Päivä safkoina

IMG_1437
Kuluneella kliseellä - aamupalalla sängyssä - on hyvä aloittaa. :D Kahvia, täytetty croisantti ja smoothieta. Kerrosmoothien tekemisessä riittää kyllä vielä opettelemista, tai lähinnä se kerrosten tekeminen ilman että kaikki sekoittuu keskenään siinä vaiheessa, kun smoothieta kaataa lasiin... Tässä oli alimmassa kerroksessa mansikoita, vadelmia ja Alpron soijajuomaa, tokassa persikkaa, vesimelonia ja Gefilus ananas-kookos -mehumaitoa, sekä päällimäisenä banaania, ananasta ja appelsiinimehua. Lisäksi jokaiseen blendaukseen laitoin sekaan muutaman ruokalusikallisen maitorahkaa. Hyvää oli! :)

IMG_1333
Pitkästä aikaa lohisalaattia! Tässä on graavikirjolohifileestä tehtyjä rullia, joissa on täytteenä Bonjour katkarapulevitettä. Lisäksi pannulla paistettua vuohenjuustoa, kananmunaa ja perus salaattipohja.

IMG_1370
IMG_1378
IMG_1385
Sähkövatkain on sellainen asia, joka mulla ehti roikkua ostoslistalla ei enempää eikä vähempää kuin 2,5 vuotta - monesti ajattelin että no nyt ostan, mutta en vaan lopulta saanut aikaiseksi. :D Pari päivää sitten mulla vain illalla sohvalla istuessa napsahti, että ei helkkari, NYT lähden hakemaan sen vatkaimen. Ja niin peräti teinkin! Mä tykkään ruuanlaitosta, mutta leipominen ei oo oikein koskaan ollut mun piece of cake. Siinä on niin tärkeää noudattaa ohjeita, toisin kuin ruuanlaitossa! Olisi kuitenkin mahtavaa pikku hiljaa oppia leipomaan kaikenlaisia ihania herkkuja, kuten juustokakkuja, muffinseja ja keksejä, mutta treenaamaan ei pääse ellei ole välineet kohdallaan - ja vatkain nyt on yksi oleellisimpia tarvikkeita leivonnassa.

Päätin sitten aloittaa leivontakokeilut britakakusta... Muutamakin ehti varoitella mua marengista että se on hankalaa saada onnistumaan, mutta lopulta kaikista vaikein vaihe olikin voin ja sokerin vatkaaminen kulhossa - voi oli turhan kovaa, joten vispilät meinasi vähän sinkoilla ja sai pitää kovaa kiinni vatkaimesta. :D Ensi kerralla voisi antaa rasvan olla vielä kauemmin huoneenlämmössä, jotta se vähän ehtii pehmentyä. Toinen hankala vaihe oli saada kakun kerrokset päällekäin. Siitäkin onneksi selvisin, hitaasti mutta varmasti. "Oikeassa" britakakussahan olisi vain mansikoita, mutta mä vedin överiksi ja halusin iskeä pintaan myös pensasmustikoita, vadelmia ja tummaa suklaata. Kahville tulleet ystävät tykkäsi, joten britakokeiluja kehdannee jatkaa tulevaisuudessakin. Kookosversio ainakin kiinnostaisi, sillä rakastan kaikkia trooppisia makuja. Seuraavaksi kuitenkin voisi kokeilla jotakin juustokakkua - jos tulee mieleen super ihana resepti sellaiseen, nyt on hyvä hetki laittaa moinen kommenttiboksissa jakoon. :)

IMG_1442
Iltapalaksi vihreää omenaa ja maapähkinävoita. Suosikki pitää pintansa vuodesta toiseen, tosin haastajakin on löytynyt, nimittäin tuore ananas. Sitäkin voin vetää kitusiini vaikka päivittäin, ilman pienintäkään merkkiä kyllästymisestä!

// One day of my life as food photos: breakfast in bed including coffee, croissant and smoothie. For lunch I had salmon salad with goat cheese and boiled egg, and the dessert was (huge) piece of brita cake, which is traditional finnish summer cake. The "real" brita has just strawberries on top, but I decided to get wild and also added some blueberries, raspberries and chunks of dark chocolate. Yummy! My friends and I destroyed the whole cake during one evening. :D For late night snack I had green apple with peanut butter.

1 kommentti: