Parhaat alle 10 euron kosmetiikkatuotteet

IMG_2845 
Tykkään niin kutsutusta selektiivisestä kosmetiikasta: YSL, Lancome, Estee Lauder, Huda Beauty, Laura Mercier, By Terry... mutta vähintään yhtä paljon mulla on myös edullisia kestosuosikkeja, joita tulee ostettua kerta toisensa jälkeen. On olemassa tuotteita, joista koen wörtiksi maksaa enemmän - esimerkiksi meikkivoiteet, luomiväripaletit ja hajuvedet - ja sitten on paljon juttuja, joissa vähempikin euromääräinen panostus riittää. Kokosin tähän postaukseen edullisia lemppareitani, joiden enimmäishinta (tarjouksessa) on 10 euroa. Suurin osa näistä taitaa tosin kuulua hintaluokkaan 3-5 euroa!
  IMG_2860 
Aloitetaan tukkajutuista! Head&Shoulders monesti mielletään pelkäksi hilseshampooksi, kenties 2000-luvun alun semi aggressiivisen tv-mainonnan takia. Merkiltä löytyy kuitenkin huippuhyvä kosteuttava shampoo, joka sopii mahtavasti mun paksuille, karkeille ja pitkille hiuksille! Useimmiten tulee ostettua tota mantelinhajuista, mutta myös kookosversio toimii yhtä lailla.

Garnerin hiustenhoitoaineet löysin pari vuotta sitten kaverin suosituksesta, ja siitä asti niitä on tullut käytettyä. Kaikki merkin hoitoaineet auttavat pikkuisen ehkäisemään takkuuntumista pesujen välissä. Garnierin Fructis-sarjan banaanishampoo ja -hoitoaine puolestaan ovat uudehkoja tuttavuuksia, jotka olen myös kokenut kelpo tuotteiksi. Tykkään käyttää näitä eri shampoita ja hoitoaineita vähän ristiin. Lähinnä ihan vaihtelumielessä, eikä niinkään siksi, että kuvittelisin siitä olevan jotain erityistä hyötyä. Moni tuntuu uskovan, että jos käyttää vain yhtä ja samaa tuotetta pitkiä aikoja, hiukset jotenkin tottuvat siihen, eikä tuote enää vaikuta yhtä hyvin.

Batisten kuivashampoot on parhaita, eikä niitä voi suositella liikaa! Toisiksi parhaita on Swarchkopf​in Got2Be-tuotesarjan kuivashampoot. Hiustenpesuväliä on helppo pidentää kolmeen tai joskus jopa neljään päivään, kun aamuisin freesaa kuontaloa hieromalla tyveen kuivashampoota.

Last but not least, L'Oréal Elnett-hiuslakka. Paras edullinen hiuslakka ehdottomasti, hyvin harvoin tulee muita ostettua!
  IMG_2864 
Lidlin Cien-ihonhoitosarja on ollut mulla vuosia käytössä aina silloin tällöin. Varsinkin nämä ajoittain sesonkituotteena myyntiin ilmestyvät mantelituotteet ovat huippuhyviä! Varsinkin silmänympärysvoide ja kasvovoide on paljon käytössä. Viimeksi kun tätä sarjaa tuli myyntiin, hamstrasin jokaista tuotesarjan tuotetta parikin kappaletta ostoskoriin.

En muuten oikein ymmärrä, miksi joillakin on nykyäänkin kauheat Lidl-antipatiat. Moni välttelee Lidliä saksalaisuuden takia, vaikka yritys työllistää kuitenkin Suomessa suomalaisia ihmisiä ja sieltä saa nykyisin erittäin paljon suomalaisia tuotteita. Siis todella harvoin edes tulee ostettua sieltä mitään ulkomaalaisia tuontituotteita, lähinnä ehkä hedelmiä. Musta osittain ulkomalaainen tuotevalikoima on tosi hassu syy boikotoida mitään kauppaa - ihan kuin K- ja S-kauppojen valikoimassa ei yhtä lailla olisi ulkomaalaisiakin tuotteita myynnissä! Lapsena kyllä inhosin Lidiä, ja hävetti kun vaikkapa synttärijuhliin haettiin Lidlistä halpislimsoja. Oi voi. Nykyään käyn melkeinpä mieluiten Lidlissä kaupassa.
  IMG_2869 
Jos kaipaa ihonhoitotuotteilta hoitavuuden ohella myös kivaa tuoksua, kannattaa tsekata Treacle Moonin ja Organic Shopin valikoimat. Molemmilta merkeiltä löytyy vaikka mitä kivaa kohtuulliseen hintaan.
  IMG_2878 
Mulla on vähän hankalat jalat. Tykkään melko säännöllisesti heittää jopa parinkymmmenen kilsan lenkkejä, mutta tuollaisten pitkien reippailuiden jälkeen mun jalkapohjat ovat ihan hirveässä kunnossa. Mulla on sekä lättäjalka, ylipronaatiota että atooppinen iho, joiden yhteisvaikutuksesta jalkapohjat - erityisesti kantapäät - ovat aina enemmän ja vähemmän karmivassa kunnossa. Käytän ylipronaatioon tarkoitettuja lenkkareita, mutta ne ehkäisevät lähinnä jalkojen kipeytymistä lenkin aikana. Tuohon ihon kuivuuteen ja halkeiluun auttaa vain aktiivinen raspaaminen ja rasvaaminen, tosin ihmeisiin eivät nekään pysty...

Erilaisia jalkarasvoja on tullut vuosien aikana kokeiltua ja vertailtua aika paljon! Kuvassa koreilee mun TOP-3. Tummeli on halpa ja hyvä perusrasva, jota saa mistä tahansa kaupasta. Oriflamen jalkarasvaa kohtaan olin vähän skeptinen, koska en yhtään pidä tuollaisista verkostomarkkinointifirmoista. Tää on kuitenkin niiiiiiiiin hyvä ja pehmentävä rasva, että sitä on säännöllisesti ostettava jemmaan. Tummeli ja Oriflame on mun jokapäiväisiä rasvoja, ja tuo kolmas O'Keeffe's Healthy Feet -rasva tulee tarpeeseen silloin, kun jalat ovat aivan järkyttävän kuivat. Vaikka just tuollaisen tosi pitkän lenkin jälkeen.
  IMG_2879 
Dödöissäkin on useampi suosikki, hehe. Garnier Mineral Magnesium Ultra Dry on sellanen muutaman euron perusdeodorantti arkikäyttöön, ja jos tehokkaampaa tarttee, niin Rexonan Maximum Protectionia kehiin. Molempia saa ihan marketeista.

Paras ja tehokkain on kuitenkin ehdottomasti tuo Secret. Kyseistä jenkkimerkkiä ei harmillisesti ainakaan vielä myydä Suomessa, joten sitä pitää tilata ulkomailta. Saksalainen Notino taitaa olla Suomesta tilattaessa yksi edullisimpia ostopaikkoja. Secret muuten oli ensimmäinen merkki koko maailmassa, joka päätti lanseerata nimenomaan naisille suunnatun deodorantin vuonna 1956.
  IMG_2890 
Garner Skinactive misellivesi on ollut pitkään mun pääasiallinen meikinpuhdistusaine. Sillä lähtee hyvin vahvakin silmämeikki pois! Tuollainen riittoisa 400 ml pullo maksaa 6-7 euroa ja tulee paljon halvemmaksi käytössä kuin pienemmät, about saman verran tai enemmän maksavat meikinpoistovedet. 

The Ordinarylla on paljon hyviä ihonhoitotuotteita, mutta omat lempparit ovat Caffeine Solution ja Buffet. Ensimmäistä käytetään kirkastamaan silmänympärysihoa, jälkimäistä koko kasvoille. Ite levitän kumpaakin iholle aamuisin ennen kosteusvoidetta.
  IMG_2894 
Ainoa oikea huulirasvamerkki: Burt's Bees. Monet huulirasvat luovat vaan illuusion kosteuttavasta koostumuksesta, mutta nämä mehiläisvahapohjaiset rasvat oikeasti hoitavat ja kosteuttavat. Etenkin toi keltaisessa purkissa oleva klassikkoversio auttaa rohtuneisiinkin huuliin talvella.
  IMG_2896 
Loppuun vielä meikkejä! Lumene on hyvä kotimainen merkki, jonka valikoimasta löytyy monia mun luottotuotteita. Lumenen kulmavahaa oon käyttänyt jo ainakin 15 vuotta! Kulmakynäkin on ollut tuttu lähes yhtä pitkään. Peitevoiteet ovat merkillä myös hyviä, ja tuo CC-meikkivoide on yksi mun kaikkien aikojen käytetyimpiä meikkivoiteita. Sitä käytän melkein joka päivä, jos haluan vaan suht nopeasti sutaista arkimeikit naamariin (olipa nätisti sanottu). CC-voide on helppo ja sopivasti ihon punaisuutta, näppyjä ja muita epätasaisuuksia peittävä tuote. Normaalihinta sillä on kyllä n. 15 euroa, mutta muutaman kerran vuodessa Citymarketeissa on Lumenen tuotteet -40% tarjouksessa. Tokmannillakin on usein edullisia tuplapakkauksia myynnissä, ja netissä nyt tarjouksia menee ja tulee jatkuvasti, joten helposti tämän nappaa alehintaan alle kympillä.

Kynsilakat unohtui kokonaan kuvata tätä postausta varten, mutta merkkisuosituksena Wild&Mild! Merkin lakkoja myydään marketeissa, esim. Prismassa, ja ne pysyvät yllättävän hyvin kynsissä monta päivää hyvänä. Sanoisin, että vetää vertoja jopa mun toiselle suosikkimerkille Essielle, joka on kuitenkin moninkertaisesti kalliimpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti