Kasvisburger paholaisenhillolla ja rosamunda-ranskalaiset

IMG_5725
Lupailin aiemmin jossain postauksessa kasvisburgerin ohjetta, joten täältä pesee! Tätä sapuskaa kehtaa syödä arkenakin, sillä annoksen kalorit jäävät maltilliselle tasolle kun perus jauhelihapihvin korvaa kasvisvaihtoehdolla, ja ranskiksiin sivelee maltillisesti oliiviöljyä. :) Ruoka on myös helppo valmistaa, erityisesti jos kasvispihvien väsäämisen voi koordinoida jonkun toisen vastuulle. Omaksi onnekseni äitini tykkää tehdä usein kasvispihvejä, ja vieläpä sellasia määriä että niitä liikenee joka kerta mullekin pari rasiallista pakastimeen nakattavaksi. Sieltä sitten kelpaa sulatella kasvispihvejä sellasina päivinä, kun ruuanlaittoon ei ole olevinaan aikaa tai intoa. ;) 

IMG_5734
Burgerleipänä käytin tässä annoksessa chiabattaa joka on todella hyvää, mutta sämpylä olisi tietysti pehmeämpänä helpompi syödä. Välissä on jääsalaattia, kasvispihvi, vuohenjuustokiekko ja paaaljon paholaisenhilloa. 

Kasvispihvit:
1 peruna
2 porkkanaa
pala lanttua
1 dl kiinankaalta
1 pieni sipuli
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
(muita mausteita)
0,5 dl oliiviöljyä
Paistamiseen voita

Kuori ja raasta vihannekset. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa huolella sekoittaen ja paista massasta pihvejä pannulla. Äitini kikka on laittaa pannulla paistamisen jälkeen pihvit vielä hetkeksi uuniin, mutta se ei ole mitenkään pakollista. :)

Paholaisenhillo:
800 g tomaattimurskaa
400 g punaisia paprikoita (2-3 kpl)
1 iso sipuli
2-4 kpl punaista chiliä
6-8 kpl valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillo-marmeladisokeria

Kaada tomaattimurska kattilaan. Pilko kaikki vihannekset pienenksi silpuksi. Chilistä voi halutessaan poistaa siemenet ja ne valkoiset osat, jos haluaa hillosta vähemmän tulista. Lisää vihannekset, suola, mustapippuri ja oregano kattilaan ja anna kiehua 30-40 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää sen jälkeen etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kiehauta uudestaan ja keitä n. viisi minuuttia. Valmista! Anna hillon jäähtyä ennen kuin kaadat sen lasipurkkeihin. Hillo säilyy jääkaapissa melko pitkään, helposti kuukausiakin avaamattomassa purkissa. :)

IMG_5736

Ranskikset rosamunda-perunoista
4-6 kpl rosamunda-perunoita (riippuen syöjien määrästä)
n. 1/4 dl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta
Valkosipulijauhetta

Kuori ja pilko perunat. Mitä ohuempia tikkuja jaksat pilkkoa, sen rapeampia niistä tulee uunissa. :) Keitä perunatikkuja pieni hetki kattilassa, vain muutamia minuutteja etteivät ne pehmene liikaa. Valuta perunat ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Voitele perunatikut oliiviöljyllä, pullasuti ajaa hyvin asian. Mausta sen jälkeen kauttaaltaan. Pelkällä suolalla ja mustapippurillakin pärjää, mutta viime aikoina oon tykästynyt paprika- ja valkosipulimausteisiin itse tehdyissä ranuissa, nam! Työnnä pelti 225 asteiseen uuniin ja paista n. 30-40 minuuttia, kunnes perunoiden pinta alkaa tummua kauniisti.

Semmonen aavistuksen terveellisempi burgervinkkaus, kokeilkaa ihmeessä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti