Linssi-kukkakaalimuusi

linssi-kukkakaalimuusi_1

Taannoin keitin kukkakaaleja ja linssejä vahingossa liian pitkään, ja kun yhdistin ne keskenään, mössö oli aikamoista.. muusia. Linssithän muuttuvat tosi sosemaisiksi, kun niitä keittää vähänkin kauemmin, ja ylipehmeät kukkikset muusautuivat nätisti kun niitä sohi puulastalla. Sörsseli oli yllättävän hyvää, kun sen maustoi ja laittoi sekaan nokareen voita. Tadaa, olin kehitellyt proteiinipitoisen vahinkomuusin! Kukkakaalimuusihan on ollut pitkään trendiruokaa; hiilarikammoiset korvaavat sillä perinteisen perunamuusin. Ja kai se on hyvääkin, jos fitness-bloggaajien ylistyspuheita on uskominen. No, nyt kun oon maistellut linssi-kukkakaalimuusia, en usko että pelkistä kukkiksista tehty muusi voisi mitenkään päihittää omaa tekelettäni. 😉

Oli pakko tehdä muusia pian toistamiseen, ja tällä kertaa jatkojalostin ohjetta lisäämällä sekaan kermaa, ja paahtamalla vihannekset pannussa keittämisen jälkeen. Pannulla rapeutuneet kukkikset ja linssit on helppo mössätä lastalla muusimaiseksi silpuksi! Toki jos on tosi reippaalla tuulella ja haluaa muusinsa mahdollisimman sileänä, voi lopuksi hoitaa soseuttamisen sauvasekoittimella erillisessä kulhossa, mutta musta ei ollut moiseen operaatioon. Lastalla pääsee ihan tarpeeksi hyvään lopputulokseen. 

linssi-kukkakaalimuusi_2

Linssi-kukkakaalimuusi, 2 isoa annosta

450g pakastekukkakaalia
2 dl kuivattuja punaisia linssejä
n. 0,5 dl kermaa
2-3 rkl voita
maustamiseen esim. suolaa, pippuria

Keitä kukkakaalit ja linssit eri kattiloissa niin, että ne pehmenevät ihan reilusti. Linssit saavat näyttää lopuksi ihan epämääräiseltä mössöltä. 

Kuumenna iso nokare voita paistinpannussa ja lisää kukkikset ja linssit. Lisää hetken päästä tilkka kuohukermaa ja haluamiasi mausteita. Hienonna kasviksia esimerkiksi paistinlastalla hakk... pilkkomalla.

Valmista! Mä mussutin muusia lihapullien, ketsupin ja parmesanrouheen kera, ja seuraavana päivänä pakkasin eväsrasiaan muusin kaveriksi kanapihvejä.

Ravintoarvot: 100g muusia sisältää n. 121 kcal, 7,2 g proteiinia, 12,9 g hiilareita ja 3,7 g rasvaa. Jos ohjeen mittasuhteilla tehdyn muusin jakaa kahteen annokseen, yhdessä on 393 kcal, 23,5 g proteiinia, 42 g hiilareita ja 12,2 g rasvaa.

1 kommentti: