Nahkatakki

IMG_5313
Nyt mulla on se vaatekappale rekissäni, josta oon jo vuosikausia haaveillut - nahkatakki! Tämä täydellisyys löytyi Booztin aleista. Day Birger et Mikkelsenin Day Beat -rotsi rokotti pankkitiliäni reilut parisataa, mikä on toki kova summa - ja ikävä kyllä pois laukkusäästökassasta, eli taas siintää se Guccin Bamboo Shopper hieman kauempana tulevaisuudessa... En kuitenkaan hetkeäkään epäröinyt törsätä takkiin, sillä se oli huimassa alennuksessa ja täytti kaikki mahdolliset kriteerit. 

Takin normaalihinta oli "vaivaiset" 665 euroa, eli alessa se maksoi enää kolmanneksen ovh:sta. Mietin hetken, onko se silti liian kallis, mutta sitten vilkaisin muutaman edullisemman ketjuliikkeen valikoiman läpi. Aikalailla sen parisataa saa niissäkin pulittaa kivannäköisistä nahkatakeista. Toki jotain simppelimpiä malleja voi saada jo satasellakin, mutta niiden malli ja detailsit eivät puhutelleet mua. Tämä Day Birger et Mikkelsen puolestaan puhutteli jo ensi vilkaisulla! Takki on melko yksinkertainen biker-rotsi, mutta siinä on kuitenkin pientä jujua punotun pinnan muodossa. Metalliosat ovat kullanväriset kuten kuuluukin, ja materiaali on älyttömän pehmeää nahkaa. Mitä muuta voi toivoa?

Ainoa alessa jäljellä ollut koko oli 36, ja vähän jännitti miten sen kanssa käy. Tällä hetkellä mun yleisin koko yläosissa on S/38, mutta jossain väljemmän mallisissa paidoissa voi ottaa kolmekutosen. Tilattuani takin jäin hartaasti toivomaan, ettei DBEM:n mitoitus olisi nafteimmasta päästä, ja jes jee, eipä se onneksi ollutkaan. Tällä hetkellä takki mahtuu päälle hyvin kun alla on joku ohuehko pusero, tosin vetoketju suljettuna se näyttää aavistuksen piukalta. Se ei kuitenkaan kiristä hartioista, joten takki pääsee asap käyttöön kun vaan kevät lämpimine päivineen suvaitsee saapua. Kokovalinta osui sikäli nappiin, että kun tässä saa pudotettua viimeiset turhat kilot, takin ei siltikään pitäisi jäädä liian väljäksi. Koon 38 kanssa niin tulisi todennäköisesti käymään, vaikka se varmaan olisikin istunut just nyt parhaiten päälle. Vaan onneksi kuntosali-innostuskin vaikuttaisi tulleen jäädäkseen - eiköhän ensi syksyn koittaessa olla jo siinä tilanteessa, että takin alle mahtuu paksumpikin neule. ;)

Aijai, tästä vaatteesta on tullut unelmoitua jo ties miten monta vuotta. Viimeksi mulla oli nahkatakki muistaakseni yläasteen lopussa tai sitten amiksen alussa, mutta myin sen pois kun malli alkoi jossain vaiheessa tuntua turhan teiniltä (neuleresorit hihoissa jne). Sittemmin en oo raaskinut panostaa uuteen takkiin, koska ne maksavat paljon ja tavoitteena oli reilu painonpudotus. Ei ollut mitään järkeä satsata vaatteeseen, joka olisi käytössä vain hetken kunnes jäisi isoksi ja pitäisi myydä pois. Nyt kun jäljellä on vain loppukiri kilojen kanssa, uskalsin sortua ja hommata tällaisen klassisen peruspilarin garderobiini. :)

IMG_5341

IMG_5326

nahkatakki

IMG_5328

// Say hello to my new leather jacket! The brand is Day Birger et Mikkelsen and I found it from boozt.com. Savings were massive so this purchase didn't hurt my bank account too hard... I've been dreaming of perfect leather jacket for years, literally, and I think finally I've found the one. What do you think? :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti