Minijuustokakkuja

minijuustokakut

Amazonilta tuli alkuviikosta paketti, jota olin odotellut kuin kuuta nousevaa - mini irtopohjavuoka! Näin alkuvuodesta eräässä jenkkiblogissa minijuustokakkuja, jotka oli tehty tällaisella vuoalla, jossa on useita irtopohjallisia muotteja. Sellaisia ei vain tunnu löytyvän mistään Suomessa, joten piti luottaa britteihin ja tilata sieltä. Vuoan merkki on Baker's Pride ja se löytyy amazon.co.uk:sta tästä linkistä. Suosittelen lämpimästi, jos leipominen on lähellä sydäntä! 😉

IMG_3337

Vuoka on näppärä, ja "toimii" erittäin hyvin. Olin aluksi aika skeptinen, saakohan leivokset siististi irti vuoasta. Noin pieniä koloja ei olisi mitään järkeä alkaa vuorata leivinpaperilla, jonka teen isojen vuokien kanssa. Huoli oli turha! Vuoassa on näemmä sen verran laadukas pinnoitus, etteivät kakkuset edes meinanneet jämähtää kiinni muotin reunoihin. Leivokset irrotetaan siis työntämällä irtopohjat ylös muotista - tämä vaatii vähän mielikuvitusta, koska ainakaan omissa sormissani ei riitä pituus sellaiseen projektiin. Niinpä käytin ekana mieleen juolahtanutta esinettä, tyroksiinipurkkia. 😄 Varmaan mikä tahansa pieni pyöreä esine sopii hommaan, vaikka shottilasi, maustepurkki tms.

minijuustokakkuvuoka
IMG_3311
IMG_3314

En oikein osannut päättää mitä testaisin ekana, joten tein kaksia erilaisia juustokakkuja. Toisissa on täytteenä sitruunaa ja pinnalla persikkaa, toisissa mansikkaa, nutellakiille ja pekaaneja. Molemmissa on digestive-keksipohja. Tässäpä ohjeet!

IMG_3329
IMG_3325

Sitruuna-persikkajuustokakut 6 kpl

pohja
7,5 täysjyvä-digestiveä (eli yhteensä 12 muottiin tulee 15 keksiä)
25 g voita (yht. 50 g)

täyte
100 g Philadelphia tuorejuustoa
3 liivatelehteä
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
200 g sitrusjogurttia (Lidlistä löytyy sitruunanmakuista!)
2 valkuaista
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

pinnalle
1 prk säilykepersikoita
kultaisia nonparelleja
_____________________

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Murskaa digestivet ja yhdistä huoneenlämpöisen voin kanssa. Jaa keksiseos muotteihin, ja painele tasaiseksi esim. lusikalla tai pienellä tasapohjaisella lasipurkilla.

Yhdistä tuorejuusto, raastettu sitruunankuori, jogurtti ja sokeri.

Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi.

Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita hyvin ja anna viilentyä hetki.

Yhdistä tuorejuustoseos ja liivateneste kevyesti sekoitellen. Kaada seos valkuaisvaahdon joukkoon, sekoita.

Kaada valmis täyte tasaisesti kuuteen muottiin. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen koristelua.

Kun juustokakkujen pinta on jähmettynyt hyvin, leikkaa säilykepersikoista ohuita viipaleita ja muotoile niistä ruusukkeita. Keskelle voi halutessaan lisätä vielä kullanvärisen nonparellin ja avot, valmista! 😊 

IMG_3317
(näitäkin oli 6, mutta piti maistaa yhtä, jotta pystyi arvioimaan viitsiikö viedä töihin tyrkylle 😁 )

Mansikka-nutellajuustokakut 6 kpl

pohja
7,5 täysjyvä-digestiveä
25 g voita

täyte
100 g Philadelphia tuorejuustoa
3 liivatelehteä
n. 300 g mansikoita soseutettuna
1 dl kermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

kiille
1 dl nutella-levitettä
3 liivatelehteä
1 dl täysmaitoa
ripaus sokeria

koristelu
pekaanipähkinöitä
_____________________

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Murskaa digestivet ja yhdistä huoneenlämpöisen voin kanssa. Jaa keksiseos muotteihin, ja painele tasaiseksi esim. lusikalla tai pienellä tasapohjaisella lasipurkilla.

Yhdistä tuorejuusto, soseutetut mansikat ja sokerit. 

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa ja lisää liivaatteet. Seoksen jäähdyttyä hieman, yhdistä se tuorejuustoseoksen kanssa. Sekoita viimeisenä joukkoon kerma ja kaada täyte vuokiin. Laita hyytymään. 

Kun valmistat kiilteen, liota liivatteita n. 10 min kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa 1 dl maitoa, 1 dl nutellaa ja pieni ripaus sokeria. Lisää liivatteet, sekoita ja anna jäähtyä ihan reilusti, jottei kuuma kiilleseos tuhoa juustokakkujen täytettä (terveisin nimimerkki maltti on todella valttia). Kaada jäähtynyt kiille täytteen päälle varovasti, ja laita vuoka takaisin jääkaappiin. Koristele esimerkiksi pekaanipähkinöillä. 

Sellaista oli tällä kertaa leivontakornerissa! Seuraavaksi tekisi mieli testata suolaisia, voileipäkakkutyylisiä leivoksia tällä muotilla. Jos saan sellaiset onnistumaan, ilman muuta resepti löytää tiensä tännekin. 😛

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti