Marjainen maapähkinävoijuustokakku

IMG_2133
Tein tässä taannoin elämäni ensimmäisen juustokakun, ja se oli varsinainen lé menestys. Kakusta 80% katosi jo parissa päivässä parempiin suihin, ja ne pari pakasteeseen eksynyttä palaakin on jo aikoja sitten tuhottu. Pitänee tehdä joskus uudestaan. ;) Halusin kokeilla maapähkinävoin käyttöä juustokakussa, mutta en onnistunut löytämään mitään tosi kivaa ohjetta. Lopulta päädyin hieman riskaabelisti soveltamaan yhtä netistä löytämääni ohjetta. Onneksi tämä kokeilu meni prikulleen nappiin, oon edelleen vähän yllättynyt. :D Tässäpäs tulisi pb cheesecaken ohje, olkaas hyvät...

IMG_2096

Pohjaan:
300 g Digestivejä
150 g margariinia tai voita

Täytteeseen:
600 g Philadelphia (tai muuta maustamatonta) tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria (maun mukaan, käytin itse ehkä 0,75 dl)
1 dl Maizenaa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
2 dl maapähkinävoita (mieluiten Amonan tai Meridianin makeuttamaton)
2 dl marjoja (mustikoita ja vadelmia)

Ohjeet:

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Pohja: Laita irtopohjavuoan (n. 25cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive-keksit hienoksi muruksi. Lisää sulatettu rasva keksimurujen sekaan ja sekoita. Levitä seos vuoan pohjalle, painele tasaiseksi esim. lusikan tai lastan avulla. Paista keksipohjaa 175 asteessa noin kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte: Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sokerit ja Maizena. Lisää munat yksitellen ja seuraavaksi kuohukerma vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lopuksi lisää sekaan suurin osa maapähkinävoista, sekoita hyvin.

Kaada valmis täyte esipaistetun, jo jäähtyneen keksipohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle marjoja ja lusikoi loput maapähkinävoit pieninä nokareina sinne tänne ihaniksi "sattumiksi".

Paista juustokakkua puolisen tuntia 200 asteessa, lisää sitten folio kakun päälle, sammuta uuni ja paista jälkilämmöllä toiset puoli tuntia. Seuraa kakkua välillä, ettei se tummu liikaa.

Kun kakku on jäähtynyt kokonaan, laita se jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, tai jos mahdollista, anna sen viilentyä yön yli ennen syömistä. Irrota kakku varovasti vuoasta veistä käyttäen.

Nauti!

IMG_2130

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti