Parli italiano?

IMG_5826

Menneenä syksynä kasasin itseni ja ilmoittauduin viimein italian alkeiskurssille, josta olin haaveillut jo pitkään. Italia kiinnostaa mua kovasti matkakohteena; siellä on monia kaupunkeja, joissa olisi kiva käydä. Haaveilen esimerkiksi Cinque Terrestä häämatkan määränpäänä, tai ainakin osana sitä - toivottavasti se sopii myös tulevalle puolisolle, kuka ikinä se sitten onkin lopulta! Italia kuulostaa kauniilta, paljon kauniimmalta kuin vaikkapa ranska. Lausuminen on helpompaa kuin esimerkiksi englannissa, vaikka toki niitä hankalia äänteitäkin löytyy.

Into ottaa kieli haltuun oli kova, mutta epäilytti, jaksanko sitoutua siihen, että joka viikko oon aikaan X paikassa Y. Ja siellä paikassa on tietysti kymmeniä muita innokkaita opiskelijoita, joiden kanssa olisi hyvä kyetä ryhmäharjoituksiin aina ajoittain. Voin kertoa, että tällaisella himahiirellä on todella korkea kynnys työntää lusikkaansa töiden ohella minkäänlaisiin sosiaalisiin soppakattiloihin. Arvostan liikaa omaa, hiljaista aikaani. Voisihan sitä tietty opiskella täysin itsenäisesti mm. videoita ja appeja hyödyntämällä, mutta en koe sitä omaksi jutukseni. Tarvitsen ehdottomasti opettajaa, joka johdattelee alkuun kielen perusteissa.

Lopulta uteliaisuus voitti, ja päätin ilmoittautua kurssille silläkin riskillä, että se jäisi jopa melko todennäköisesti kesken. Eipä ole jäänyt - jess!

IMG_5820

Kurssilla opiskellaan ryhmän kanssa puolitoista tuntia viikossa, joten lienee sanomattakin selvää, että oppiminen on pitkälti omalla vastuulla. Ellei harjoittele lainkaan omatoimisesti kotosalla, putoaisi aika pian kyydistä. Alkuun stressasin, löydänkö itselleni sopivia ja mielekkäitä tapoja itseopiskeluun. Aloin katsella jo ennen kurssin alkamista Youtubesta Italianpod101:n videoita, joissa opetetaan italian perussanastoa. Videoilla pääsi hyvin alkuun, ja katselen niitä silloin tällöin edelleen.

IMG_5851

Kurssilla käytetään Bella vista 1 -kirjaa. Aika paljon tosin saadaan myös monisteita, eikä aina edetä täysin kirjan mukaan.

IMG_5849

Ihan paras sovellus tablettiin tai puhelimeen ladattavaksi on Duolingo! Appista löytyy laaja lista eri kieliä, joita voi myös opiskella useampaa samaan aikaan. Italian tehtäviä oon tehnyt niin reippaasti syksyn mittaan, että oon nyt suorittanut 39% kaikista harjoituksista. Niitä on paaaaaljon. Oon myös välillä muistellut saksan sanastoa, koska ensi kesälomalla olisi tarkoitus poiketa Münchenissa. Suosittelen valtavasti tota Duolingoa! Tehtävät on kivoja ja vaihtelevia, ja edistymistä on helppo seurata. Kun tekee viisi virhettä päivässä, täytyy palata kertaamaan aiempien tasoja, jotta saisi "healthia" jatkaa eteenpäin. Alkuun ne viisi virhettä kertyi nopeasti, mutta nyt pääsen jo aika pitkälle, ennen kuin töppäyskiintiö tulee täyteen.

IMG_5860

En nykyään pahemmin lue muotilehtiä, mutta kun kerran Sokkarin lehtihyllystä löytyy italiankielistä Vogueta, oon välillä ostanut sellaisen selattavaksi. Siihen menee vielä todella pitkä aika, että pystyisin lukemaan kirjoja italiaksi, mutta lehteen on helppo tarttua. Sieltä täältä ymmärtääkin jo jotain.

Tosiaan, kannattaa tutustua Duolingoon! Se on ilmainen, mutta jos haluaa eroon mainoksista, sovelluksen käyttö maksaa. Onko teillä jotain suosituksia kielten opiskeluun? Appeja tai muita kivoja tapoja? Kirjekaveria en ole vielä saanut aikaiseksi etsiä, mutta sekin ehdottomasti kiinnostaisi jossain vaiheessa. Kurssi loppuu muistaakseni huhtikuussa, joten ehkä viimeistään sen jälkeen olisi hyvä hommata kirjekaveri, jotta kaikki ei heti ala unohtua, vaan on painava syy pitää yllä opittua kielitaidon poikasta. 😊

2 kommenttia:

  1. Oh kuinka hienoa! Nostan hattua, että jaksat opiskella uutta kieltä. Mäkin yritin espanjaa lukea vielä lukiossa, mutta mulla on niin huono kielipää. No, onneksi perussanasto on hallussa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Enni! Pitkään tulikin jahkailtua, viitsisikö sitä ilmoittautua kurssille. Onneksi lopulta uteliaisuus voitti. Ja hei, perussanastolla pärjää varmasti jo pitkälle! :) Se on mullakin ensisijainen tavoite että ainakin perusteet oppisi hyvin, mutta ei tietty haittaa, jos vähän laajemminkin saisi kielen haltuun.

      Poista