Kuningatar-valkosuklaajuustokakku

IMG_1156

Pitkästä aikaa on kakkuohjeen aika! Pohjois-Pohjanmaalta tuli viime viikonloppuna sukulaisia käymään, joten tein tällaisen juustokakun. Pohja on tuttua ja turvallista digestiveä, ekassa kerroksessa on valkosuklaata ja tokassa mustikkaa ja vadelmaa. Kiille on simppeli sokerikiille, jonka värjäsin violetiksi käyttämällä punaista ja sinistä elintarvikeväriä, lisäksi sekoitin vähän kultajauhetta joukkoon. Pinnalle asettelin marjoja ja noita ainaisia macaroneja - ylläriiiii! 😅

IMG_1159

IMG_1160

OHJE KUNINGATAR-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKUUN


pohja
- 1/2 pkt digestiveä (tai kaurakeksiä, ihan oman maun mukaan!)
- 100 g voisulaa

1. kerroksen täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g valkosuklaata
- 0,5 dl sokeria
- 3 liivatelehteä

2. kerroksen täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kuohukermaa
- n. 2-3 dl mustikkaa ja vadelmaa
- 1 dl sokeria
- 4 liivatelehteä

kiille
- 4 liivatelehteä
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- punaista ja sinistä elintarvikeväriä
- (kultajauhetta)

koristelu
- mansikoita
- macaronseja tai marenkeja
- pensasmustikoita

---------------------------------------------

Pohja: Murskaa keksit hienoksi muruksi morttelilla tai yleiskoneella. Sekoita joukkoon voisula. Kaada keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuoan (⌀ 22 cm) pohjalle ja levitä esim. lusikan avulla tasaiseksi pohjaksi. 

1. täyte: Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Sulata mikrossa tai kattilassa valkosuklaa, sekoita suklaasula kulhossa tuorejuuston ja sokerin kanssa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Keitä kattilassa pieni tilkka vettä, lisää joukkoon lionneet, enimmästä vedestä kuivaksi puristetut liivatelehdet. Ota kattila pois liedeltä ja anna veden jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste tuorejuustoseokseen ja sekoita lopuksi sekaan myös vatkattu kerma. Kaada täyte vuokaan ja laita hyytymään n. 3-4 tunniksi. 

2. täyte: Aloita taas lisäämällä liivatteet kylmään veteen, tällä kertaa 4 kpl. Soseuta mustikat ja vadelmat blenderillä tai sauvasekoittimella, sekoita marjasose tuorejuuston ja sokerin kanssa. Vatkaa kerma. Keitä kattilassa tilkka vettä ja lisää joukkoon liivatteet, anna jälleen jäähtyä pari minuuttia. Yhdistä liivateneste täytteen kanssa ja lisää viimeiseksi kerma huolellisesti sekoitellen. Kaada täyte varovasti vuokaan. Vaikka ensimmäisen täytekerroksen pitäisikin olla jo hyvin hyytynyt, suosittelen silti kippaamaan tokan täytekerroksen aika varovasti vuokaan! Avuksi voi ottaa vaikka kakun pinnan lähelle lasketun lusikan tai kauhan, jonka kautta valuttaa hitaasti täyteseoksen vuokaan. Anna hyytyä 4-5 tuntia tai jos on aikaa, mielellään yönkin yli.

Kiille: Laita liivatteet likoamaan 10 minuutiksi. Keitä 2 dl vettä, lisää sekaan liivatteet ja elintarvikeväriä. Väriä kannattaa laittaa vuorotellen tippa tai pari kerrallaan, kunnes neste saavuttaa mieluisan värin. Anna kiilteen jäähtyä haaleaksi, kaada sitten varovasti vuokaan - tähänkin suosittelen aiemmin mainittua lusikkataktiikkaa. Jos haluat pinnalle galaksimaista kimmellystä, käytä kultasprayta tai kultapuuteria. Suihkuta/ripottele kultaa ympäriinsä ja jätä joko sellaiseksi tai yritä tehdä kiilteeseen kultahipuista kuvioita esim. minituulettimella 😂😂😂 tai cocktail-tikulla varoen sekoittaen. Kaikista helpointa toki olisi vaan puhallella kiilteeseen, mutta pöpöjen takia suosittelen sitä vain siinä tapauksessa, jos ajatuksenasi on ahmia koko kakku omaan kitaasi. 😉

Koristelu: Kun kiille on ehtinyt jähmettyä puolisen tuntia, koristele kakku asettelemalla pinnalle macaroneja tai marenkeja ja marjoja. Mansikat näyttää ainakin omaan silmääni aika kivoilta tolleen puolitettuna, vielä kun jättää tuon kantaosan tuomaan pientä vehreyttä kakkuun! Koristelun jälkeen anna kakun hyytyä vielä muutama tunti ennen kuin irrotat sen vuoasta.

IMG_1163

PS: Ihan helvetin häiriintynyttä, että nämä kuvat on otettu helmikuun viimeisenä päivänä. Ihan yhtä hyvin näissä voisi olla huhtikuu tai vaikka joku lokakuu! 😄

2 kommenttia:

  1. Missä vaiheessa kiilteeseen lisätään sokeri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, hups jäänyt näköjään ohjeesta tieto pois! Itse olen lisännyt sokerin ja veden samaan aikaan kattilaan ja kiehauttanut seoksen. Kun alkaa kuplia, kattila pois liedeltä ja liivatteet joukkoon sekoitellen :)

      Poista