Mustikkainen valkosuklaajuustokakku

valkosuklaajuustokakku

Olipa kerran mascarpone, joka tikitti aikapommin lailla lähestyvine Best before -päiväyksineen. Koska olen jääkaappinipo, enkä suostu heittämään mitään pois, mascarpone oli luonnollisesti eliminoitava. Varmistus kavereilta että pääsevät kakkuteelle, kauppaan kaurakeksi- ja liivateostoksille ja irtopohjavuoka esiin. 

Tähän asti oon karttanut valkosuklaajuustokakkuja, koska epäilin niiden olevan ihan liian ällöimeliä. Nytpä en vaan keksinyt nopealla pohdinnalla mitään uutta ja mullistavaa kakkua, joten päätin antaa valkosuklaalle mahdollisuuden. Varmasti teidänkin mielestä on täysin järkeenkäypää, että ällöimelyyden pelossa valitsin kaupasta juuri sitä suklaata, jonka tiesin ylivoimaisesti ällöimelimmäksi - Pandan valloittavaa valkoista. 😁 Koska kakku on todella makea, tein pinnalle simppelin mustikkakiilteen. Lopputulos oli sen verran hyvä, että tätähän uskaltaa tehdä toistekin! Saimme kavereiden kanssa tuhottua kunnon siivun kakusta, ja loput iskin rasioissa pakastimeen.

IMG_3820

IMG_3839

IMG_3834

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Ainekset:

pohja
200 g kaurakeksejä
50-75 g voita

täyte
500 g mascarponea
3 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 dl tomusokeria
5 liivatetta

kiille
n. 2-3 dl mustikoita
3 dl mustikkakeittoa
n. 0,5 dl sokeria
4 liivatetta

Ohje

Laita täytteeseen tulevat 5 liivalehteä kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (28 cm) leivinpaperilla, sulata voi ja murskaa kaurakeksit mahdollisimman hienoksi muruksi. Sekoita voi keksimurujen kanssa ja levitä seos vuoan pohjalle. Painele tasaiseksi vaikka lusikalla.

Yhdistä huoneenlämmössä pehmennyt mascarpone, tomusokeri ja sulatettu valkosuklaa. 200 g suklaata voi sulattaa kokonaan, mutta mä tein niin että sulatin n. 150 g ja loput murskasin veitsellä pieniksi hipuiksi, jotka sekoitin mascarponeseokseen. Näin täytteeseen tulee mukaan ihania sattumia!

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna kattilassa pieni määrä (n. 0,5 dl) vettä kiehuvaksi. Ota liivatteet likoamasta, puristele kuivaksi ja sekoita kiehuvaan veteen. Anna liivatenesteen jäähtyä hetki, ennen kuin sekoitat sen mascarponen joukkoon. Lisää lopuksi vielä kerma sekoitellen seokseen ja kaada valmis täyte vuokaan. Peitä kelmulla tai kuvulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kun teet kiilteen, liota liivatteita 10 min. Kuumenna sitten pieni tilkka vettä kiehuvaksi, sekoita joukkoon sokeri + liivatteet ja anna jäähtyä. Tässä välissä voit halutessasi siivilöidä mustikkakeiton siemenet pois, mutta ei mitenkään pakollinen vaihe. Kun sokeri-liivateneste on jäähtynyt, sekoita se mustikkakeiton kanssa ja kaada vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Ripottele sinne tänne mustikoita (kohmeiset pakastemustikat käy mainiosti). Anna kakun hyytyä ainakin muutama tunti. Avot!

IMG_3819

// Here you can see my latest cheesecake experiment: white chocolate filling with blueberry glaze. The base is made of oatmeal cookies and butter, yum! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti