Reppu selkään ja menoks

fjallraven_kanken

Minäkin kun kaikki muutkin - menin ja ostin Fjällrävenin Kånkenin. Ikäkriisi painaa kai päälle; eka New Eran lippis ja nyt vielä hipsterireppukin. :D No, ne on onneksi melko fiksuja ja ennen muuta käytännöllisiä juttuja. Olin pitkään kaipaillut reppua, koska monesti arjessa tulee vastaan tilanteita, joissa olkalaukun kanniskelun sijaan olisi paljon näppärämpää heittää kamat selkään ja viipottaa kädet vapaana kantamuksista. Tosin, voihan sillä selkärepulla myös mahdollistaa entistä suuremmat kantamukset käsien varaan esimerkiksi kauppareissulla... ;)

Muistan, kun vielä alkukeväästä naureskelin kaverille että hahhaa, kaupungilla tuli liikennevaloissa valtava teinilauma vastaan ja joka ikisellä oli selässään Kånken. Oivoi mikä massareppu! Ja nyt mulla on itselläkin juuri moinen, viininpunaisena. Näinhän se aina menee; ensin joku massiivinen muoti-ilmiö saa lähinnä silmät pyörimään kuopissaan, ja sitten pyörrän sanani ja innostun itekkin. :D Vähän yritin pistää kiinnostukselleni hanttiin, mutta lopulta luovutin ja aloin tehdä pientä hintakartoitusta. Sissos -nimisestä retkeilykaupasta Kånkenin sai 65 eurolla siinä missä monissa muissa paikoissa repusta saa pulittaa jopa 80 euroa, joten eikun tilausta sinne! Reppu tuli nopsaan perille muutamassa päivässä, ja pääsi saman tien käyttöön kun lähdin reissuun. Isompaa matkakassia oli paaaaljon kivempi raahata toi reilun kilsan matka pysäkille, kun normaalisti olkalaukussa kulkevat "välttämättömät" romut olikin sullottu reppuun. ;) 

IMG_20160526_144845

Kånkenista on kerrottu sissos.fi:ssä seuraavaa: 

"Kulutusta kestävästä ja vettä hylkivästä Vinylon-F -kankaasta valmistettu Kånken-reppu on ollut suosituimpien reppujen kärkikastia jo vuosikymmenten ajan. Kånken onkin harvoja reppuja, jonka ihmiset tuntevat nimeltä. Värivaihtoehtoja on lukemattomia, ja niitä tuleekin jatkuvasti lisää.

Kånken - suora selkä voi parhaiten. 

Kun Kånken tuotiin markkinoille vuonna 1978, se oli suunniteltu ratkaisemaan koululaisten selkäongelmat. Tuohon aikaan selkäongelmat olivat levinneet yhä alemmas ikäluokissa, ja olkalaukut olivat yhä suositumpia. Repussa oli useita toimintoja, mutta ne ovat yksinkertaisia ja selviä. Repusta tuli pian yleinen näky esikouluissa ja leikkikouluissa kaikkialla. Idea kantaa reppua levisi nopeasti, ja niin levisi myös Kånken. Nyt se on yhtä suosittu ja erinomainen kouluun, retkille tai työmatkalle polkupyörällä. Kånken on valmistettu kulutusta kestävästä ja kevyestä Vinylon F -kankaasta. Siinä on suuri pääosasto, jonka aukko on suuri, sen ansiosta tavaroita on helppo panna reppuun ja ottaa sieltä pois. 2 sivutaskua ja vetoketjutasku edessä. Kahva ylhäällä, kapeat, joustavat olkahihnat, istuinalusta selkätaskussa ja heijastin logossa. 

- Suuri vetoketjullinen päälokero, kaksi avointa sivutaskua sekä pienempi vetoketjullinen etutasku
- Kulutusta kestävä ja vettä hylkivä
- Istuma-alusta
- Kantokahva
- Logossa heijastin

Repun mitat
Korkeus: 38 cm
Leveys: 27 cm
Syvyys: 13 cm
Paino: 300 g
Tilavuus: 16 l
Kuluttajamateriaali: Vinylon F

Huom! Vesi- sekä kuivapesu on kielletty Kånken-reppujen hoidossa. Saat repullesi likaa hylkivän pinnan, kun käsittelet sen säännöllisin väliajoin Greenland Wax -hoitovahalla!"

Suosittelen "fjellaria" kovasti! Jos kuitenkaan ei haluta ruveta vallan hipsteriksi tai Kånken ei muuten vaan kolahda, onneksi erilaisia reppuja on nykyään pilvin pimein myynnissä. On siitä ergonomisuuden nousemista trendikkääksi ollut jotain hyötyä, kun ennen saattoi olla hankalaa löytää hienoa reppua, se oli lähinnä sellainen opiskelijoiden "pakollinen paha". Tällä hetkellä tarjontaa on varmasti jokaiseen makuun ja budjettiin - parillakympillä saa jo kelpo perusrepun, mutta löytyy noita tonnin maksavia luksusversioitakin mm. Mulberrylta. ;) Tässä muutamia vaihtoehtoja: 
reppuja
Herschel 74,95€ (Zalando) / Dakine 44,90€ (Sportamore) / Eastpak 54,95€ (Zalando)
Mango 39,95€ (Boozt) / Vans 59,95€ (Zalando) / Vans 39,95€ (Zalando) / Fjållråven 89€ (Sissos)
Mulberry 1095€ / Mansur Gavriel 825€ (Nap) / 3.1 Phillip Lim 1105 (Nap) / Michael Kors 369,95€ (Zalando)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti