Unelmakodin aakkoset

Viime syksynä bongasin useammastakin blogista tällaisen Unelmakodin aakkoset -postauksen, ja mun piti silloin se tehdä itsekin mutta unohdin. No, nyt kun vielä edelleenkin pikku hiljaa sisustelen ja fiksailen omaa tyttönaisboksiani "kuvauskelpoiseksi", niin tässä vähän mun ajatuksia unelmalukaalista! :)

kitchen
Avokeittiö. Mun mielipide erilaisten keittiöratkaisujen välillä vaihtelee, mutta tällä hetkellä erillisen kyökin sijasta kannatan avokeittiötä, joka on rajattu esim. saarekkeella muusta huoneesta. Onhan se nyt vähän mälsää jos tulee vaikka vieraita ja emäntä on ylhäisessä yksinäisyydessään toisessa huoneessa laittamassa ruokaa. Ja avokeittiössä viiden tähden illallista kokkaillessa voi samalla kurkkia tv:tä sivusilmällä!

Balcony eli parveke. Oma piha ja sen parissa pakertaminen ei kiinnosta mua ollenkaan, mutta kyllä nyt parveke (tai terde) on hyvä löytyä. Haaveilen pariisilaisen katukahvilan tunnelmasta omalla partsillani, mutta saa nähdä tuleeko sitä tänäkään vuonna vielä toteutettua.

Cats. Home is where the cat is, tämä ei varmaan perusteluita kaipaa kun kyseessä on munlainen kissamummo. Välillä kun Nasu ja Lulu lähtee maalle äidin hoidettavaksi, en oikein osaa olla luontevasti ja tunnen oloni kamalan yksinäiseksi.

design
Design. Ah, design! Jos budjetti olisi rajaton, hankkisin paljon upeaa designia kotiin. Kartellin ja Vitran tuoleja, Missonin tekstiileitä, ihania valaisimia valmistajalta jos toiselta ja kolmannelta... Liika on kuitenkin liikaa jopa designissa, ainakin jos on tällainen rähmätassu kuin minä. En halua että jokaista tavaraa joutuu varomaan "iik hei tää makso xxx(x) euroa ja nyt se on palasina lattialla".

seinät
Erikoisuudet. Musta on ihanaa, kun kaikki tavarat ei ole kaupasta kokoamista vaille valmiina kannettuja, vaan myös pientä diy-meininkiä saa ja täytyykin olla. Itse on kiva näperrellä - no okei bullshit, itse on kiva tasantarkkaan hoitaa suunnittelupuoli ja laittaa joku muu (yleensä iskä, mitäs on sellainen nikkaroija!) toteuttamaan nämä huikeat visiot. :D Erikoisuuksiin lasken myös sen, kun keksii jollekin kalusteelle/tavaralle täysin uuden käyttötavan. Ja mulla on hassuja fiksaatioita seinien värejä ja materiaaleja kohtaan - miten päheitä ja hienoja nuo ylläolevan kollaasin seinät ovatkaan... Mulla on hirvee ikävä kirkkaanvihreitä seiniä jotka mun huoneeseen maalattiin kun aikani vinguin ja vonguin teininä. Sellaiset olisi super ihanat unelmakodin olkkarissa.

Fiksut säilytysratkaisut. Tavaraa pitää saada sopivassa suhteessa piiloon ja esille.

Glass. Lasi materiaalina on yksi mun suosikkeja, ja sitä saa olla ihan reilusti ympättynä sisustukseen: isot ikkunat, lasinen pöytä, kauniita maljakoita...

incaseof
Hassuttelu ja hölmöily. Mun mielestä kodin ilmeessä saa olla mukana ripaus huumoria, jopa lapsellisuutta. Vaikka joku tuollainen in case of emergency -boksi. ;) Tietenkään liian kieli poskella ei kannata sisustaa ettei aikuisen ihmisen koti ala muistuttaa suurta lastenhuonetta, mutta pienissä määrin kapina kaikenlaista virallisuutta ja jäykkyyttä vastaan on ihan paikallaan.

Ilmavuus on tärkeää. Tavaraa ei pidä pursuilla joka nurkasta, ja joku roti pitää säilyä esimerkiksi kivan sisustuskrääsän hamstraamisen kanssa. Tämä on toisinaan mulle pirun työlästä; harkita kahdesti ja punnita ostopäätöstä ihan joka kantilta - vaikka se tuote oliskin niiiiiin hieno ja ihana ja edullinen. ;) Toisaalta myöskään äärimmäinen askeettisuus ei kolahda, joten hallittu kaaos lienee viihtyvyyden kannalta paras vaihtoehto.

Jäätävän kylmä ja tilava pakastin. En tulis toimeen ilman pakastinta! Puputan marjoja ihan päivittäin ympäri vuoden, joten mustikoita, mansikoita ja vadelmia on löydyttävä reilusti pakastimesta smoothieita ja puuroja varten. Myös ruokaa tulee pakastettua ahkerasti, kun usein tulee tehtyä varsinkin pastasafkoja liian suuria määriä kerralla. No, biojäte on minimissä ja rahaa säästyy.

Kaupunki. Aikamoinen aivotärähdys saisi tulla jotta edes harkitsisin paluumuuttoa maaseutumaisemiin, joissa suurimman osan elämästäni oon viettänyt. Alkaisin hyvin pian kaivata kaupungin hälinää ja sitä, ettei joka toinen tiellä vastaantuleva tyyppi oo joku (puoli)tuttu. Toki maalla asumisessakin on mahtavat puolensa, mulle merkittävimpinä mainittakoon puusauna ja luonnonrauhasta nauttiminen. Oonkin sangen tyytyväinen että vanhempani asuvat hyvin lähellä mua, ja pääsen käymään usein niiden luona. Mulle optimaalisinta on asua kaupungissa, mutta halutessaan päästä myös korpeen latailemaan akkuja, hengähtämään ja rentoutumaan. :)

Lahti. Ainakin tällä hetkellä uskon, että Lahti on se paikka jossa tuun suuren osan elämästäni jumittamaan, lähinnä koska sitten olisi ystävät ja perhe lähellä. Niiden takia oon valmis tinkimään sijainnista, vaikka tavallaan pieni osa musta haluaisikin pääkaupunkiseutulaistua tai hetkellisesti jopa ulkomaalaistua. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Maisema. Jos vaan on mahdollista valikoida, mä en tahdo nähdä ikkunasta mitään ankeaa sisäpihaa vaan kaupungin kaikessa komeudessaan... ei tosin sillä, että Lahti olisi erityisen kauniin näköinen. Toisaalta jokin meri-/järvimaisemakin saisi mut hykertelemään. Maisematoiveeseen vahvasti liittyen, olisi ihanaa jos asunto olisi mahdollisimman korkealla, mieluiten ylimmässä kerroksessa.

Naisellisuus minimissä. Ainakin tällä hetkellä juuri mikään todella hempeä ei miellytä mun silmää, vaan maskuliinisuus on enemmän se juttu. Tarkkaa struktuuria ja industrial-meininkiä kiitos.

Oma. Oishan se ihan järjettömän hienoa jos olisi varaa omistusasuntoon. Pinnat saisi sotkea juuri sellaisiksi kuin haluaisi, eikä asuminen tuntuisi niin väliaikaiselta kuin vuokralla ollessa. Ideaaleinta olisi jos 25-30-vuotiaana pystyisi ryhtymään vuosikymmenien velkavankeuteen asettumaan aloilleen. Tällä hetkellä tosin aika kaukainen ajatus. :D

floor
Puulattia kiiltävänä valkoisena tai mattana tummanruskeana. En kauheasti välitä laminaattilattiasta, saati sitten muovimatosta jota vuokralla saan tällä hetkellä ihastella, iyhh.

Qma sauna. Saunominen on ihanaa, ja oikeastaan ainoa mun mieleen tuleva asia, jossa omakotitalo hakkaa kerrostalossa asumisen, on puusauna. Sähkösauna ei oo yhtään sama juttu, mutta tietty sekin parempi kuin ei mitään. 100 astetta on sopiva lämpötila!

Remontti. En usko että mistään maailman kolkasta löytyy niin psykedeelistä asuntoa kuin mä haluaisin, joten itsehän sitä täytyisi ruveta maalien ja materiaalien kanssa leikkimään.

Sekoitus uutta ja vanhaa. En varmastikaan osaisi olla kodissa, jossa kaikki lattiasta kattoon olisi uutta ja huippu modernia. Toisaalta antiikkikaan ei liiallisissa määrin kolahda. Ylipäätään vastakohtien ennakkoluuloton sekoittelu toimii täydellisesti. Nehän täydentää toisiaan. ;)

Taide. Tekotaidetta tai ei, jotain on hyvä seinille ripustaa.

Ulkomaat. Hahah, tää menee sarjaan älä edes haaveile jos pessimistiksi (tai itseasiassa realistiksi) ryhtyy, mutta olisi vaan niiiiin upeeta jos olisi pikkuruinen luukku jossain ulkomailla, vaikka Espanjassa. Hoen aina kaikille, että olisi ihan maailman mahtavinta jos olisi mahdollista viettää talvet jossain missä pakkasrajat ei pauku.

Värit. Mä en ikipäivänä viihtyisi skandinaaviseen tapaan sisustetussa kodissa jossa kaikki on valkoista. Muiden harmonisia, vaaleita koteja jaksan ihastella, mutta omaa tyyliäni sellaiset eivät edusta lainkaan. Mä inspiroidun kaikesta räikeästä ja näyttävästä - ei kauheasti luovuus kuki näitä tän hetkisen kämpän valkoisia seiniä katsellessa...

walkin
Walk in closet. Itsestäänselvyys! :D

X-Files. Kaikkea randomia ja hasardia, mitä ikinä se sitten käytännössä tarkoittaakaan.

Ylväs huonekorkeus ei ole pakollinen ominaisuus, mutta ihan toivottava.

zarahome
Zara Home. Zara Homen valikoima jaksaa aina ihastuttaa mua! Ihania tekstiileitä, tilpehööriä ja myös huonekaluja.

Åmalaatuinen ja persoonallinen ote. Kodin täytyy tuntua kotoisalta ja näyttää oman näköiseltä, jotta siellä on mahdollista viihtyä. :)

Ärsyttävien väliaikaisten "ihan kivojen" tavaroiden suhteen nollatoleranssi.

Örinää, räppiä vaiko jotain muuta? Musiikkia varten olisi huushollissa kunnon äänentoisto.

Millaisia unelmakoteja teillä lukijoilla on? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti