Härkiskokeilu: pasta carbonaraa jogurttikastikkeella

härkis_pasta_carbonara

Safkaohjetta pukkaa! Tällä kertaa tyrkyllä on härkispastaa. Eikö olekin täysin luonnollinen kehityssuunta, että ensin "parjaan" nyhtökauran ja härkiksen kaltaisia vegejuttuja aina blogia myöten, mutta heti kun kauppareissulla tulee hyvä tarjous vastaan, härkispaketti lentää ostoskoriin sellaisella ranneliikkeellä, jonka luulisi lähtevän suoraan selkäytimestä? 😆 Tuun kai aina olemaan tarjous- ja aleorientoitunut takinkääntäjä. Keksin nopeesti että härkiksestä haluun väkertää carbonara-tyylistä pastamössöä. Ja jos pastamössö olisi floppi, härkiskastikkeen voisi hyödyntää vaikka munakkaassa tai uunipaprikoissa.

Oon tehnyt muutamia kertoja J:lle oikeaa pasta carbonaraa, joka on siis pekonipastaa muna-kermakastikkeella. Aika miehekästä mättöä, ja tuskin mikään toinen ruoka maistuu yhtä paljon sydänkohtaukselta? Rasvaa, rasvaa ja rasvaa, hiilareita unohtamatta... 😉 Halusin kokeilla, miten härkis soveltuisi kevyempään pasta carbonaraan, jossa kastikkeen kerma on korvattu luonnonjogurtilla. Pakko sanoa, hyvää tuli! Tässäpä ohjetta. 

härkis_ainekset

Ainekset:
6 dl gnocchi-pastaa
250 g Härkis -härkäpapuvalmistetta
1 sipuli
200 g pakasteherneitä
150 g luonnonjogurttia
1 kananmuna
mustapippuria, suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
(vuohenjuustoa ja yrttejä pinnalle)

Ohje:
Keitä pasta ohjeen mukaan. 

Silppua sipuli ja kuullota rasvassa. Lisää paistinpannulle pakasteherneet ja hetken päästä härkis. 

Sekoita luonnonjogurtti ja kananmuna kulhossa tasaiseksi. Kaada pannulle muiden ainesten sekaan. Mausta lopuksi pippurilla (ja suolalla). 

Valmista! Jaa pasta kolmeen kulhoon ja kauho päälle härkiskastiketta. Pasta olisi varmasti makoisaa noinkin, mutta erinomaisen lisän annokseen tuovat vuohenjuusto ja yrtit. Mulla oli tällä kertaa sitruunamelissaa, jota jäi yhden juustokakun jäljiltä aika rutkasti ruukkuun. Mitähän muuta käyttöä sille vielä keksisi? 😛

härkis_pasta
härkis_pasta2

Härkis oli onneksi ihan positiivinen yllätys! Vähän tuo jauhelihamainen ulkonäkö hämää - kun lusikoi safkaa suuhun, sitä vaistomaisesti odottaa jauhelihamaista makua, mutta saakin jotain ihan muuta. Mä ostin bbq-maustettua härkistä, mutta sanoisin makua silti aika miedoksi ja noh, papumaiseksi. Eikö olekin yllättävää, kun härkäpapu muistuttaa maultaan papuja. 😉 Varmasti härkistä tulee ostettua silloin tällöin jatkossakin. Ei tästä varmaan mitään broilerin ja jauhelihan kaltaista vakiokamaa muodostu mun ruoanlaitossa, mutta kyllä mieli tekisi testata mm. härkispihvejä joskus. Ja jos härkis ei inspiroi, tää carbonaramössöhän toimisi mainiosti myös vaikka broilerisuikaleista, tonnarista tai siitä "klassisesta" pekonista valmistettuna. 

1 kommentti:

  1. This one's great! :D
    http://officiallookbookstore.blogspot.com/

    VastaaPoista