Aletärppejä

zara_banner

Joulu on lusittu, ja se tarkoittaa alennusmyyntien alkamista. Tai no, nykyään suuri osa kaupoista aloittaa poistomyynnin jo hyvän aikaa ennen jouluaattoa, mutta sentään jotkut firmat vielä malttavat välipäiviin asti - kuten Zara, jonka ale käynnistyi juuri. Heheh, mun teiniaikoina puhuttiin yleisesti "tammialeista", mutta nykyään se ei oikein tunnu toimivalta termiltä, kun alemyynnit ovat aikaistuneet niin paljon vuosi vuodelta. Lisäksi juhannuksen ja joulun jälkeisten isojen alesesonkien väliin mahtuu kaikenmoista mid season salea ja jenkeiltä nyysittyä black fridayta.

Ehkä musta on tullut tylsä, mutten innostu tällaisesta muodin valonnopeasta kiertokulusta. On huolestuttavaa ja jopa vähän pelottavaa, miten hurjaa vauhtia trendit vaihtuvat, ja sitä mukaa liikkeiden täytyy raivata hyllyille tilaa uusille, sesongin mukaisille releille. Sitten ne "vanhat", kuukauden tai pari myynnissä olleet vaatteet dumpataan alelaariin. Ehkä nopea muutos on osasyy siihen, etten aikoihin ole jaksanut varsinaisesti seurata muotia trendi-ilmiöineen. 

Tykkään silti aleista! 😉 Niiden aikana on hyvä tilaisuus iskeä kiinni sellaisiin juttuihin, joita on katsellut pidempään, muttei pihiyspäissään ole kokenut niitä täyden hinnan arvoisiksi. Suostun pulittamaan normihinnan lähinnä basic neuleista, mekoista ja sukkiksista. Liki kaiken muun löytää pomminvarmuudella sesongin lopussa alennuksesta, kunhan vain malttaa mielensä sinne asti. Odottaminen on myös hyvä mittari siihen, haluaako jonkun rytkyn tai asusteen oikeasti vaatekaappiinsa - jos se edelleen houkuttelee siinä vaiheessa, kun se roikkuu kaupan poistorekissä, voi melko turvallisin mielin kaivaa pankkikortin lompakosta. Suurella todennäköisyydellä sille tuotteelle löytyy käyttöä, jos se vieläkin kuukausien päästä jaksaa kiinnostaa. Hetken mielijohteesta oon ostanut viimeksi kauan sitten, ja silloinkin impulsiivinen harkitsemattomuus johti siihen, että päädyin tekemään palautuksen liikkeeseen.

Viime aikoina mun löydöt on olleet aika vähäisiä ja ne ovat painottuneet koruihin ja asusteisiin. Kun kaukana omasta normaalikoostaan, ei tee mieli tehdä suurempia satsauksia vaatetukseen. Joudun tosin ehkä hommaamaan lähiaikoina lämpimämmän talvitakin... sekös ärsyttää suuresti, kun vaatehuoneessa olisi jo monta kivaa joita käyttää, jos ne vaan mahtuisivat päälle. Heh, nykyään marisen joka postauksessa painosta. Ei kai vaan kellään ole mennyt ohi, että meikä paisuu parhaillaan selittämättömästi ja aivan kamalaa vauhtia? 😂 Lopetan ennen kuin innostun lisää. Tässäpä olisi muutamia poimintoja Zaran, Booztin, H&M:n ja Zalandon alevalikoimista. 

zara_ale_1
zara_ale_2
Zaran valikoiman parhaimmistoon kuuluu erilaiset bleiserit ja takit, joten silmäilisin erityisesti niitä alennuksista. Esimerkiksi tuo pitkähkö, musta tweedtakki valkoisilla helminapeilla on ihana! 

boozt_ale_2
boozt_ale_1
Booztilta* näyttäisi irtoavan tällä hetkellä Sorelin kenkiä hyvään hintaan, joten jos sellaiset sattuu löytymään ostoslistalta, kannattaa kurkata! Kosmetiikan lahjapakkauksia irtoaa joulun jäljiltä kelpo alennuksilla, samoin Samsoe&Samsoen hypetettyjä neuleita on tarjouksessa. Nor o-n neulemekolle vahva suositus multa.

hm_ale
H&M:n alesta voi tehdä erityisesti hyviä arkivaatelöytöjä. Jos kuvan villa-kashmirneuletta löytyisi jossain toisessa värissä, maksaisin siitä ton kolmekymppiä heti! Vaikka välillä kuulee valitusta H&M:n kashmirneuleista, ite oon ollut pääasiassa tyytyväinen niiden laatuun. Kyllähän ne ajan myötä tuppaa nyppyyntymään, mutta niin taitaa tehdä iso osa muistakin pehmeistä villaneuleista. Myös pellavapaidat on tutustumisen arvoisia H&M:n premium quality -osastolla.

zalando_ale_2
zalando_ale_1
Zalandolla* on heittämällä yksi maailman laajoimmista brändivalikoimista. Löytyy kaikkea mahdollista Boohoosta, Gina Tricotista, Selected Femmestä ja Topshopista aina Furlaan ja Max Maraan asti. Tota kollaasissa olevaa parkatakkia oon itse asiassa silmäillyt jokusen hetken, tosin tummansinisenä. Täytyy nyt mietiskellä, voisiko tossa olla ainesta uudeksi talvitakiksi. Saattaa olla, että eka teen pienen kirppiskierroksen. 

* Kaupallisia affliate-linkkejä

Ei kommentteja: