Huawei P8

IMG_2285

IMG_2293

IMG_2296

Mulla on nyt noin viikon ollut käytössä uusi puhelin, nimittäin Huawein P8. Love it, miljoona kertaa parempi kuin entinen iPhone 4S joka vain temppuili sen minkä kerkesi! Ostin mun ekan ompun joulukuussa 2011, ja se puhelin toimi täydellisesti lähes kolme vuotta... kunnes muuan rähmäkäpälä pudotti sen kylppärin kaakelilattialle. Kuten arvata saattaa, näyttö meni säpäleiksi. Koska puhelin oli ollut mulla niin pitkään jo käytössä, ja näyttölasin lisäksi myös akku olisi pitänyt vaihtaa (tarkoittaen ainakin parinsadan kustannuserää), päätin että sama se on ostaa uusi samanlainen puhelin. 4S ei enää keväällä 2014 maksanut paljoa, kun malli alkoi olla sen verran vanha ja hiljalleen jo poistumassa kauppojen valikoimasta. Mutta mitä vielä, ero entisen ja uuden puhelimen välillä oli kuin yöllä ja päivällä. Jälkimäisessä 4S:ssä oli alusta asti surkea akku, puhelinta ei voinut käyttää ulkona jos vähänkin sattui tuulemaan, muisti oli olevinaan jatkuvasti täynnä ja puhelutkin temppuilivat ajoittain. Murr. Vuoden jaksoin sinnitellä kunnes viime kesänä päätin, että viimeistään loppusyksystä ostan uuden puhelimen - en halua kokea enää yhtäkään talvea sellaisen puhelimen kanssa, joka tilttaa samantien kun sen kaivaa taskusta ulos. Iltalenkit pimeässä ja kylmässä alkaa tuntua pienoiselta turvallisuusriskiltä ilman toimivaa kapulaa. :D

Vaikka viimeisin iPhone-kokemus olikin äärimmäisen huono, en silti ainakaan toistaiseksi lukeudu mihinkään "Apple haterseihin". Tykkään mun Macbook Airista edelleen, enkä luopuisi siitä mistään hinnasta! Uutta puhelinta harkitessa Apple ei kuitenkaan tullut kuuloonkaan, vaan aika pian mun vaihtoehdot karsiutuivat Huawei P8:aan ja Samsung Galaxy S6:een. Päätin ostaa Huawein, sillä siinä vaikutti hinta-laatusuhde olevan paremmin kohdillaan. 13 megapikselin kamera, hyvä akunkesto ja tietty myös kaunis muotoilu houkuttelivat. :) Tässä vähän ajatuksia tähän mennessä.

+ Loistava akunkesto, ei tarvitse ladata "kuin" kerran päivässä. Todennäköisesti parin päivän välein riittäisi, ellei mulla olisi puhelin niin surullisen usein kädenjatkeena... Luulen tosin, että asetuksia venkslaamalla voisin saada yhdestä latauskerrasta vielä enemmän irti. Täytyy ottaa jonakin iltana projektiksi opetella mm. se, miten ohjelmia suljetaan, etteivät ne kuluta turhaan akkua näytön ollessa pimeenä.

+ Android on käyttiksenä oikein kelvollinen. Tietysti ensin meinasin olla vähän sormi suussa sen kanssa, kun iOS ehti olla kuitenkin 4-5 vuotta käytössä, mutta nopeasti Androidiin tottui.

+ Aluksi oli myös pientä totuttelua siihen, ettei näytössä ole näppäimiä lainkaan - olin aika hukassa ilman iPhonessa tottumaani Koti-nappiin. :D Mutta nyt kyllä oon jo tottunut siihen, ja on oikeastaan just kätevää että kaikki ne vähäiset näppäimet löytyy puhelimen sivusta.

+ Näyttö on iso, suorastaan valtava verrattuna iPhone 4S:ään. Resoluutio on loistava ja värit toistuvat kirkkaasti.

+ Kaikin puolin P8:sta jäi heti ensitestauksella vaikutelma, että tässä on potentiaalia monivuotiseksi puhelimeksi, mikä on mulla yksi tärkeimmistä seikoista - i n h o a n  luurinvaihtorumbaa. En käsitä ihmisiä, jotka huvikseen vaihtaa puhelinta joka vuosi tai jopa useammin, musta se on turhauttavaa ja suorastaan kamalaa touhua. :D Varmasti tähänkin on akku vaihdettava jossain vaiheessa uuteen, mutta elättelen toiveita että puhelin kestäisi jopa sen valmistajan tarjoaman hulppean takuuajan, eli kolme vuotta.

- Kirjoittaminen on kömpelömpää iPhoneen verrattuna, ei tee mieli rustailla kovin pitkiä höpinöitä. Voi tietysti olla, että sitäkin systeemiä saisi jotenkin säädettyä - täytyypä tsekata asia lähiaikoina.

- Se kehuttu kamera... mun mielestä kuvat ei ole mitenkään erityisen spessuja, tyyliin iPhonella sai parempia/tasalaatuisempia. Ellei sitten kuvaa kirkkaassa päivänvalossa, tällä P8:lla on suorastaan todella vaikeaa saada hyvä kuva; ne tärähtää hirveän helposti, tai jos kuva sattumoisin näyttää näytössä kivalta, heti vähänkin zoomatessa se muuttuu pikselimössöksi. Oon yrittänyt käydä kaikki mahdolliset asetukset läpi, mutta en vaan keksi mikä voisi olla pielessä. Onko muilla ollut tällaista ongelmaa, jos on niin mikä siihen auttoi? Ehkä mun pitää vaan käydä liikkeessä näyttämässä puhelinta että mahtaisiko olla maanantaikappale kyseessä, aargh. Tai sitten vaan täytyy tyytyä siihen, että upeat kuvat onnistuu vain päivänvalossa, ja muulloin kantsii suosiolla kuvata järkkärillä.

- Tämän kanssa ei toimi kaikki kuulokkeet. Tai no toimii joo, mutta vaikka volyymi olisi täysillä, kuuluu musiikki juuri ja juuri. Tää seikka oli oikein mukavaa hoksata siinä vaiheessa, kun kuuden tunnin bussimatka Lahdesta Kokkolaan oli alkamassa... :D Aiemmin olin kuunnellut puhelimesta musaa mun isoilla Wesc Symbal -kuulokkeilla, ja niistä ääni kuului normaalisti, mutta Wescin Kazoo -nappikuulokkeista (parhaat ja kestävimmät ikinä, suosittelen!) tänä Huawei näemmä ei tykkääkään. No, pikku juttu sinänsä, täytyy vaan hankkia jotkut toiset nappikuulokkeet. Toisaalta olisi tietysti fiksumpaa siirtyä käyttämään vain niitä isompia, sillä napithan rasittaa kuuloa enemmän...

IMG_2298

Tällaisia ajatuksia tähän mennessä. Kieltämättä noita ns. miinuspuolia on enemmän kuin ennakkoon osasin odottaa; kuvittelin että tämä voisi nyt olla sellainen kunnon top shit -puhelin... toisaalta, uutukainen on ollut käytössä vasta todella lyhyen ajan, eli ainakin osittain ongelma voi piillä käyttäjässäkin, tai niissä venkslaamista vailla olevissa asetuksissa. :D Kokonaisuutena Huawei P8 on mun mielestä kuitenkin mahtava kapistus, antaisin sille tässä vaiheessa kouluarvosanan 8 tai 8 1/2. Onko muilla P8:sta tai muista Huawein puhelinmalleista kokemuksia? Mitä ootte tykänneet? :)

IMG_2304

// My new phone - Huawei P8. I love it, it's so much better than my previous one (iPhone 4S). I've had it for about a week now and still got lot to learn, like how to use it properly... But I'm sure we'll be good friends for many years, which is great because more than anything, I hate changing my phone! It's so frustrating thing to do, argh. Do you have any experiences of P8 or other Huawei phone models? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti