Bailey's juustokakku Kinder Buenolla ja Smurffi valkosuklaatikuilla koristeltuna

baileys juustokakku_1
Jeejee, tein sen taas! Onnistuneen juustokakun nimittäin. Siinä missä pari viikkoa sitten tein sitruunajuustokakun mahdollisimman tarkasti ohjetta seuraten, tämän kohdalla uskalsin jo vähän soveltaa omiani. Netissä on pilvin pimein kivoja ohjeita Bailey's juustokakkuun, mutta kaikki vaikuttivat aavistuksen pliisuilta; siltä kuin niistä puuttuisi se jokin - nimittäin överiys. Kunnon suklaakakun tulee ehdottomasti olla överi ja täyteläinen, eikä mikään kevyt ja kaloreiden suhteen pihtaileva. :D

baileys juustokakku_2
En nyt mitään maailman hurjinta variointia alkanut suorittaa, mutta lähdin hakemaan kakkuun pientä ekstratäyteläisyyttä vaihtamalla ohjeissa monesti käytetyn maustamattoman tuorejuuston suklaiseen versioon. Lisäksi päätin iskeä pinnalle astetta ronkskimmat koristelut. Oikeesti, pyörin kaupan karkkihyllyn edessä varmaan 20 minuuttia kun koitin funtsailla, miten kakku kannattaisi koristella jotta maun lisäksi myös ulkonäkö hipoisi mahdollisimman täydellistä. Oon perfektionisti joissakin asioissa, ja estetiikka on ehdottomasti listan kärjessä. Itseni mukaan lukien moni ihminen "syö" myös silmillänsä, joten visuaalisuus on seikka josta ei koskaan huvittaisi tinkiä. 

baileysjuustokakku_4

baileysjuustokakku_3
Koristeeksi valikoitui lopulta Kinder Buenoa, Smurffi valkosuklaatikkuja (niitä jotka poksuu suussa) ja tummaa suklaata. Pilkoin Buenon ja n. 2/3 paketillista valkosuklaasta ja ripottelin paloja kakun päälle, kun kiille oli jo enimmäkseen hyytynyt. Sitten sulatin pari Fazun suklaapatukkaa ja koitin pursottaa nätisti kuorrutetta siksak-kuviona, mutta taas muistui mieleen että olisi aika panostaa kunnon pursottimeen. Toi nykyinen räkii kuorrutetta miten sattuu. :D Eli ei, kakusta ei tullut niin kivannäköistä kuin toivoin, mutta peukalo keskellä kämmentä leipovalta uusavuttomalta ihan kelpo saavutus. Ja maku oli niinkin hyvin kohdallaan, että kavereilta ehti tulla jo kaksi "tilausta" synttärikakuille. Ekan pääsen leipomaan jo ensi kuussa ja seuraavan kesäkuussa, can't wait. Siis tää touhu lähentelee jo sairasta maniaa, haluaisin vaan koko ajan leipoa ja leipoa. :D Mutta nyt olis sen kakkuohjeen vuoro!

baileys juustokakku_5

baileys juustokakku_6

Bailey's juustokakku à la Anne-Mari

Pohja:
250g kaurakeksejä
50g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
200 g suklaatuorejuustoa (Philadelphia Marabou)
1 1/2 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 dl Bailey's kermalikööriä
2-3 rkl vettä

Kiille:
1 dl Bailey's kermalikööriä
2 liivatelehteä

Koristeluun:
50 g tummaa suklaata
Kinder Bueno -suklaapatukka
Smurffi valkosuklaatikkuja

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5-10 minuutiksi.

Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 26 cm) kevyesti sieltä täältä, ja vuoraa se leivinpaperilla. Jotta juustokakun reunoista tulisi mahdollisimman siistit, kannattaa leikata paperista ympyrän mallinen pala vuoan pohjalle ja suorat kaistaleet reunoille. 

Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuokaan mahdollisimman tasaiseksi pohjaksi joko sormin tai lastaa apuna käyttäen.

Vaahdota kuohukerma. 

Sekoita toisessa astiassa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon Bailey's ja sen jälkeen vatkattu kerma, koko ajan kevyesti sekoitellen.

Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa. Purista liivatelehdistä enimmät vedet pois ja lisää ne kattilaan. Kun liivate on liuennut veteen, nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken.

Sekoita vesi-liivateseos huolellisesti täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen kiilteen valmistamista.

Laita kaksi liivatelehteä kylmään veteen hetkeksi. Kuumenna 1 dl Bailey'sia ja lisää liivatelehdet, sekoita. Anna seoksen jäähtyä hieman, ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Laita kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Koristele kakku pilkkomalla pinnalle Kinder Bueno -suklaata ja Smurffi valkosuklaata. Sulata pieni määrä tummaa suklaata (esim. 1-2 pientä suklaapatukkaa) ja pursota siksakkina kakun pinnalle. 

Valmista! Tästä Bailey's juustokakusta saisi näppärästi myös pääsiäiseen sopivan version koristelemalla hieman eri tavalla, vaikkapa pienillä suklaapupuilla joita ainakin Lindt'n valikoimassa on.


1 kommentti: