Rucola-broileripasta

IMG_8185
Mulla on nyt joku "vaihe" taas meneillään että tekee mieli testailla uusia reseptejä/ruokia. Monesti keväisin iskee kokeilunhalu kokkailuiden suhteen, siinä missä sitten taas kesällä tuleekin todennäköisesti jumituttua totaalisesti salaattilinjalle. Syksyllä kaamosta kohden mentäessä se ruokalista vasta alkaakin toistaa itseään uudestaan ja uudestaan; pimeyden keskellä ei vaan tee mieli ottaa riskejä safkapuolen suhteen. :D Nyt kuitenkin fiiliksen ollessa toisenlainen, muistin eilen erään melkoisen herkulliselta vaikuttavan pastaohjeen joka tuli netissä vastaan vähän aikaa sitten. Sitähän täytyi heti kokeilla! Sen verran eri variaatiolla tein että lisäsin sekaan vielä fetaa.

Pastasta tuli huippu hyvää, onneksi sitä jäi vielä tällekin päivälle toinen annos. ;) Ruoka oli menestys myös siinä mielessä, kun sen myötä voin todeta että nyt ekaa kertaa elämässäni pystyin syömään tomaattia ilman pienintäkään ällötyksen tunnetta, jee! Olin pienenä allerginen tomaatille, ja siinä vaiheessa kun allergia meni ohi ja olisin saanut alkaa syödä niitä, ainoa reaktio oli lähinnä yökkäily ja kurkun kakominen. Maku ei koskaan ole ollut se the ongelma, vaan lähinnä koostumus/rakenne - kova kuori jonka alla "vaihtelevaa" sisältöä. Joitakin vuosia sitten kuitenkin päätin, että hemmetti, minähän vielä opin jos en nyt aivan rakastamaan niin ainakin sietämään tomaatteja, sillä ovathan ne nyt kuitenkin terveellisistä syötävää ja niitä on tyyliin joka toisessa (mun silmään) kivalta vaikuttavassa ruokaohjeessa. Välillä on tylsää alkaa miettiä tomskuille korvaavaa raaka-ainetta, sillä esim. paprika ei ihan kaikkiin sapuskoihin mätsää. Aloin sitten aina silloin tällöin ostaa tomaatteja kaupasta, ja mussitin niitä sitten puoliväkisin - traumatisoivan kokemuksen jälkeen kestikin sitten taas pitkään ennen kuin seuraavan kerran tuli noita punaisia palleroita roudattua kotiin. Nyt kuitenkin ilokseni tätä pastaa mutustaessa hoksasin että hemmetti, nää kirsikkatomaatithan maistuu jopa aika hyviltä. Niinkin hyviltä, että napsin niitä vielä muutaman lisää lautaselle! Selkeesti tää mun väkinäinen siedätyshoito on alkanut tuottaa tulosta - kuka tietää, jos vaikka parin vuoden päästä suorastaan herkuttelen tomaateilla kuten nyt teen ananaksella, appelsiineilla jne. ;)

IMG_8192

Ohje (2 annosta)

150 g penne pastaa
200 g broilerisuikaleita
200 g kirsikkatomaatteja
reilusti rucolaa (n. 1/2 pakettia)
n. 60-80 g fetaa/salaattijuustoa
3 rkl sitruunamehua
2 tl currya (maun mukaan, itse laitoin reilusti)
1 rkl voita
n. 1/4 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

Keitä pasta ohjeen mukaan, muista lisätä veteen suolaa.

Paista broilerisuikaleet voissa, mausta currylla ja vielä halutessasi esim. ripauksella mustapipppuria. 

Pastan keittyessä ja suikaleiden paistuessa huuhtele rucola, pilko tomaatit ja sekoita pieneen kulhoon kastike oliiviöljystä, sitruunamehusta ja currysta.

Lopuksi kumoa kaikki ainekset (sisältäen juustokuutiot) yhteen isoon kulhoon ja sekoita keskenään. Mikäli ruokaa on tarkoitus jäädä esim. seuraavalle päivälle lämmitettäväksi, kannattaa pitää rucolat erillisellä lautasella ja lisätä siitä sitten valmiin annoksen joukkoon juuri ennen syömistä.

Tadah! Helppo, nopea ja maukas sapuska on valmista.

IMG_8193

// Yesterday I made some awesome curry pasta with chicken, rucola, tomatoes and feta cheese. True success, so yummy! 

4 kommenttia: