Better quality and materials please!

j crew tees
J. Crew vintage cotton-jersey t-shirt 40€ / each (net-a-porter.com)

Ennen tapanani oli ajatella että laukkujen ja kenkien laatuun kannattaa satsata, vaatteilla ei niinkään väliä kun ne kuitenkin kuluvat käytössä huomattavasti nopeammin. Vuosien saatossa tämä mentaliteetti on päässyt hieman muuttumaan; nykyään järkeilen että myös vaatteissa kannattaa mieluummin panostaa laatuun kuin määrään, varsinkin jos kyse on jostakin ajattomasta vaatekappaleesta joka ei koskaan tule olemaan "out". Viime talvena ostin pari laadukasta huivia, Acnen Canada -villahuivin harmaana sekä Hennesiltä punaisen kashmir-huivin. Molemmat ovat unelman pehmeitä, lämmittävät kaulaa paremmin kuin kaikki mun vanhat tekokuituiset kaulaliinat yhteensä, ja mikä parasta - kumpikaan huivi ei ole ollut moksiskaan ahkerasta käytöstä. 

Loistohankinnoiksi toteamieni huivien inspiroimana, haluaisinkin nyt pikku hiljaa alkaa laajentaa laatu-/materiaalitietoisuutta asusteiden lisäksi myös vaatteisiin - olisihan se nyt hemmetin mahtavaa, jos vaate ei samantien kulahtaisi, nukkaantuisi tai venähtäisi pesussa, ei sähköistyisi kuten tekokuidut, ikääntyisi arvokkaasti ja kestäisi jopa monia vuosia ahkeraa käyttöä. Haaveilen kunnon nahkatakista, mutta järki muistuttaa laihdutuksen olevan edelleen kesken. Jos ostaisin takin nyt, se suurella todennäköisyydellä olisi jo ensi keväänä aivan liian iso. Nahkatakit kuitenkin tuppaa maksamaan kolminumeroisia summia, joten taidan suosiolla malttaa mieleni ja toistaiseksi tyytyä kahden syystakin valikoimaani (parka ja trenssi) - ellei sitten vaikka eBayssa tule jokin huippudiili vastaan. ;) Nahkatakin ohella haaveissa on pari oikeasti laadukasta t-paitaa, vaikkapa J. Crewiltä. Teepparit eivät kuitenkaan ole mitenkään super ajankohtaisia omassa käytössäni näin syksyä ja talvea kohden mentäessä, joten nähtäväksi jää, jääkö sekin satsaus ensi vuoden puolelle. Sen sijaan, realistisen hankintalistan kärjessä keikkuu kashmirneule. Kriteereitä täydelliselle neuleelle on (tumma) harmaa väri, v-kaula-aukko sekä sopivan väljä istuvuus. Ja niin, ylellisestä materiaalista huolimatta toivon hinnalta edes jonkinmoista kohtuullisuutta.

Hahah, itseasiassa juuri nyt tätä postausta väsätessä taisin jo löytääkin haikailemani neuleen. Uskomatonta, heti kun ylläolevan tekstin kirjoitettuani aloin etsiä postaukseen sopivaa kuvamateriaalia, mieleeni muistui hetimmiten eräs H&M:n beige kashmirneule josta halusin ehdottomasti laittaa kuvan näytille blogiin. Olin nimittäin ennättänyt ihastella kyseistä neuletta jo viikkokausia, ja ajattelin että se olisi niiiiiiiin täydellisyyttä hipova jos siitä vain olisi tarjolla myös harmaa värivaihtoehto... ai mutta katos mokomaa! Sattumoisin nyt ihan lähipäivinä neuletta on tupsahtanut myyntiin beigen lisäksi muutamassa muussakin värissä - myös harmaana. Jesjes, kiitos Maukka ja Henkka! Neulehan näyttää tältä: 

hm cashmere sweater
H&M cashmere sweater 69,99€

...ja tässä lisää vinkkejä parempaa laatua vaatekaappiinsa haikaileville:

hm1
H&M merino wool sweater 39,99€ / each

hm2
H&M silk-blend sweater 29,99€ / each (70% viscose 30% silk)

hm3
H&M silk top 34,99€ / silk shirt 49,99€

hm4
H&M cashmere sweater 69,99€ / each

hm5
H&M cashmere cardigan 79,99€ / merino wool cardigan 49,99€

hm6
H&M leather pencil skirt 99€ / leather skirt 99€

mango sweater1
Mango cashmere silk-blend sweater 29,95€ / each (82% cotton, 15% silk, 3% cashmere)

mango jackets 1
Mango leather biker jacket 139,95€ / peccary biker jacket 89,95€

mango jackets 2
Mango mixed leather biker jacket 109,95€ / leather biker jacket 109,95€

zara mohair
Zara mohair sweater with back tie 79,95€ (85% mohair, 15% acrylic)

zara cashmere 2
Zara cashmere cardigan with side slits 99,95€ / crew neck cashmere sweater 99,95€

zara cashmere 1
Zara cashmere sweater 99,95€ / each

zara jackets
Zara leather jacket with pointed hem 159€ / fringed leather jacket 139€

topshop unique
Topshop Unique printed silk-crepe shirt 140€ / printed silk-georgette shirt 140€ (net-a-porter.com)

malene
By Malene Birger Isotta oversized knitted sweater 240€ (34% wool, 34% mohair, 27% polyamide, 5% elastine) / Diane von Furstenberg Yael cashmere sweater 205€ (net-a-porter.com)

j crew 3
J. Crew Tippi merino wool sweater 100€ / each (net-a-porter.com)

j crew 2
J. Crew Collection cashmere sweater 240€ / each (net-a-porter.com)

j crew 1
J. Crew cashmere turtleneck sweater 255€ / each (net-a-porter.com)

// Cashmere, mohair, wool, silk, leather... yes please! This autumn, I want to get some timeless quality clothes in my life and wardrobe. At the top of my chart is grey cashmere sweater, and I think I already found the one... it's the v-neck jumper from H&M, 69,99€. I'd also love to find the perfect t-shirt that won't lose its shape right away, and maybe some fantastic leather jacket, but let's face it: I'm on a diet and trying to lose weight, so the jacket won't fit right for very long time... maybe I'll just wait and buy the jacket next spring. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti