Best of Vest

IMG_6581

Alan olla virallisesti koukussa Vestiaire Collectiveen, ranskalaiseen käytettyjä designer-löytöjä myyvään verkkokauppaan. 🙈🙉🙊 Siellä on niin huima valikoima "preloved" roinaa, ettei väliä vaikken enää ikinä hankkisi laukkua tai kenkiä uusina. Aitoudestakaan ei tarvitse kantaa huolta, kun VC:n tiimi tekee aitoustarkistuksen ennen ostajalle lähettämistä. Tähänkin asti mun laukkukokoelmasta suurin osa on ostettu käytettynä mm. eBaysta ja Vestiairesta, mutta nuorempana oon tilannut myös Net-A-Porterilta. 20 täytettyäni halusin pyöreiden kunniaksi hommata Yves Saint Laurentin Belle Du Jour clutchin. Sen hetkistä rahatilannetta ajatellen hinta oli ihan jäätävä. Enää en raaskisi! Silloin vuosia sitten ei vaan vielä ollut tällaista luksusuotteiden secondhand-buumia.

Mulle sillä ei ole ollut koskaan merkitystä, onko laukku, kengät, koru tai vaate upouusi vai käytetty. Käytettäväksihän ne on tarkoitettukin, ja uuden ostoksen kohdalla arvo tuppaa putoamaan samalla hetkellä, kun hintalapun leikkaa irti. Ehkä Chanel on tähän poikkeus. Koen että varsinkin laukun kohdalla on jopa plussaa, jos sitä on joku käyttänyt ennen mua. Oikeasti laadukas laukku näyttää mahtavalta vielä kuukausien ja vuosienkin käytön jälkeen. Jos taas vain kerran tai pari käytetty laukku on jo ihan hajoamaisillaan, ei ole mitään järkeä ostaa sellaista edes tingittyyn hintaan omaksi riesaksi. Koen että hutihankintoja on helpompaa välttää secondhand-laukkujen kohdalla. Uudesta ei voi ikinä tietää, miten materiaali ja ompeleet kestävät aikaa. Käytettyä tuotetta on helpompi arvioida.

Onhan käytetyn osto myös ympäristön kannalta parempi vaihtoehto. Tosin, mun laukku- ja kenkähyllyjä katsellessa ei voi kyllä vitsinäkään puhua ekologisuudesta tai maltillisuudesta. Ei yksi ihminen niin paljoa missään nimessä tarvitsisi, ja mulla onkin varmaan kymmenkertainen määrä kenkiä parhaisiin kavereihini verrattuna. Ikävä kyllä tyyli ja sen varioimismahdollisuudet ovat kiinnostaneet mua teinistä lähtien. Raju lihominen on toki tylsistänyt pukeutumistani radikaalisti, mutta unelmoin saavani itseni vielä takaisin lähiaikoina. Pukeutuminen on mun pahe ja harrastus, mutta muutoin pyrin välttämään turhaa saastutusta ja oon yleensä tarkka arkisista valinnoistani. Käytetyn suosimisesta jää jäljelle hitusen parempi omatunto, ja yleensä rahaa säästyy tuntuvasti alkuperäiseen hintaan suhteutettuna. Tää on nyt on jo ihan toissijaista, mutta on sekin ihan kiva lisätieto, jos myyjä esittäytyy profiilissaan opiskelijaksi. Jos vaihtoehtona on hankkia haluamani rompe uutena kaupasta tai käytettynä opiskelijalta, ennemmin valkkaan ton jälkimäisen.

Lässynlää. 😉 Nyt sitten niihin Vestiairen löytöihin.

IMG_6565

IMG_6572

IMG_6579
Tämä iiihana Furlan Metropolis -laukku löytyi itse asiassa jo viime syksynä, mutta koska laukku on hyvin keväinen, vilautan sitä blogissa vasta nyt. Toi vaaleanlila pastellisävy on ihan mahtava! Se on kausiväri muutaman vuoden takaa. Laukku on tosi jämäkän oloinen, ja huhun mukaan Metropolis-mallin saffianonahka on samaa, mitä Pradakin käyttää valikoimassaan. Furla sattuu vaan olemaan Pradaa moninkertaisesti edullisempi merkki. Taisin maksaa tästä laukusta reilun satasen pari kertaa käytettynä, kun uutena laukku maksaisi n. 250€. Tässä ei ollut minkäänlaisia käytönjälkiä, joten hyvä ostos. 

Ja sitten...

IMG_6583

IMG_6585

IMG_6586

IMG_6588

IMG_6591

IMG_6592

IMG_6593

IMG_6598
Charlotte Olympian Kitty -ballerinathan ne siinä! Näitä oon ihastellut siitä lähtien, kun ne lanseerattiin joskus 2011. Niin söpöt ja mun näköiset kengät, mutta järkyttävän kalliit. En muista mitä baltsut maksoivat lanseeraushetkellä 7 vuotta sitten, mutta tällä hetkellä hinta on noin 400 euroa nettikaupasta riippuen. Ei kiitos. Mä olin muutaman kuukauden kytännyt näitä 40 koon Kittyjä Vestiairessa, mutta vasta kun myyjä laski hintaa tuntuvasti, tein tarjouksen 150 eurolla. Myyjä hyväksyi tämän, jee! Vitsilläkään en sanoisi kenkiä edelleenkään edullisiksi, mutta tätä parempaan hintaan niitä olisi varmasti mahdotonta saada. Värikkäitä sesonkimalleja näkyy välillä NAP:lla tarjouksessa, mutta mä tykkään Kittyistä nimenomaan mustina, ja nehän ei klassikkovärinä tule koskaan aleen.

Nämä löytämäni ballerinat ovat olleet muutaman kerran käytössä, eikä sitä huomaa mistään muualta kuin kenkien pohjasta. Pintamateriaali on samettia, joten sitä varjellakseni en ajatellut kenkiä päivittäiseen käyttöön. Koko on tietty sellainen seikka, joka aina vähän arveluttaa netistä ostaessa. Arvoin pitkään, pitäisikö kenkien olla 39 vai 40 kokoa, sillä vaikka mun kengännumero on pääsääntöisesti 39 ballerinoissa ja muissa kesäkengissä, designer-kengät ovat usein hieman kapeampaa lestiä. 40 oli lopulta hyvä valinta, mutta ehkä täydellisin koko mulle olisi ollut 39,5. Jos kengät olisivat avonaisemmat jalkapöydän kohdalta, voi olla että ne välillä putoilisivat jalasta, mutta koska reuna tulee aika korkealle, se auttaa paljon. Pohjallisten kanssa istuvuus on oikein passeli, joten ilokseni voin pitää kengät, eikä tarvitse heti laittaa niitä huuto.nettiin myyntiin. Wohoo!

1 kommentti: