Unelmalaukkuja

Edellisestä unelmalaukkupostauksesta on vierähtänyt pitkääkin pidempi tovi, joten ajattelin että voisi olla aika uudelle. Uusista laukuista haaveilu kun ei varsinaisesti mitään kovin ikävää puuhaa ole. ;) Tällä hetkellä mun jo olemassaolevaan laukkukokoelmaan (klik!) kuuluu Michael Korsin Selma largena sekä Hamilton kolmessa eri koossa, kaksi Yves Saint Laurentin Belle Du Jour clutchia, Bvlgarin clutch sekä äidiltä nyysitty kultainen paljetticlutch. Eräs mainio eBay-löytö on matkalla mun luokse, ja kenties kohta toinenkin jos huutokaupassa käy hyvä tuuri. Anyway, tältä näyttää mun tämän hetkinen unelmalaukkujen TOP-5:

Christian Dior Lady Dior
bags1
Mitä laukkuihin tulee, monelle naiselle Chanelin 2.55 tai Hermesin Birkin edustaa unelmien täyttymystä, mutta mulle se laukku on jo pitkään ollut ihastuttava Lady Dior. Taitaapa se myös samalla olla mun haavelistan arvokkain laukku. Tällainen "leidilaukku" olisi mun mielestä oiva ostos siinä vaiheessa, kun ikää tulee mittariin vaikka 25 tai 30, tai kun oikeasti saavuttaa jotain hienoa elämässänsä (saahan sitä unelmoida). Jostakin syystä mua kiehtoo Lady Dior eniten mustana patenttinahkaisena, hopeisilla metalliosilla. Mähän oon yleensä henkeen ja vereen kullan ystävä, mutta silti en jostain syystä saa mielestäni juuri tuota kuvien mukaista veskaa. No, ainakin hopeiset detaljit tekisivät tästä laukusta ihan erityisen spesiaalin. ;) 

Louis Vuitton Alma PM
bags2
LV:n Vernis-nahkainen Alma se vaan on yksi upeimpia laukkuja maailmassa! Tätä on niiiiin monet vuodet kuolattu että kohta varmaan on oikeasti pakko alkaa säästämään. ;) Vaikka juuri tuo kuvissa näkyvä väri, Amarante, tuntuu olevan super suosittu ja sitä näkyy paljon mm. blogeissa, mä en vaan ollenkaan kyllästy ihastelemaan sitä. Tykkään Almasta erityisesti PM-kokoisena, vaikka myös isompi GM on todella upea.
Marc Jacobs Stam
stamm
stam
Stam on Alman ohella mun yksi pitkäaikaisimpia luksuslaukkuihastuksia. Todella sääli, että sen tuotanto on lopetettu! Tosin, mä oonkin jo aikoja sitten siirtynyt metsästämään Stamia eBaysta sillä mua kiinnostaa laukku erityisesti kirkkaanpunaisena, eikä sellaista kuulunut viimeisiin sesonkeihin joissa Stamia oli myynnissä. Myös (tummana) beigenä laukku on alkanut hieman houkutella, vaikka yleensä todella neutraalin väriset laukut ei hirveämmin sykähdytä mua. :P

Mulberry Lily
lily
Lily I love you! Yhdessä vaiheessa meinasin jo kallistua Cecilyyn, mutta kyllä vaan Lilyn pelkistetympi ulkomuoto sittenkin puhuttelee mua hieman enemmän. Periaatteessa kelpuuttaisin minkä tahansa version Lilysta täydentämään laukkukokoelmaani, mutta ihan eniten ihastuttaa sesonkiversiot Ink Blue Silky Snake Print sekä Cookie. Niitä tuleekin säännöllisesti kytättyä eBaysta hyvän diilin toivossa.

Miu Miu Cat-print satin clutch
4fewc
Hahah, tämähän onkin jo kolmas laukku putkeen, joka mun on mahdollista saada käsiini enää lähinnä eBayn kautta. ;) No, mikäs siinä, eBay nyt on ihan mahtava sivusto! Miu Miun vuoden 2010 kevätmalliston kisuprintillä varustettu clutch olisi niin mun näköinen kuin vaan laukku voi olla. Siitä on jo ikuisuus kun bongasin clutchin viimeksi eBayssa, ja silloinkaan myyjä ei ollut halukas postittamaan Suomeen. Oon kuitenkin optimistinen - vielä mä tämän itselleni nappaan jonain kauniina päivänä! Harmittaa vietävästi, etten aikoinaan heittäytynyt hurjaksi ja tuhlannut kesätyörahojani Net-A-Porter tilaukseen, vaan muka järkevästi käytin rahat käytännöllisempiin juttuihin kuten kameraan. HÖH :D Oon jopa miettinyt, että sitten kun cat-print clutchin omistan, varjelen sitä kuin kukkaa kämmenellä ja käytän vain hyvinhyvinhyvin spesiaaleissa juhlissa. Tyyliin omissa häissäni, jos sellaiseen tilaisuuteen ikipäivänä joudun osallistumaan.

Tuolta siis näyttää mun erittäin vaatimaton kärkiviisikko! Ja siihenhän ei missään tapauksessa jäädä, vaan tässä vielä pilvin pimein lisää ihanuuksia, joista ainakin jokunen voisi vielä jonain päivänä eksyä mun omistukseen ;) Heh, onneksi ainakin unelmointi on ihan ilmaista.

k1+
k2
k3
1. Louis Vuitton Artsy MM 2. Matthew Williamson Floral Folk Zippy Clutch 3. Louis Vuitton Eva Pochette 4. Matthew Williamson Embellished Metallic Leather Clutch 5. Sophie Hulme Twin Keyhole Clutch 6. Gucci Vintage Web Boston Bag 7. Fendi 2Jours 8. Saint Laurent Y Clutch 9. Dolce & Gabbana Miss Sicily 10. Chanel Boy Bag 11. Alexander Wang Diego Bucket Bag 12. Saint Laurent Lulu Shoulder Bag 13. Chloe Marcie 14. Gucci Bright Bit Clutch 15. Stella McCartney Falabella 16. Antik Batik Banja Clutch 17. Christian Louboutin Riviera Appliquéd Satintwill Clutch 18. Louis Vuitton Keepall 55 19. Mulberry Alexa (cabbage green) 20. Gucci Soho Disco Bag 21. Sophie Hulme Mini Envelope Bag 22. Sophie Hulme Tote Bag 23. Mulberry Alexa (watermelon) 24. Louis Vuitton Speedy 30 25. Gucci Bamboo Shopper Leather Tote 26. Matthew Williamson Frida Bag 27. Christian Louboutin Mini Loubi Lula Satin Croissant Clutch 28. Sophie Hulme Large Zip Pouch With Chain 29. Alexander Wang Pelican 30. Matthew Williamson Embellished Suede Clutch 31. Chloe Small Marcie 32. Saint Laurent Small Bucket Fringed Leather Tote 33. Louis Vuitton Neverfull GM

Sellaisia laukku-unelmia! Tosiaan yksi kollaasin laukuista on lähiaikoina mun, jahka se ensin suvaitsee saapua Ranskan perukoilta, ja toinenkin on kovasti harkinnassa. Extempore eBay-löytöjä lukuunottamatta, seuraava laukkuhankinta on melko avoinna vielä. Sophie Hulmen suurelle tote-malliselle laukulle olisi taatusti käyttöä, mutta toisaalta kaipailisin kirkkaanvihreän mini Hamiltonin rinnalle jotakin pikkuista crossbodya toisessa värissä. Esimerkiksi Chloen Marcie punaisena tai konjakinruskeana olisi aika söpö! LV:n valikoimassa puolestaan houkuttelee aina ja ikuisesti klassiset Speedy 30 sekä Eva pochette.

Vaikka en sinänsä koe minkäänlaista tarvetta selitellä ihmisille ihastustani luksuslaukkuihin, tiedän kuitenkin että varsinkin tällaiset pitkät haavelistat saavat yhden jos toisen ajattelemaan: huh miten ällöttävän materialistinen ihminen toikin on, eikö se muuta ajattele kuin laukkuja? Kahdella sanalla vastaten: tietysti ajattelen. Tämä Pochette Roulette -blogi vaan on sattumoisin perustettu jokunen vuosi sitten juuri sitä varten, että tänne mä voin höpötellä mielin määrin kevyistä ja pinnallisista asioista, jotta mun ei tarvitse niillä ystäviäni kiusata loputtomasti - en usko, että ketään heistä ihan järjettömästi kiinnostaa mun seuraava laukkuostos. :D (Tosin, viime aikoina oon intoillut ihan liikaa E:lle mun eBay-bongauksia, pahoittelut...) Kuitenkin loppujen lopuksi Louis Vuittonit, Diorit, Louboutinit sun muu bränditavara muodostaa vain pienen murto-osan kaikista mun unelmista, ja koska materia on pelkkää materiaa, sellaiset asiat tietysti keikkuu siellä listan häntäpäässä. Oikeastaan en nykyisin ole enää edes varma, onko nämä oikeasti mun unelmia? Toki niitä unelmia on olemassa pienen pieniä ja suuren suuria, ja kaikkea siltä väliltä, mutta ehkä mun kohdalla nämä laukut on vain sellaista hauskaa hattaranpinkkiä haaveilua. Ihanaa rekvisiittaa elämän kulisseissa! Pinkki Bvlgarin laukku piristää harmaata arkea, ei mitään sen erikoisempaa. Mun "oikeat" unelmat liittyy aivan eri juttuihin, mutta koska ne on sitten jo huomattavasti henkilökohtaisempaa settiä, en luonnollisestikaan oo halukas (kaikista) niistä täällä blogissa kertomaan.

Musta on muutenkin himpun verran huvittavaa, miten helposti ihmisen voi tuomita materialistiseksi tyhjäpääksi jos sillä keikkuu käsivarrella ihan liian kallis laukku. Mikä kukaan on määrittelemään, mikä toiselle ihmiselle on liian kallista? Se että juuri sinä et maksaisi kahtakymppiäkään siitä mistä joku on maksanut satoja euroja, ei mun käsittääkseni oo peruste eikä mikään tuomita toisen ostopäätöksiä. Me ihmiset kun ollaan kovin erilaisia keskenämme, oli kyse sitten ajatusmaailmasta, arvoista, mieltymyksistä tai ihan vaan jo pelkistä lähtökohdista. Mä pidän autoilua järkyttävän kalliina, epäekologisena ja monessa tapauksessa täysin turhanakin, mutta en koe tarvetta tuputtaa mielipidettäni niille, joilta se kaara nyt sattuu löytymään autotallista. Silti brillianttiin täysi-ikäisten maailmaan astuttuani moni tuntui ottavan milteinpä sydämen asiakseen paasata mulle, kuinka mun täytyisi hankkia ajokortti. Että se olisi sellainen aikuismainen ja fiksu teko. Mun mielestä huomattavasti aikuismaisempaa on kyllä se, että ajattelee omilla aivoillansa ja tekee omat valintansa.

Samoin se on musta hitusen hölmöä, että oot aivan käsittämättömän materialistinen tyyppi mikäli sun muutamasta laukusta koostuvassa kokoelmassa on "kiinni" rahaa jopa tuhansia euroja, mutta se on ihan fine jos sulla on kymmeniä Gina Tricotin ja H&M:n tekonahkalaukkuja. Vähän jopa surullista, että nimenomaan laatutietoisuus on monien mielestä sitä pinnallisuutta pahimmillaan, ei niinkään se että ihminen vaan hamstraa ja hamstraa jotain kympin tai pari maksavia ihan kivoja muovista valmistettuja pikkulaukkuja. Ja niiden jälleenmyyntiarvo olikaan...? Usein ostopäätöstä tehdessäni tykkään miettiä hieman sitäkin, että jos joskus päätyisin vaikka kyllästymisen takia myymään tuotteen, jota oon ostamassa, mitä mahtaisin saada siitä takaisin. Siinä mielessä luksuslaukkuja voi aika turvallisin mielin ostaa, kun hintojen suunta on ainoastaan ylöspäin. Hyvin pidetystä laukusta voi parhaimmillaan saada (lähes) omat takaisin, etenkin jos brändi päättää nostaa radikaalilla otteella hintojaan, sanotaan nyt vaikka satasella tai useammalla. Esimerkiksi LV nostaa hintojaan puolivuosittain, joten todennäköisesti Speedy maksaa viiden vuoden päästä paljon, paljon enemmän kuin tällä hetkellä. Sentään niin naiivi en kuitenkaan ole, että puhuisin laukuista sijoituksina muuten kuin korkeintaan kulahtaneena vitsinä - sijoitukset on asia täysin erikseen. :p

Tyyriiden hintojen takia - tai pitäisikö sanoa, ansiosta - joudun yleensä pohtimaan kauan, haluanko ja tarvitsenko oikeasti jonkun uuden laukkuihanuuden. Mun täytyy harkita tarkoin ja säästää rahaa, eli missään nimessä en täysin impulsiivisesti pysty ostelemaan uusia Korsseja sillon ku siltä sattuu tuntumaan. Mun mielestä tällainen on ihan suht järkevää kuluttamista. Mutta hirveän moni ihminen on eri mieltä kanssani, ja se heille sallittakoon - kunhan ne "Mun mielestä sun pitäisi..." ja "Jos oisin sä ni en kyllä..." -höpötykset voitaisiin skipata. Mikäli koen syväanalyysin mun ostokäyttäytymisestä tarpeelliseksi, varmastikin osaan oma-aloitteisesti pyytää sellaisen.

Heräsikö mitään ajatuksia äskeisen tekstin myötä? Entä millaisista laukuista siellä haaveillaan? :)

7 kommenttia:

 1. No, mulla on joitakin arvokkaita merkkilaukkuja, varmaan viisikymmentä keskihintaista (ovh. yli 100€) ja sitten varmaan sata juurikin H&M-tason laukkua... En käsitä (en ole koskaan käsittänyt), miksi pitäisi olla vain jompaakumpaa, itselläni koko veskaröykkiö on sulassa sovussa - laukut ei riitele, vain ihmiset niiden ympärillä. ;) Noh, se siitä... Tuli tuosta kollaasista mieleen, että olen kauan himoinnut Stella McCartneyn Falabella-laukkua, mutta katsottuani https://www.youtube.com/watch?v=53AcvMymNgs&list=UUZkC6c09THmvObl1T3pQJjg tämän videon taisin muuttaa mieleni, videosta kun käy kiistatta ilmi laukun materiaalin huono laatu... Käsittämättömän paskalaatuinen veska niinkin kalliiksi investoinniksi ja nähtävästi veska, jossa maksaa vain ja ainoastaan nimi. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missään nimessä munkaan mielestä ei tarvi olla vain jompaa kumpaa! :) Mua siis itseäni vaan jokunen vuosi sitten alkoi häiritä se, kun niitä kympin tai pari maksavia laukkuja oli kaappi täynnä, ja silti _mikään_ niistä ei loppujen lopuksi oikein miellyttänyt. :D En siis ikinä juurikaan harkinnut ostoksiani, toisin kuin nykyään, ja tykkään edelleen kaikista laukuistani vaikka jotkut niistä on olleet mulla jo vuosia.

   Kieltämättä tuo video ei anna ihan kauhean positiivista kuvaa Falabellasta, itsekään en sitä ilman pitkää harkintaa menisi ostamaan, enkä varsinkaan normaalihintaan joka on kyllä turhan kova. Alesta tai eBaysta mahdollisesti, jos jokin sykähdyttävä yksilö tulee joskus vastaan - esim. tuosta kollaasin hologrammimaisesti kiiltävästä käärmelaukusta tykkään, samoin tweed-versiona Falabella näyttää musta tosi kauniilta. Falabella on ehkä tuon kollaasin "riskaabelein" haave, mutta toisaalta monet on kuitenkin myös tyytyväisiä Stella McCartneyn laukkuihin ja niiden laatuun. :)

   Poista
 2. Mä oon niiiiin nirso mitä laukkuihin tulee.. tai siis, monet laukut on tosi kauniita, mutta en vaan osaisi kuvitella niitä itselleni. Mun unelmalaukku ei saa olla liian jämäkkä, muttei myöskään säkkimäinen, ehdottomasti musta eikä mitään turhia härpäkkeitä, mutta toisaalta siinä pitää olla joku juju :D hirveen hankalaa. En myöskään tykkää, että laukusta paistaa kauas sen merkki, enkä sen takia oo lv-tyttö koska lv-laukuissa se logo on aika isossa roolissa (tosin tää http://eu.louisvuitton.com/eng-e1/products/brea-mm-epi-000432#M40329 on älyttömän hieno!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, ja piti sanoo vielä että toi 22 on aivan sairaan ihana <3

   Poista
  2. Voi, olisinpa mäkin edes pikkuisen nirso! Ei varsinaisesti haittais, jos toi haavelista laukkujen osalta olis edes vähän lyhyempi :D Mutta ei, muhun iskee kaikki LV:stä Matthew Williamsoniin, sekä logoilla että ilman logoja... Toi Brea on kyllä tosi nätti laukkumalli, ja toimii parhaiten just tollasena Epi-versiona!

   Ja jep, tollanen Sophie Hulmen tote bag olisi niiiiin ihana <3 Ylipäätään Hulmen laukut on musta tosi kivoja, oon viime aikoina pelottavan usein "eksynyt" merkin nettisivuille kuolaamaan syksyn laukkumallistoa... :p

   Poista
 3. Kovin monia samoja veskoja löytyy myös omalta halutuimmat-listaltani! :) Juuri suunnittelen, että olisko synttäreinä uuden laukun aika vai odotanko valmistumisjuhlia ja investoin vähän kalliimpaan ;) Saa nähdä! Fendi tällä hetkellä aika korkealla haaveissa on.

  Ja hei, vinkki vitonen! Marc Jacobsin Stam-laukkua näkyy _todella_ usein The Outnetissä hyvillä aleprossilla! Nytkin siellä on vaikka missä värissä niin normikokoa, miniä kuin littleäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, hyvältä kuulostaa! Fendi on kyllä niin ihana ilmestys, lähellä oli etten laittanut sitä jopa tuohon top vitoseen. ;) Mustana, viininpunaisena tai tummana pinkkinä kun saisi jonain päivänä omistaa 2Joursin... <3

   Joo, itseasiassa itsekin suht usein Outnetia selailevana oon bongannut ne ihanat Stamit sieltä! :P Toistaiseksi ei vaan oo värit aivan kolahtaneet. Täytyy toivoa että tuollainen punainen Stam kultaisilla metalliosilla joskus eksyisi sinne myyntiin hyvällä aleprossalla, hih!

   Poista