Linnunradoilla yksilöit massassa, yksilö silti vain projekti. Mä menen, mä menen, mä menen niin kovaa ettei tää voi olla enää ees todellist.

nike_odyssey1

Noniin, nyt on uudet lenkkitossut hommattu! Nikeä, kuinka ollakaan. 😉 Koskaan ei saisi sanoa "ei koskaan", mutta enpä koskaan ajatellut vaihtaa Nikestä toiseen merkkiin. En ainakaan niin pitkään, kun näitä täydellisyyttä hipovia ylipronatoivan jalan lenkkareita löytyy heidän valikoimasta! Ekat pronaatiotuelliset Niket ostin viitisen vuotta sitten. Silloin olin juuri ostanut perkeleen kalliit Asicsit jalkakipuihin turhautuneena urheiluliikkeen myyjän suosituksesta. 150 euron kengät tuntuivat hyvältä, mutta harmillisesti hajosivat alle kuukauden käytön jälkeen. Kengät eivät myöskään auttaneet penikkatautimaisiin jalkakipuihin, joten aloin googlata (yllätys), mikä mahtaisi olla se kaikista luotettavin pronaatiomallien valmistaja.

nike_odyssey2

nike_odyssey3

Nikeä suositteli monet foorumeilla, joten tilasin Zalandolta Zoom Structuret. Koska en enää ollut valmis maksamaan itseäni kipeäksi kengistä, ongin aleosastolta oranssi-valkoiset melko rumat lenkkarit. Nepä oli pirun hyvät jalassa. Askel tuntui leijumiselta! Minä ja rakkaat zoomini kipitettiin kesällä liki päivittäin satamaan saakka kirjaa lukemaan, koska kävely ei ollut ikinä tuntunut yhtä hyvältä. Tuntui että jaksan vaikka maailman ääriin, kun kengät olivat ensimmäistä kertaa elämässä täydellisesti jalkaa tukevat. Mikä parasta, kengät eivät alkaneet pitkänkään käytön jälkeen painua lyttyyn tai reikiintyneet kannasta. Olin ihmeissäni! 😳

nike_odyssey4

Sittemmin oon testannut myös Lunareclipse-, Lunarglide- ja nyt viimeisimpänä Zoom Odyssey -pronaatiomallit. Nämä tässä postauksessa näkyvät Odysseyt tilasin Sportamoren alesta, ja oon nyt käyttänyt niitä pari viikkoa - tykkään kovasti! Kengät ovat oikeastaan miesten mallia, mutta väliäkös sillä kun koko on oikea. Edellisten lenkkareiden vedellessä viimeisiään pohdin Odyssey -mallin testaamista, mutta hylkäsin ajatuksen kenkien tyyriin hinnan (160€ ylöspäin) takia. Onnekkaasti tarkka aletutkani paikansi Sportamoren sivuilta nämä kivan väriset tossut juuri oikeassa koossa, jee! 80 euroa voin jo mieluusti maksaa kengistä, joita käytän talvikuukausia lukuun ottamatta päivittäin ympäri vuoden. Pyrin vaihtamaan kengät noin kerran vuodessa, kuten suositellaan. Vaikka kengät näyttäisivät ulkoisesti hyvältä, niissä kuitenkin pohja painuu väkisinkin lyttyyn tuhansien kilsojen jälkeen, jolloin tuki ei ole enää niin hyvä. Yleensä vien vanhat kengät maalle vanhempien eteisen kenkähyllyyn, ja käytän siellä kakkoskenkinä mm. marjastusreissuilla. 

Niken pronaatiotuelliset kenkämallit löytyy Stability -kategorian alta, jos kiinnostaa tutkailla!

nike_odyssey5

// New BFFs for my overpronative feet: Nike Zoom Odyssey sneakers! I think we have thousands of miles ahead of us... 😉

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti