DIY proteiinipatukat

proteiinipatukat_1

Proteiinipatukat ovat helppoja välipaloja, joilla nälkä pysyy jokusen tunnin loitolla. Leaderin valikoimassa on monia hyviä vaihtoehtoja, mutta paras hinta-laatusuhde on Lidlin SportyFeel patukoissa. Vaan mitäs, jos vaihteeksi tekisikin itse proteiinipatukkansa? Netti on pullollaan ohjeita, ja kun mikään ei (taaskaan) ollut ylitse muiden, sovelsin vähäsen omiani. Näistä tuli vaniljaisia maapähkinä-karpalopatukoita suklaakuorrutteella. Jälkiviisaana suosittelen, että te muut maltatte luopua tuosta vaniljaisia -etuliitteestä, ja käytätte jauheena maustamatonta hera-, riisi- tai vaikka herneproteiinia. Myöhemmin tekstissä kerron, miksi. Ellei jo nimestä voi päätellä, missä mättää. 😜

Maapähkinä-karpalo-suklaa proteiinipatukat
1 dl maapähkinävoita
3-4 rkl hunajaa
0,5 - 1 dl vettä
2,5 dl proteiinijauhetta (mulla WHEY80 vanilja, suosittelen maustamatonta!)
50 g paahdettuja maapähkinöitä
40 g kuivattuja karpaloita
(pinnalle tummaa suklaata)

proteiinipatukat_2

Levitä maapähkinät pellille ja paahda uunissa n. 170 asteessa, kunnes pähkinöiden pintaan alkaa tulla väriä.

Lisää kattilaan maapähkinävoi, hunaja ja hieman vettä. Kuumenna miedolla lämmöllä niin, että ainekset on helppo sekoittaa tasaiseksi massaksi. 

Lisää proteiinijauhe maapähkinävoiseokseen. Jos seoksesta tulee liian tönkköä tai jopa murenevaa, lisää pieni tilkka vettä. Kannattaa lisätä vettä hyvin vähän kerrallaan, ettei seoksesta tule liian nestemäistä.

Sekoita paahdetut pähkinät ja kuivatut karpalot seokseen. Levitä mössö leivinpaperilla vuorattuun isoon pakasterasiaan tai vuokaan. Kokeilin tasoittaa mössölaatan pintaa sekä lastalla että lusikalla, mutta ylivoimaisesti paras tapa oli vaan taputella sormilla pinta mahdollisimman sileäksi.

Laita rasia pakastimeen n. puoleksi tunniksi. Jos haluat hifistellä, voit vielä kuorruttaa proteiinimöhkäleen tummalla suklaalla: sulata 100 g suklaata mikrossa tai vesihauteessa ja levitä lastalla massan päälle. Sen jälkeen laita rasia takaisin pakastimeen. Suklaakuorrute jähmettyy melko nopeasti, joten sitten vaan terävällä veitsellä tai puukolla leikkaamaan laatasta sopivan kokoisia paloja. Mulla laatasta tuli 10 patukkaa ja lisäksi jäi pienet reunamaistiaiset.

Näistä prodepatukoista tuli hyviä, mutta hirmu imeliä! Mulla ei ollut maustamatonta proteiinijauhetta, joten käytin Whey80 vaniljaa. Vaikka olisi kuinka perso makealle, näitä ei kyllä pysty syömään kuin yhden kerrallaan. 😄 Jos ravintoarvot kiinnostaa, koko laatassa on  n. 1560 kaloria, 117 g proteiinia ja 76 g hiilareita. Jos satsista tekee 10 patukkaa, yhdessä on 160 kcal, 12 g protskua ja 8 g hiilareita.

proteiinipatukat_3

Kokeilut aivan varmasti jatkuvat. Ainakin suklaa-kaura on sellainen yhdistelmä, jota tekisi mieli testata. Ette te kuitenkaan mitään kommentoi, mutta jos jollakin on hyviä vinkkejä näihin kotikutoisiin proteiinipatukkaviritelmiin, valaiskaa ihmeessä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti