Puhtikauraa!

puhtikaura_1

Puhtikaura on vuoden 2016 suomalainen elintarvike, eikä turhaan! Ihan huippua, kun lähiaikoina täällä koto-Suomessa on onnistuttu kehittämään toinen toistaan jännempiä uutuuksia ruokamarkkinoille. Nyhtökaura on toinen tuote, jota haluaisin testata pian, mutta keskitytäänpä tässä postauksessa Viipurilaisen Puhtikauraan eli kaurapuuteriin, jota mullakin nyt löytyy keittiönurkkauksestani! 

puhtikaura_2

puhtikaura_3

Näin Puhtikaura -kaurapuuterista kerrotaan netissä:

"Aamupala, välipala, treenijuoma - kotimainen, superhieno, puuterimainen täysjyväkaurajauhe.
Puhtikaura on suomalaisen huippuosaamisen ja pitkän kehitystyön aikaansaannos. Puhtikaura-voimajuomajauhe esikypsennetään ekstruusion avulla normaalia korkeammassa lämpötilassa ja kovassa paineessa.
Ekstruusion lopputuloksena syntyy täysin puhdas, superhieno puuterimainen täysjyväkaurajauhe, jossa on tallessa kaikki kauran parhaat ominaisuudet. Ekstruusiosta johtuen puhtikaura sitoo nesteitä erityisellä tavalla ja pitää kylläisenä pitkään. Puhtikauran hitaat hiilihydraatit, betaglukaani ja korkea proteiinipitoisuus tekevät siitä superfoodia parhaimmillaan - päivittäin.
Maailman parhaasta ja puhtaimmasta kaurasta
Suomalaiset viljelijät, Taivalkosken mylly ja Viipurilainen Kotileipomo ovat yhteistuumin puhtikauran takana. Intohimo puhtaaseen suomalaiseen ruokaan on kestävän ja terveellisen ruoan kulmakivi."
Lisää infoa löytyy täältä.
puhtikaura_4
puhtikaura_5
puhtikaura_6
Itse käytän Puhtikauraa smoothien seassa, ja nyt ekana laitankin jakoon tämmösen suklaisen smoothien, joka on kyllä koostumuksen puolesta ennemminkin vanukas. 
Tarvitset:
- 1 dl Puhtikauraa
- 3 dl suklaakaurajuomaa (esim. Nalle)
- 1 banaani
- 1 avokado

Kaikki vaan blenderissä sekaisin ja juoma lasiin. Päälle voi laittaa vaikkapa marjoja. :) Omasta mielestäni suklaamössö on ihan tarpeeksi makeaa tuollaisenaan, mutta lisämakeutta saa helposti vaikka lisäämällä pari taatelia blenderiin. Taatelit ovat kohtuudella syötynä terveellisiä, joten et kuitenkaan tule torpedoineeksi smoothievanukkaan terveellisyyttä. ;)
puhtikaura_7
Kokeilkaa ihmeessä sekä Puhtikauraa että tätä reseptiä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti