Hakusessa hyvät bluetooth-kuulokkeet?

creative

Pitipä tulla nopsaan postailemaan uusista suosikkikuulokkeistani, jotka huomasin nyt cdon.comissa mahtavassa tarjouksessa! Kuulokkeet irtoaa puoleen hintaan vielä huomiseen eli 30.4. asti. Mähän just pari viikkoa sitten ostin omani normihintaan Kärkkäiseltä... 😏 Jos oot vailla langattomia nappikuulokkeita, täältä lähtee vahva suositus Creativen Outlier Sports -mallille! Löytyy tummansinisenä*, oranssina* ja neonvihreänä*. Tähän asti kertyneen käyttökokemuksen perusteella tykkään näistä todella paljon. Kun ennen ostopäätöstä suoritin laajan kuulokevertailun netissä, vaatimuslistalla oli:

  • Pitkä akunkesto. Näissä Creativen kuulokkeissa akun kerrotaan kestävän yhdellä latauksella 11 h, ja parin viikon käytön jälkeen sanoisin lupauksen pitävän paikkansa. Käytän kuulokkeita jokusen tunnin päivittäin, enkä joudu lataamaan näitä kuin pari kertaa viikossa. Kuulokkeet alkavat piippailla sen merkiksi, kun akku alkaa olla vähissä. Vielä vertailuksi, suositun Beats -merkin bluetooth-napeissa akku kestää vain 8 h, vaikka ne ovatkin huomattavasti kalliimmat!
  • Silikoniset vaihdettavat korvatulpat. Mulla on ahtaat korvakäytävät, joten ei-säädettävät kuulokkeet passaan suosiolla. Silikonisista napeista joudun poikkeuksetta aina ottamaan käyttöön ne kaikista pienimmät, eivätkä nämä kuulokkeet olleet poikkeus. Noi kuvissa näkyvät koukut saa muuten pois, ellei tykkää niistä! Mä kokeilin kuulokkeita koukkujen kanssa yhden lenkin ajan, mutta koin ne vähän hankalaksi ja nappasin irti. 
  • Loistava äänenlaatu. Obviously, eikös? Creativet ei yhtään häviä mun aiemmille langallisille Kosseille, vaikka ilmeisesti langattomuus helposti heikentää äänenlaatua. Näistä ei myöskään karkaa ääntä ulkopuolelle.
  • Vaivaton yhdistäminen puhelimeen. Näiden kohdalla se on tosi helppoa! Puhelimen bluetooth ekana päälle, sitten pidetään pari sekuntia kuulokkeiden virtanappia pohjassa, kuuluu äänimerkki ja pian sen jälkeen Bling! Connected. Aluksi piti ehkä bluetooth-asetusten kautta yhdistää laitteet, mutta ei siis todellakaan ollut vaikeaa. Jos mun teknisellä osaamisenpuutteella selviää käyttöönotosta, niin kuka tahansa toinen osaa varmasti saman. 
  • Järkevä hinta. Isoista on-ear kuulokkeista voisin kuvitella maksavani kolmenumeroisia summia, in-ear eli nappikuulokkeista en todellakaan. Käytän nappeja paljon, ja tähän saakka oon joutunut hankkimaan uudet noin kerran vuodessa. Ei tuntuisi järkevältä maksaa kuulokkeista satasta vuoden välein, kun varmasti on olemassa hinta-laatusuhteelta järkevämpiäkin vaihtoehtoja.

Creativet on kaikkea tätä kirkkaasti! Tosiaan omani ostin pari viikkoa sitten, kun päivitin puhelimen Huawei P8:sta iPhone seiskaan. Koska ko. luurista puuttuu 3,5 mm kuulokepaikka kokonaan, langattomien hankinta oli mulle ilmiselvää. Toki iPhonen mukana tuli adapteri, jolla tavalliset langalliset kuulokkeet voi kytkeä laturille tarkoitettuun lightning-porttiin. Oon kuitenkin ymmärtänyt, että lighning-portin viat ovat aika yleisiä, enkä siksi halua käyttää sitä muuhun kuin lataamiseen - ainakaan säännöllisesti.

Aluksi ajatus langattomista kuulokkeista lähinnä ärsytti. Hölmö Apple, miten kehtasittekin poistaa pakollisen 3,5 mm kuulokeliitännän?!? Kaikki muu iPhone 7:ssa houkutteli, mutta langattomiin kuulokkeisiin siirtyminen tuntui raskaalta askeleelta ottaa. Lopulta päätin olla reipas ja larpata nykyaikaan. 5-10 vuoden päästä piuhat ovat varmasti aikamoinen muinaisjäänne, joten miksen hyväksyisi jo tässä vaiheessa sitä, mikä on kuitenkin vääjäämättä edessä? Sitä paitsi, eipä muuten tarvitse enää pelleillä solmussa olevien nappikuulokkeiden kanssa!

*-merkityt linkit ovat kaupallisia affliate-linkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti