eBay-löytö: Matthew Williamson clutch

mwclutch
Mainitsin tovi sitten tehneeni eBaysta pari laukkulöytöä, ja tämä olisi nyt se jälkimäinen: Matthew Williamsonin vuoden takaisesta mallistosta peräisin oleva Embellished Metallic Leather Clutch. Ihastuin laukkuun oitis kun viime kesänä bongasin sen Net-A-Porterin New In -osiosta, mutta esteeksi muodostui hinta: vaivaiset 1535€. Melkoisen kova summa, varsinkin pikkuisesta clutchista! Myöhemmin laukku ilmestyi The Outnetin puolelle myyntiin alennettuun hintaan 661€. Turhan paljon edelleen.

Arvatkaapa paljonko sitten lopulta laukusta maksoin, kun sen eBaysta bongasin pari kertaa käytettynä? 82 puntaa, eli euroissa vähän reilun satasen (+ postikulut). Noin huikea säästö lähtöhintaan verrattuna kuulostaa tietysti kovin epäilyttävältä. Mahtaako kyseessä olla feikkilaukku? Onneksi tämän laukun aitouden sai selvitettyä aivan naurettavan helposti. Myyjä oli voittanut laukun eräästä kilpailusta, johon itsekin olin osallistunut. No, pikku googlaustuokion myötä sain kuin sainkin varmistuksen siitä, että kyseisen skaban voittaja ja laukun myyjä eBayssa olivat yksi ja sama henkilö. Stalking done properly. :D Aitoutta puoltaa myös myyjän loistavat palautteet sekä se, ettei MW:n laukut suurella todennäköisyydellä ole kovin plagioituja (vertauksena esim. LV, Gucci, Prada, Michael Kors)

Huutokaupan voitettuani vaikutti alkuun siltä, ettei myyjä ole halukas lähettämään pakettia tänne Suomeen, mutta lopulta hän onneksi heltyi ja lupasi selvittää postarit kun "vähän" anelin sähköpostitse. Viime viikolla sain laukun vihdoin näppeihini! Se on aivan ihana....

IMG_1595
MUTTA. Hyvää (saati sitten huippua) laatua tämä luomus ei ole nähnytkään. Kauempaa katsottuna laukku on upea ilmestys, mutta lähitarkastelun perusteella vastaavaa "laadukkuutta" voisi odottaa lähinnä joltain 10€ maksavalta H&M-laukulta - jos edes sellaiseltakaan.

IMG_1599
Langanpätkiä siellä täällä.

IMG_1605
Nuo aplikaatiot (tai miksi ikinä noita lankajuttuja kutsutaankaan :D) ovat monesta kohtaa irti niitä ympäröivistä helmireunuksista. Hmmm...

IMG_1610
Takaa laukku on hyvässä kunnossa.

IMG_1621
Laukun sulkemismekanismina toimii vetoketju, ja sen kanssa täytyy olla tarkkana - meinaa reistailla ajoittain. Laukun materiaali on goat leatheria, ja se hieman mietitytti mua ennen huutokauppaan osallistumista. Miten arka materiaali vuohennahka mahtaa olla? Kestääkö se kulutusta läheskään yhtä hyvin kuin perus lehmännahka, josta valtaosa mun ennestään omistamista laukuista on valmistettu? No, nahka vaikuttaa kyllä erittäin hyvälaatuiselta ja on super pehmeää, mutta heikko lenkki piilee sen pinnoituksessa. Tosiaan, myyjä on ainakin omien sanojensa mukaan käyttänyt laukkua vain muutaman kerran, ja nyt jo metallinhohtoinen maali on alkanut kulua pois erityisesti kulmista. Ei kovin hyvä juttu.

IMG_1636
Sisäpuolelta laukku on siisti, mitä nyt metallilaatta on äärimmäisen naarmuinen.

Laukku on ainakin omasta mielestäni todella kaunis, uniikki ja upean värinen, mutta kieltämättä laatuun olen aika pettynyt. Myynti-ilmoituksessa laukun sanottiin olevan hyväkuntoinen, ja paketin avaamisen jälkeen pohdin pariinkin kertaan yhteyden ottamista myyjään - langanpätkät, kulumat sun muu eivät mielestäni ihan vastaa määritelmää "hyväkuntoinen". Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että vika piilee nimenomaan laukun järkyttävän huonossa laadussa eikä aiemmassa omistajassa. Todennäköisesti nuo langanpätkät on killuneet laukussa alusta alkaen. Olisi toki ollut melkoisen reilua mainita noista kosmeettisista virheistä ilmoituksessa, mutta noh, sain laukun kuitenkin todella halvalla ovh:n huomioon ottaen. Tosin, tämän laukun kohdalla lause Cost and worth are very different things pitää hyvin paikkaansa. ;)

En voi valitettavasti suositella Matthew Williamsonin laukkuja kenellekään tämän ostoksen perusteella. Mikäli nyt hankkimani clutch antaa yhtään osviittaa siitä, mitä laatu on muissa MW-laukuissa, parantamisen varaa löytyy moooooonen harppauksen verran! Laatu loistaa lähinnä poissaolollaan. Tämä on aika paljon sanottu mun suusta, sillä Williamson on kuitenkin mun ehdoton suosikki suunnittelija ja suorastaan palvon hänen räikeitä, näyttäviä mallistojansa. Jatkossa taidan kuitenkin pitäytyä lähinnä niiden vaatteiden ihastelussa. Tai mikäli päädyn antamaan Williamsonille toisen mahdollisuuden laukkusuunnittelijana, siinä laukussa ei sitten tasan tarkkaan ole mitään krumeluureja jotka irtoilevat ja joista hapsottaa langanpätkiä! :D

// I found this way too amazing clutch from eBay few weeks ago. It's by Matthew Williamson, my favorite designer! It was such a great bargain; I paid for it only 100 € whereas the original price was over 1500 € at Net-A-Porter a year ago. So, lucky me? Well, not exactly. The quality of the bag is very poor. The previous owner had used this bag only twice, but the metallic finish on the goat leather has already started to come off from the corners. The zipper doesn't work too smoothly, there's pieces of thread hanging here and there and the appliqué isn't attached very well on the beaded edges. Boo hoo I say! Don't get me wrong, I love Matthew Williamson more than any other designer, and I love this bag too! But if this bag gives even the slightest indication of what the quality of other MW bags could be, I won't be buying them. I guess I'll just carefully place this metallic blue beauty on my bag shelf and save it for some very special occasions only.

2 kommenttia: