Ulla-Bella 1-wee

D3936374-9BAC-4AC1-AC12-207F3B25D228

Saanen vihdoin esitellä mun nuorimman pörröisen perheenjäsenen, Ulla-Bellan. Ullis on ollut mulla viime kesästä saakka, ja tänään sillä onkin jo 1-vuotissynttärit! Tää postaus on ollut ikuisuuden työn alla, mutta suurin jarruttava tekijä on ylläripylläri ollut se, miten valtava määrä kuvia ja videoita on ehtinyt kertyä jo näin lyhyessä ajassa. On vaikeaa valita, mitä julkaisisi, kun tekisi mieli vaan ladata kaikki söpöt kissakuvat Flickrin kuvapalveluun! Jotkut ihmiset postailee lapsistaan joka päivä kymmenen kuvaa someen, mun tekisi mieli spämmätä kissakuvia joka tuuttiin. 

IMG_8588

IMG_8692

678EA9D8-3CF3-4052-89BD-E27324B60934

FB6827AF-AD6D-4BE7-B4D0-320AA9CC819E

Ulla-Bella haettiin Vantaalta heinäkuun alussa luovutusiän tultua täyteen. Automatka meni lähinnä ulistessa, mutta tietysti siinä vaiheessa pikkuinen viimein nukahti, kun kotipiha siinsi vain parin minuutin matkan päässä. 😃 Mirrille oli jo annettu nimeksi Bella, mutta se ei oikein tuntunut hyvältä ja luontevalta nimeltä. Bella on ehkä hieman geneerinen mun makuun, vaikka kaunis onkin. Hetken mietin puolivakavasti jo Ulinaa ihan sen ekan automatkan ulinoiden perusteella, mutta sitten muutaman päivän pähkäilyjen jälkeen muuan tyyppi Kokkolasta ilmoitti, että hän aikoo kutsua kissaa Ulla-Bellaksi, ja on ihan sama mikä sen nimi oikeasti tulee olemaan. ULLA-BELLA! Bravo, kissahan on just eikä melkein Ulla-Bellan näköinen. 😂 Pidin nimestä ja hyväksyin J:n tekemän nimi"ehdotuksen" (tai pitäisikö sanoa -ilmoituksen)

Ulla-Bella, Ullis, Ullukka, Pullukka-Bellukka, Bella-Pulla... rakkaalla kisulla on monta nimeä. Tämä kaheli rakastaa kaikkea touhuamista ja osallistuu mielellään kaikkeen, mitä puuhaan. Ullukka tulee hyvin toimeen muiden kissojen kanssa, erityisesti äitini kissan Muksiksen kanssa se rakastaa painia ja leikkiä villiä takaa-ajoa. Mun Lulu-vanhus sen sijaan useimmiten mieluummin vaan seurailee muiden villityksiä, vaikka kyllä sekin välillä hupsuttelemaan innostuu.

IMG_0728

IMG_0542

IMG_9117

IMG_8746

IMG_0253

Bengalin aktiivisuus on samaan aikaan sekä paras että huonoin puoli rodussa. On hauskaa seurata kisulin tempauksia, mutta ei oo aina niin hauskaa, kun lemmikki alkaa esimerkiksi sisustaa kämppää oman makunsa mukaiseksi... Ulla-Bella on omatoimisena tyttönä mm. poistanut ikkunoista tiivisteitä, rei'ittänyt pöytäliinoja vähän saa olla tarkka, minne tavaroitaan jättää, kun mirri niin mielellään kiipeilee kaikkialla.

Omatoimisuutta ei puuttunut silloinkaan, kun steriloinnin jälkeen Ulla-Bella alkoi lähes välittömästi poistaa masustaan tikkejä. Mun piti sitten käyttää kissa uudelleen eläinlääkärissä kipu- ja antibioottipiikillä, ja ohjeeksi tuli käyttää joko muovista kauluria tai "potkupukua", ettei haavan repiminen hampailla onnistuisi. Askartelin sitten jostain neulesukkahousujen lahkeesta hienon puvun, johohon tuli vaan reiän tassuille. Ullis ei jostain syystä vaatetta oikein osannut arvostaa, en kyllä ymmärrä miksi. 😁😁 Meidän perheessä on aiemmin ollut vain yksi tyttökissa, ja olipa muuten iloisesti unohtunut, miten järkyttävää aikaa nartun kiimat ovatkaan... siis ihan uskomatonta huutoa yötä päivää. Onneksi se loppui saman tien leikkauksen jälkeen, hermot oli nimittäin "vähän" koetuksella!

DC9E8459-0F7C-469A-ACE2-F5705E6EBEBB

FC547563-38FD-495B-8915-68B281B33F62

CFA5CF96-6526-41DB-B57A-67D6328669F4

IMG_1127 2

IMG_6910

10 hassua tapaa

💚 Metsästää kärpäsiä, jopa kaikkein pienimpiä banaanikärpäsiä
💚 Usein haluaa syliin, mutta ei malta kuitenkaan olla siinä, vaan lähtee pois... ja tulee viiden sekunnin päästä uudelleen. Tätä voi hyvin tapahtua vaikka viisi kertaa putkeen.
💚 Siristää monesti toista silmäänsä näyttäen todella hölmöltä. Tätä tapahtuu varsinkin, kun pitää vähän torua tai kieltää tekemästä jotain juttua.
💚 Osaa noutaa lelun. Voitaisiin leikkiä vaikka tunti putkeen niin, että mä heitän hiirilelun jonnekin ja Ulla-Bella tuo sen mulle. Välillä se jolkottaa vauhdilla lelu suussaan mun luo, välillä pitää ensin hieman purra, repiä ja potkia lelua. Tähän noutamiseen kelpaa kuitenkin vaan yks tietty harmaa hiirilelu, muut ei kelpaa.
💚 Hirveen mielellään änkeäisi muiden kissojen ruokakupille, koska tottahan toki se tismalleen sama ruoka on varmasti paremman makuista toisessa kupissa... hassua, miten tällainen muita pienempi prinsessa vaan "jyrää" itselleen tilaa, ja isot kissat sitten täysin suosiolla väistää. Mutta auta armias, jos Lulu tai Muksis menee sitten vaihtarina Ulliksen kupille. Sitte tuleekin kiire takaisin omalle paikalle.
💚 On ihan järjettömän siisti! Hiekkalaatikolla peittää muidenkin jätöksiä, ja pesee turkkiaan pitkään ja hartaasti.
💚 Ulkoilee valjaissa kuin pieni koira konsanaan. Ollaan käyty pihalla muutamia kertoja, ja se sujuu jo todella hyvin.
💚 Jahtaa päivittäin häntäänsä. Välillä on hauska katsella, miten Ullis ensin heiluttelee raivokkaasti häntäänsä, kääntyy tuijottamaan sitä murhaavasti ja sitten alkaa jahdata sitä.
💚 Vaikka Ulla-Bella onkin jo aika iso tyttö, sillä on kuitenkin pentumaisia tapoja, kuten isompien kissojen hellittäväksi hakeutuminen. Usein kun Ullista väsyttää, se hakeutuu Lulun tai Muksiksen viereen, tai jopa lysähtää nukkuvan kaverin päälle. Isot kisut alkaa sitten yleensä pestä Ulla-Bellaa.
💚 Rakastaa about kaikkia ihmisiä jotka leikkii ja silittelee. Tää on ehdottomasti sosiaalisin kissa, joka mulla on ollut.


Teinpä huvikseni Ulla-Bellasta tällaisen kuva-/videokoosteen ekan vuoden ajalta. Kestoa on vaivaiset puoli tuntia, joten luulenpa, ettei tätä kovin moni jaksa katsoa. 😂😂 Ehkä tää video tulikin tehtyä lähinnä omaksi muistoksi kissan "vauvavuodesta". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti