And I'm a Nike head.

IMG_8673
Kenkähyllyyn muutti hiljattain uudet Niket, kun bongazin Zalandolla nämä pirteännäköiset Lunareclipse+ 3 -lenkkarit. Vieläpä ihan mukavalla aleprosentilla varustettuna! Tilatessani kenkiä kuvittelin pääseväni käyttämään niitä milteinpä heti, mutta sitten tuo raivostuttava takatalvi päätti iskeä yhdessä flunssan kanssa. :/

IMG_8696
IMG_8708
Viime syksynä ostin mun ekat Niket varmaan koskaan, nimittäin neonoranssit Zoom Structuret. Hitsi miten loistavat ne on/oli! Nyt ne on ikävä kyllä jo melkoisen likaiset, joten niitä kehtaa käyttää korkeintaan kotikotona maalla... tosin, kai ne pitäisi kohta nakata kokonaan menemään kun sen verran useat kerrat on tullut kiskottua ne jalkaan. Varmasti on kilometrejä mittarissa ainakin se yleinen suositus, 1000, jonka jälkeen kengät tulisi vaihtaa uusiin. No, nyt onneksi on yhdet iskemättömät Lunarit odottamassa sulia teitä! Tarkoitus oli itseasiassa pysyä hyväksi havaitussa Zoom Structuressa, mutta kyseisessä mallissa nämä vastaavavat leoparditäplälliset violetit/neonkeltaiset  upeudet oli loppu mun koossa, ja muut myynnissä olleet värit oli todella pliisuja mun makuun. En varmasti maksa yli hunttia kengistä, joiden ulkonäkö ja väritys ei miellytä silmää, oli kuinka hyvät jalassa tahansa! :D Menin sitten Niken sivuille selvittämään, mitäs muita kenkämalleja heidän valikoimastansa löytyykään kaltaiselleni ylipronaatiosta kärsivälle reppanalle. No vaikka ja mitä! Zoom Structuren lisäksi huomasin mm. Lunareclipsen kuuluvan Stability -kategoriaan, ja muistin oitis nähneeni Zalandolla niitä omassa koossani. Ei kun vaan tilaamaan siis. :) 

Oon kokeillut ties minkälaisia ja -merkkisiä lenkkareita tässä vuosien aikana, mutta Niket on ylivoimaisesti parhaat. Mulla on aika vahva ylipronaatio, eli astun linttaan. Sen kyllä huomaakin lähes kaikista kengistä jotka omistan. Yleensä lenkkareissa kuluu hetkessä reikä kankaaseen kantapään yläpuolelta/sivusta, ja sehän on aivan hemmetin mukavaa siinä tapauksessa jos sieltä kankaan alta tökkää jalkaa vasten jokin kova ja terävä muovinpala. Viimeksi niin kävi Zoomeja edeltävien Asicsien kanssa - kankaaseen tuli reikä kuukauden käytön jälkeen, ja hintaa oli ollut kuitenkin rapsakat 130€, eli ei yyyyyhtään ärsyttänyt. Mutta mites sitten on Zoom Structureiden laita? Nepä ovat edelleen täysin ehjät sisältäkin! Suorastaan ihme mun mittakaavassa. Kengissä on reilusti pehmikettä kantapään alla, joten askel tuntuu huippu kevyeltä ja rullaa mukavasti. En ehkä enää koskaan halua ostaa muita kuin Niken lenkkareita. Ne maksaa itsensä käyttöiän ja -mukavuuden muodossa takaisin, moninkertaisena. Olisinpa vaan tajunnut tän aikoja sitten! :D  

IMG_8743
IMG_8725
Mulla on sikäli myös eriskummalliset koivet että mun pohkeet on kohta jo 10 vuoden ajan kipeytyneet välillä tosi pahastikin... tiditidii, loppukeväästä ja alkukesästä. Kuukausi tai pari menee suht tuskaisissa merkeissä, ja sitten yhtä äkkiä kivut loppuu kuin seinään. Tätä vuodenaikaan sidonnaista kipuilua on todella, todella vaikea ymmärtää, kun kuitenkin käyn lenkillä ihan yhtäläiseen talvellakin, eli kyse ei oo siitä että aloittaisin lenkkeilyn liian ryminällä kevään tullen. Nöyp. Ajattelin pitkään että vika on luonnollisesti ylipainossa, mutta toisaalta "normaalisti" oon kyllä aina voinut kävellä miten pitkiä matkoja tahansa ilman kummempaa väsymistä ja jalkojen kipeytymistä. Ja nyt yli 30kg kevyempänä en kyllä huomaa eroa entiseen, ihan samallalailla ne pohkeet on jumissa kuin aiemminkin tähän aikaan vuodesta - ja lopulta se jumitus kulminoituu siihen että saa kulkea suunnilleen hampaat irvessä kun pohkeet on ihan pölkyt. Käsittämätöntä. :D Erästä aika inhaa jalkasairautta löytyy suvusta, mutta lääkärin mukaan tämä ei vaikuta nyt siltä. Koipia yritettiin siis melko tuloksetta viime vuonna tutkia, penikkatauti nyt olisi oideiden perusteella vähän sinne päin, mutta just toi kipujen rajoittuminen kevääseen ja kesään on yksi jäätävän iso kysymysmerkki. No, josko tänä vuonna saisi vähän parempaa diagnoosia asiasta. Ja toivottavasti nämä ylipronaatioon tarkoitetut lenkkarit ees pikkuisen lievittäisi tuskaa. ;) 

IMG_8746
Postaus on luontevinta lopettaa suositteluihin: jos askel ylipronatoi, kannattaa todellakin tutustua Niken Stability-kategorian kenkiin! Ainakin Zoom Structure -mallia uskallan suositella kun sen oon käytännössäkin todennut loistavaksi, mutta aivan yhtä hyviltä Lunareclipsetkin tuntuu jalassa. Täytyy koittaa muistaa raportoida niistä lisää, jahka ensin pääsevät käyttöön. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti