Lemppari pasta

kuvae
kuva
Söin loppukesästä Tallinnan Vapianossa ihan super hyvän kanapastan, ja se innoitti mut kokeilemaan tehdä moista itsekin kotona. Oon aivan surkea ruuanlaittaja, mutta tässä en sentään oo epäonnistunut vaikka pariin otteeseen oonkin jo tehnyt :D Jos sietäisin yhtään paremmin hiilihydraatteja (oon 10 000 kertaa pirteämpi sillon kun välttelen niitä...), kokkailisin tätä ruokaa varmasti useemminkin, mutta välillä vaan iskee ihan hirveä hiilarihimo jolloin sallin itelleni kunnon pastamätöt siitä jälkeenpäin tulevasta kököstä olosta huolimatta :) Käytin tällä kertaa Penne Rigate -täysjyväpastaa, oli muuten omasta mielestäni paljon parempaa kuin tavallinen vaalee pasta! Kastikkeeseen tuli broilerin fileepihvit jotka pilkoin paistamisen jälkeen, ruokakermaa ja vähän sitä ja tätä maustetta.. heitin vähän kaikkea mitä maustekaapista sattui löytymään, mm. currya ja jotain chilimaustetta. Lisäksi käytin nopsaan pannulla vuohenjuuston viipaloituna ja valkosipulinkynsiä silputtuna. Vuohenjuustot arvatenkin suli epämääräiseksi mössöksi joten näin parhaaksi murentaa sitä pastan joukkoon juuston jähmetyttyä vähäsen. :D Annoksen pinnalle vähän rucolaa ja tadaa, valmista! Jotta mun reseptiapinointi olisi ollut lähes täydellistä, ostin juomaksi Schweppesin Russchianoa johon tutustuin ja ihastuin juurikin tuolla elämäni ensimmäisellä Vapiano-reissulla ;) Tosin, Vapianon pastassa ei ollut vuohenjuustoa, mutta ite tykkään niiiiiiin paljon että voisin tunkea vaikka jokaiseen ruokaan sitä.

Jos teillä on jotain kivoja pastaohjeita, pistelkääpä jakoon niitä! Ens kerralla voisin nimittäin koittaa tehä jotain erilaista :p Erityisesti kana- ja katkarapupastaohjeet kiinnostaisi!

8 kommenttia:

  1. Oi nam miten hyvältä kuulostaa toi pasta! Oon kans samaa mieltä et täysjyväpasta on monta kertaa parempaa ku vaalee pasta. Toinen mikä on superhyvää on pestopasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvää se onkin! :p Oi, pitääkin kokeilla tota pestopastaa joskus, en tienny et sellastakin on olemassa :D

      Poista
  2. Mä koitin puhelimella joskus tähän kommentoida, mutta sössin kaiken loppumetreillä ja vähän jäänyt tämä pastajutun jakaminen. Eli me tehdään aika helposti ja nopeesti näin: keitetyn tuorepastan (1pss pirkan tuorepastaa) joukkoon paistetut ja maustetut, paloiksi leikellyt broileriflileet (3-4) ja reilusti pienittyä auringonkuivattua tomaattia plus 1 pötkö (josta voi jättää koristeeks annoksiin päälle laitettaviks yhdet siivut ;))vuohenjuustoa, josta me ollaan käytetty semmosta ilman kuorta olevaa valmiiks viipaloitua, koska se sekottuu helposti. Ei ehkä maailman gourmeinta, mutta hyvää pikaruokaa! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiva kun kommentoit uudestaa, tollainen pasta kuulostaa kyl hyvältä! :p Täytyy kokeilla lähiaikoina, aluksi ajattelin että voi ei tomaattia (en voi sietää:D) mutta itseasiassa aurinkokuivatusta mä kyllä tykkään kovasti, mitä nyt sillon tällön on pienissä määrin tullut sitä maisteltua. Kiitoksia ohjeesta :)

      Poista
    2. Niin ja kun ottaa aurinkokuivattua tomaattia öljyssä (myös kätevästi paloteltuna öljyssä) niin maku on vielä enemmän jotain muuta kuin perus tomskua :)

      Poista
    3. Täytyy ehdottomasti ostaa joskus! :) Ehkä pitäis taas ens viikolla pitää pastapäivä, heh :p

      Poista