Mascarponea ja marjoja

mascarponekakku
Taas kakkua! Kohta pitää ihan perustaa erillinen ruoka-/leivontablogi. 🙈 🙉 🙊 Tällä kertaa ohjetta pukkaa hieman erilaiseen kakkuun kuin yleensä - nyt ei nimittäin valmisteta keksipohjaista juustokakkua. 😆 Tässä on tosin mascarponea, joten ihan totaalisesti en vielä ole vapautunut tuorejuustojen lumosta. Kakku on super simppeli ja helppo valmistaa.

IMG_3683

IMG_3701

IMG_3685

kakku:
valmis suklaakakkupohja, mielellään korkeahko (helpompi leikata kerroksiin)
500 g mascarponea
5 dl kermaa
1-2 dl tomusokeria
n. 500 g marjoja, kuten mustikkaa ja mansikkaa

koristeluun esimerkiksi:
pensasmustikoita
vadelmia
mintunlehtiä
syötäviä kukkia

ohjeistus:

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.

Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää sekaan mascarpone ja tomusokeri. Laitoin aluksi sokrua yhden desin, mutta olin vatkannut kerman turhan laiskasti ja täyteseoksesta piti saada vähän vähemmän juoksevaa. Lisäsin sitten toisen desin tomusokeria, kun en jaksanut alkaa leikkiä liivatteilla. Kakusta tulee näin makea, muttei omasta mielestäni kuitenkaan liian makea! Kannattaa maistaa täytettä, jotta sopiva makeusaste löytyy.

Soseuta marjat. Kauho noin 1/3 marjasoseesta kerma-mascarpone-sokeritäytteen sekaan ja vatkaa tasaiseksi. 

Sitten kakkua kokoamaan! lusikoi marjasosetta kauttaaltaan kakkupohjalle, levitä päälle reilusti mascarponetäytettä ja tasoita lastalla. Lisää toinen kakkupohjakerros ja toista sama juttu uudestaan. Kolmannen eli ylimmän kakkupohjan päälle en laittanut marjasosetta, vaan pelkkää mascarponea.

Koristeluun käytin mauttomia belgialaisia pensasmustikoita, pakastevadelmia, mintunlehtiä ja syötäviä kukkia. En taida haluta tietää tämän kakkusen kaloreita! Sen verran tuhtia on pelkästään jo toi mascarpone. 😏 Näissä kaloripommikakuissa paras idis lienee tuhota kakku mahdollisimman ison porukan voimin.

IMG_3692

Seuraavaa leivontakertaa ei tarvitsekaan kauaa venailla! Äitienpäiväksi täytyisi nimittäin kehitellä jonkinlaisia minijuustokakkuja. Sen jälkeen taitaa olla ainakin viikon tai parin leivontatauko ihan kohdillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti