Hiusöljyjen kaksinkamppailu

IMG_6758

Kunnon hiusöljy on yksi tärkeimpiä tuotteita kosmetiikka-arsenaalissani. Kun hiustenpesun jälkeen öljyää tukkansa yhdellä pikkuisella pisaralla, harjaus on helppoa kuin leikki, latvat näyttävät hieman siistimmiltä ja haivenet saavat pientä kiiltoa. Ostin joulukuussa 2012 äärimmäisen hypetetyn Moroccan Oil -hiusöljyn, ja 100 ml pullo riitti tämän vuoden alkukevääseen asti! Suomessa kyseinen öljy on kallis, joten tilasin omani muistaakseni Feel Uniquelta. Ei se sielläkään kauhean halpa ollut, mutta jälkeen päin hinta tuntuu ihan kohtuulliselta kuin miettii, miten moneksi vuodeksi siitä yhdestä pullosta riitti käytössä. :D

IMG_6767

Nykyään vaan Moroccan Oilia on hankalampi saada tilattua ulkomailta Suomeen. Esimerkiksi siellä Feel Uniquella merkin tuotteita selatessa tulee sivun ylälaitaan varoitus Due to shipping restrictions, this brand is not available in Finland. Buhuu. Suomen korkeaa hintaa en suostu maksamaan, joten muutama kuukausi sitten tuli aika etsiä tilalle korvaava tuote!

Vertailin ja googlasin käyttökokemuksia varmaan useampana viikkona, ennen kuin tein ostopäätöksen. :D Halusin käsiini Cutrinin Premium-tuotelinjaan kuuluvan oil treatment -öljyn, koska se vaikutti lupaavalta. Lahden kosmetiikkaliikkeistä en onnistunut öljyä löytämään, joten piti tilata se Stockmannin nettikaupasta. Hintaa 100 ml pullolla taisi olla noin 16-17 euroa? En pääse nyt tarkistamaan, koska tuotetta ei enää löydy valikoimasta, liekö toistaiseksi loppunut. Noh, alle kaksikymppiä se kuitenkin maksoi, eli huomattavasti edullisempaa kuin Moroccan Oil.

Ja mikäs on tuomio? Onhan tää Cutrinin öljy hirveän hyvää tavaraa! Tuoksu on kiva, öljy auttaa hiusten selvittämisessä, silottaa latvoja ja tuo kiiltoa - siis juuri ne ominaisuudet löytyvät, jotka hyvässä öljyssä tuleekin olla. Bonuksena tämäkin on varsin riittoisaa, eli varmaan 100 ml riittää taas moneksi vuodeksi. Kerralla ei tarvitse kuin pienen tipan, joka ensin hierotaan kämmeniin ja sitten levitetään hiuksiin - ensin latvoihin ja sitten vielä pituuksiin. 

En oikeastaan huomaa käytössä mitään eroa Moroccan Oiliin, vaikka hintaero onkin iso. Cutrin saa vielä lisäpisteen kotimaisuudesta; brändihän on osa Lumene -konsernia. ;)

IMG_6778
IMG_6775

Moroccan Oil on edelleen kelpo tuote, jota voin suositella lämpimästi, mutta kyllä hinta-laatusuhteessa Cutrinin öljy voittaa sen mennen tullen. Eli jos MO houkuttelee mutta hinta vähän kismittää, kannattaa harkita myös Cutrin Premium oil treatmentia!

IMG_6754

Loppuun vielä shampoosuositus. Head & Shouldersin dry scalp care -shampoota ei ole voittanutta! :D Aivan mahtavaa tavaraa. "Löysin" tän alunperin äidin kautta, kun kotona käydessä huomasin hänen ostaneen kyseistä shampoota. Olin vähän skeptinen halpaa markettishampoota kohtaan, niiden kanssa saa olla usein tarkkana ja kotimainen XZ on ollut toistaiseksi ainoa merkki, jota oon suostunut ostamaan. Lorealit, garnierit sun muut kierrän kaukaa. Mutta H&S dry scalp care on ihan oikeasti mahtava shampoo! Tukka jää älytöttömän pehmeäksi (t. hiukset karkeat kuin piikkisian piikit) ja se on helppo harjata, ilman että hiukset kuitenkaan latistuisivat nopeasti. Jes! Tuoksu on myös hurmaava - mantelilla ei voi mennä pieleen.

Ainoa ongelma tässä shampoossa on se, etten oo löytänyt sitä Lahdessa mistään kaupasta. :D Äiti oli joskus vuodenvaihteessa (?) bongannut sen Citymarketista, mutta sitten mantelishampoo on kadonnut kuin tuhka tuuleen. No, kuinka ollakaan Kokkolassa tätä on myynnissä vähän kaikkialla. Sieltä sitten ostin omani, ja harkisen varastontäydennystä ensi reissulla. :D

// When it comes to hair care, a good hair oil is everything besides a good shampoo. I seldom use any conditioner, just because I'm too lazy for waiting few minutes. :D But after washing my hair, I like to add some hair oil. I have very rough hair type so a good oil makes my life much easier! For few years I used hyped Moroccan Oil, and it was really good stuff. The only coin is the price; in Finland it costs a lot of money. When MO bottle ran out, I felt like trying something new. I spotted this Cutrin Premium oil treatment and bought it. And the result? I like it just as much as MO, there's no difference in my hair! But the real difference is the price. Hair oil by Cutrin costs less than a half compared to MO. So, I recommend giving a try for this finnish brand Cutrin if you manage to find it in your hands :D

I've been also loving shampoo by... Head&Shoulders. Yes, that's right. My mum had a bottle and I tried it, feeling "a little bit" skeptical. Like hey, that's a market shampoo, it can't bee too good stuff. But well hello how soft that shampoo makes my hair! Also combing is super easy, plus the almondy smell is very likeable. So if you have few euros to spare, try this dry scalp care shampoo too. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti