Vähähiilariset burgerit

vhh-sämpylä_1
No nyt muistin kaivaa nää hampparikuvat iPhotosta esiin ja editoida blogia varten! Nää karppaus.infosta löydetyn reseptin mukaiset sämpylät on todella hyviä, ja käytän niitä erityisesti kotitekoisissa burgereissa. Takaan, etteivät kaupan valmiit vehnämössöiset hampurilaissämpylät houkuttele enää sen jälkeen, kun on kerran erehtynyt maistamaan näitä karppileipiä. Suosittelen! Varoituksen sanana tosin: yhdessä pienehkössä sämpylässä on miltei 300 kaloria, eli ei kannata mättää montaa kerralla.

Neljään sämpylään tarvitset:

2 kananmunaa
2 rkl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
2 tl psylliymia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl kaurahiutaleita
1 rkl seesaminsiemeniä
150 g emmental-juustoraastetta

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja lisää sekaan jogurtti. Yhdistä kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita muna-jogurttiseokseen. Lisää viimeisenä juustoraaste. Tee taikinasta 4 palleroa pellille. Paista n. kymmenisen minuuttia, tai kunnes pinta alkaa olla kauniin ruskea. 

vhh-sämpylä_2
Tässä on karppisämpylän välissä jauhelihapihvi, cheddar-sulatejuustoa, majoneesia ja rucolaa. 

vhh-sämpylä_3
Tästä burgerista puolestaan löytyy kanapekonipihvi, vuohenjuustokiekko, pinaattia ja paholaisenhilloa. Hillon valmistamiseen käytän aina tätä Kotikokin ohjetta. 

Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla jotain kalahampurilaista, kun en ole toistaiseksi koskaan sellasta syönyt. Esimerkiksi lohiribsit vois sopia hyvin tällaisen leivän kaveriksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti