Kananmuna kahvissa - sumpin paluu arkiaamuihin

IMG_0723

Enpä olisi vielä vähän aikaa sitten uskonut, että usean vuoden tauon jälkeen alkaisin taas juoda kahvia aamuisin! Mun kahvihistoria on se, että opettelin juomaan kahvia vasta aikuisiällä, vähän päälle parikymppisenä. Hörpiskelin kahvia lähinnä aamuisin ja hyvin satunnaisesti esimerkiksi kylässä tai töissä, mutten koskaan oo ollut mikään varsinainen kahvifanaatikko.. mua on myös aina hieman järkyttänyt sellaiset tyypit, jotka pystyy ja haluaa juoda aamuisin jopa pannullisen kahvia. Hyi hirveä! 😳😳

No, kahvi alkoi jossain vaiheessa maistua ihan karmealta, ja siinä vaiheessa lopetin sen juomisen kokonaan kun löysin matcha-teen. Matchaa onkin tullut kulutettua pussitolkulla lähivuosina (suosikkini on tämä). En erityisemmin kaivannut kahvia elämääni, mutta sitten viime keväänä Amsterdamissa tilasin ihan vaan huvikseni yhdessä kahvilassa latten... ja se maistui oikeastaan aika kivalta. Myös Pietarin reissulla syksyllä innostuin maistamaan laventelikahvia, ja sekin oli yllättävän jeba. Tavallista suodatinkahvia ei edelleenkään tehnyt mieli, mutta joulun alla päätin antaa mahdollisuuden somessa paljon hehkutetulle munalattelle, eli kahville johon sekoitetaan kananmuna. Oi kyllä, luit ihan oikein! 

IMG_0719

Valmistan munalatten niin, että rikon kulhoon yhden kananmunan, kaadan päälle reippaan satsin kahvia ja lopuksi lisään sekaan lusikallisen kookosöljyä ja/tai tilkan kuohukermaa. Satunnaisesti saatan lisätä cocktailiin myös hieman sokeritonta kaakaojauhetta. Kaikki vaan blendataan sauvasekoittimella sekaisin ja avot! Kauaa ei tarvitse sekoittaa, n. 10 sekunnnin surruttelu riittää. Lopputuloksena on IHANA, pehmeä ja lattemainen kahvi. Bonuksena juoman pinnalle muodostuu ohut vaahtokerros. Tämmöseen kahviin oon nyt kovasti tykästynyt, ja valtaosan viikosta juon aamuisin tätä! Välillä pitää kyllä saada matchaakin, sillä sekin on edelleen taivaallisen hyvää teetä, varsinkin mantelimaitoon tehtynä.

IMG_0733

Kananmuna esimerkiksi keitettynä tai paistettuna on jo pidempään vähän tökkinyt, joten munia ei tule kovin säännöllisesti syötyä. Ravinteikkaalla kananmunalla on kuitenkin paljon positiivisia terveyshyötyjä, joten kiva, että sellaisen saa menemään alas edes kahvin seassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti