMG_3509
Kun aamupäivällä lähdettiin pois, alkoi vuorella olla jo todella paljon turisteja. Jos Kotkanpesä kiinnostaa nähtävyytenä, suosittelen ehdottomasti menemään niin aikaisin aamulla kuin vain psyyke kestää! Meidän ei mennessä tarvinnut odotella yhtään, vaan päästiin heti liput ostettuamme bussiin ja siitä matkaan kohti vuorenhuippua. Aika nopsaan päästiin myös vuorelta pois, mutta veikkaan, että laaksoon palaavissa busseissa alkoi myös olla ruuhkaa myöhemmin päivällä. Liput Kotkanpesään maksoivat muuten 16 euroa lärviltä, ja siihen sisältyi tuo bussikuljetus.

IMG_3519
Kun lähdettiin Kotkanpesältä pois, ajoreitin varrella oli eräs luksushotelli Kempinski, jonka pihassa haluttiin käydä kääntymässä. Yllättäen meidät kutsuttiinkin sisälle katselemaan paikkoja, vaikka heti tehtiin selväksi, ettei nyt olla yöpymisaikeissa. Hotelli oli mahtava! Tuonne kun joskus pääsisi yöksi tai kahdeksi. 😎 Työntekijät olivat todella ystävällisiä kaikki, ja kertoivat mielellään kaikkea mahdollista hotellista.

IMG_3526

IMG_3529

IMG_3530

IMG_3535

Hotellin aamiainen/brunssi oli aikamoinen kattaus... Ihan hunajakennosta alkaen oli kaikki mahdollinen, mitä vaan toivoa saattaa. 😂 Videolla ei näy läheskään kaikkea. 

IMG_3543
Alppikylissä oli niin ihania ja kuvauksellisia rakennuksia! 😍

IMG_3547
Gästhaus Inzellissä, jossa pysähdyttiin lounaalle.

IMG_3650
Namiii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti