Suomi100 // Marjainen Wiener Nougat -juustokakku

itsenäisyyspäivä

Mitä loistavinta itsenäisyyspäivää kaikille! En tiedä johtuuko se Suomi100:sta vai mistä, mutta musta on tullut jotenkin tosi isänmaallinen tänä vuonna. Varsinkin nyt lähikuukausina oon aivan kahjoutunut Suomi-fiilistelyni kanssa. Aina jos kuulen uutisissa haastateltavan presidenttiämme, on pakko jäädä tuijottamaan haltioituneena, vaikka olisi mitä kesken. 😁 Lisäksi, tää on ehkä jo vähän hasardia, mutta oon alkanut kuunnnella Spotifysta Maamme-laulua, Sibeliuksen Finlandiaa sun muita. Oon lisännyt ne mun ahkerassa toistossa oleville soittolistoillekin, ja kuuntelen niitä jopa salilla ollessa! Jalkaprässi saa aika mahtipontisia viboja, kun kuulokkeisiin kajahtaa Maamme-laulu...

IMG_5687

IMG_5678

Leivoin itsenäisyyspäivän kunniaksi Suomi-henkisen paistetun juustokakun. Bongasin Suomi-vuokia Martinexin nettikaupassa viime perjantaina, ja halusin sellaisen heti. Onneksi paketti postitettiin todella nopeasti, ja se ehti just sopivasti eilen perille! Posti tosin ei ansaitse kiitosta väliaikaisista pop up -toimituspisteistään. Olin tilannut paketin lähikauppani pakettiautomaattiin, koska toiveissa oli napata se näppäristi mukaan ruokaostosten yhteydessä, ja lähteä siitä suoraan maalle vanhempien nurkkiin. Vaan mitä vielä, postilta tuli tekstari jossa ilmoitettiin, että paketti on noudettavissa Trion väliaikaisesta pisteestä. Mulla ei ollut sinne suuntaan mitään muuta asiaa ja pisteelle oli todella huonot opastukset, joten vähäsen jäi negatiivinen kokemus noista pop upeista. Sitä ei tietty erikseen kysytty, voiko lähetyksen toimittaa valitsemani toimituspaikan sijaan muualle. En oikein tiedä, ketä tollanen palvelu palvelee? Tekisi mieli antaa itsensä provosoitua lapsellisesti, ja käyttää ainoastaan Matkahuollon palveluja niin kauan, kun noita väliaikaisia pakettipisteitä on. 😉 Normaalisti muuten suosin postia jossa on palvelutiski työntekijöineen, sillä edelleen vähän vastustan automaatteja. Itsepalvelu nakertaa työntekijöiden palkkaa ja johtaa varmasti ainakin jokuseen irtisanomiseen, vaikka kuka väittäis mitä muuta. Kierrän myös kaukaa kauppojen itsepalvelukassat. No, se siitä aiheesta.

IMG_5673

IMG_5676

Juustokakun täytteen sekaan laitoin mustikoita, vadelmia ja Fazerin ihanaa Wiener Nougatia. Pinnalle tein 100 -tekstin Marianne-rakeista, jotka ei varsinaisesti mätsää kakun makumaailmaan, mutta ovatpahan ainakin suomalaisia herkkuja nekin. 

Digestivepohjan ja täytteen puolesta kakku on täysin samanlainen ja samoilla mittasuhteilla tehty kuin tämä omena-kinuskijuustokakku. Ainoana erona on se, että korvasin mascarponen maustamattomalla tuorejuustolla, ja lisäsin valmiiseen täytteeseen n. 1 dl mustikoita, 1 dl vadelmia ja 1/3 rasiallista Wiener Nougat-suklaata, jotka pilkoin pieniin paloihin. Kun kakku oli ollut n. 10 minuuttia uunissa 175 asteessa, ripottelin vielä pinnalle vähän marjoja ja nougatia. Paistoaika taisi olla kokonaisuudessaan n. 45-50 minuuttia, josta tosin viimeinen vartti pienellä 100 asteen lämmöllä. Kun kakku oli hieman jäähtynyt, painelin Marianne-rakeita pinnalle. Olisin halunnut käyttää mieluummin helmimäisiä nonparelleja, mutta en löytänyt sellaisia kaupasta.

IMG_5682

Nyt iskän tekemien hirvenlihapullien kimppuun, ja siitä siirrytään sujuvasti jälkkäritarjontaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti