Esittelemättömiä laukkuja pt. 3: Saint Laurent Manhattan

IMG_7918

Laukkuesittelyt jatkuvat jälleen. Ja kas, nytpä nämä kuvat ovatkin oikein ajankohtaisia tunnelmansa puolesta. Kiitos takatalvi! Tällä kertaa vuorossa olisi Saint Laurentin Manhattan, jonka ostin viime syksynä.

Saint Laurentilla tiedetään, miten tehdään täydellisiä burgundyn värisiä krokokuvioituja laukkuja. Sellaisesta olin aikani haaveillut, mutta malli oli pitkään hakusessa: Kate on kiva pikkulaukku, jonka lukossa on söpönä yksityiskohtana tupsukoriste. Mulla on entuudestaan musta kiiltonahkainen Kate kultaisilla metalleilla, joten pohdiskelin samanlaista Katea viininpunaisena ja hopeisin yksityiskohdin. Hylkäsin idean, sillä pienen laukun sijaan huomasin kaipaavani tällä kertaa suurempaa laukkua, johon mahtuisi muutakin kuin puhelin, korttikotelo ja avaimet.

Toinen harkitsemani laukkumalli oli Sac De Jour. Se on kaunis käsilaukku, jota myydään monen kokoisena aina pikkuisesta crossbodysta isoon läppärin mahduttavaan olkalaukkuun asti. Harmillisesti kyseinen laukku on varsin suosittu, joten hintataso on käytetyissäkin laukuissa korkea. Ei kiitos.

Jossain vaiheessa bongasin tällaisen Manhattan -nimisen laukun Vestiaire Collectivesta. Sitä löytyi useammalta eri myyjältä kohtuulliseen hintaan jopa täysin uutena tai ainakin uudenveroisena. Saint Laurent lanseerasi Manhattanin vuonna 2019, eikä siitä ole koskaan muodostunut samanlaista megahittiä kuin merkin lukuisista suosituista ja halutuista malleista. Manhattania on ymmärtääkseni myyty jopa Saint Laurentin outlet-myymälöissä, mikä ei ole kovin hyvä juttu laukun arvostuksen ja jälleenmyyntiarvon suhteen.

Toisaalta tälläkin laukulla on kyllä fanikuntansa - sisältäen nykyään myös minut. Manhattan on tosi kätevä ja hyvänkokoinen laukku, jossa yhdistyvät tyylikkyys, moderni struktuuri ja asiallisuus. Kauniista viininpunaisesta väristä ja nahan hienosta pintakuvioinnista puhumattakaan! Manhattanista tulee vähän mieleen Hermès-vibat, sillä se muistuttaa merkin ikonista Kelly-laukkua. Tykkään siitä, kun laukku on samaan aikaan aika näyttävä, mutta toisaalta aika low-key. Toki tykkään myös vähäsen siitäkin, että hankinta oli myös suht edukas suhteessa uudenveroiseen kuntoon ja laadukkaana tunnettuun merkkiin. 😝

Manhattaniin mahtuu näpsäkästi melkolailla kaikki muu, paitsi perus 13" standardikokoinen läppäri. Hyvin pienestä jää kiinni, eli jos omistaa siromman max. 12" läppärin, moinen varmasti mahtuu jo suosiolla laukkuun. Tämä läppäriasia ei kuitenkaan mua haittaa millään tavalla, sillä multa löytyy työkäyttöön ihan tarpeeksi reppu- ja laukkuvaihtoehtoja. Ylivoimaisesti eniten mulla on työkäytössä perus Kånken, mutta etenkin keväisin ja kesäisin innostun käyttämään välillä töissä myös LV Neverfullia, joka näyttää omaan silmääni reppua kivemmalta kesävaatteiden kanssa.
  IMG_7920 IMG_7924

Mitäs sanotte Manhattanista?

3 kommenttia:

  1. Klassisen ja ajattoman näköinen laukku, varmasti kätsä. Ei omaa tyyliä kun en krokosta välitä mutta tunnut aina tekevän hyviä löytöjä joten onnittelut tästäkin :) Myytkö ikinä vanhoja laukkuja että saat hankittua uusia? Ja Neverfullista esittelyä kiitos, se on ihan huippu laukku! Mulla Monogram MM mutta himottelis GM koko DE kuosilla...moni sanoo GM:ää liian isoksi mutta minä tarviin ison laukun arkeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Krokokuvio ei varmasti kaikille iske, itekin oon aika tarkka, että pitää olla tietynlainen, ja kuvio sopii vain tiettyihin väreihin jne. Tässä viininpunaisessa laukussa oli omaan makuun kaikki kohdallaan. :)

      Joskus harvakseltaan tulee myytyä laukkuja, jotka ovat jääneet vähälle käytölle, tai jos haluan vaikka vaihtaa tietyn laukun eri väriseen. Esim. mulla oli tummanvihreä Marimekon Gratha, jonka myin pois, kun en jotenkin "osannut" käyttää sitä. Tilalle tuli pinkki Gratha, joka pääsi samantien käyttöön. Välillä tulee huteja, mutta yleensä oon aika hyvin kartalla, mikä itelle sopii ja mikä ei. Myönnettäköön, että mulla on viimeisempien laskujeni mukaan n. 70 laukkua, eli ennen muuta tämä on mulle keräilyharrastus. :D Vielä on haaveissa esim. Lady Dior, mutta koen kokoelman olevan pikku hiljaa valmis, jos se sitä koskaan oikeasti voi olla. Kiinnostuskiikarit ovat alkaneet suuntautua enemmän lähivuosina hajuvesiin kuin laukkuihin, joten uusi erityinen keräilykohde on kyllä tulilla jo. :D

      Täytyypäs esitellä Neverfull joskus, se onkin ihana laukku se! Itsekin välillä mietin, oisko myös GM hyvä hankinta, mutta toistaiseksi oon tyytynyt tuohon MM:ään. Liian isoa laukkua tuskin on olemassakaan - ainakin välillä kunnon kassialmana kulkiessa tuntuu siltä... :D Neverfullissa on kyllä se hyvä puoli, että vaikka kuinka isona sen ostaisi, itse laukku ei paina yhtään mitään. Siitäkin ilosta pääsee kyllä nopeasti eroon, kun lastaa ties mitä painavaa mukaansa :D

      Poista
    2. Wow, 70 laukkua :)) mulla on 12 "merkkilaukkua". Ainahan niitä lisää mahtuisi mutta harkiten pitää ostaa ja aina vähän säästää ensiksi...en Vestiairea itse uskalla käyttää niin pääosin ostan second handina suomesta, MK:t ja vastaavat Zalandolta :) jos kaipaat postausideaa niin missä ja miten säilytät isoa kokoelmaasi? Vinkkejä säilytykseen ja miten huollat laukkujasi?

      Poista