Marc Jacobs Stam

MarcJacobs_Stam_1
MarcJacobs_Stam_2
MarcJacobs_Stam_3MarcJacobs_Stam_4
Joulupukki toi mulle tänä vuonna jotain melkoisen messevää: Marc Jacobsin Stam -laukun. 😍 Tai no, valkoparta on itse niin kiireinen että käytti äitiä kätyrinään. Oon viimeiset ööh, 5 vuotta stalkannut eBayta ja myöhemmin myös Vestiairea löytääkseni punaisen Stamin large-kokoisena ja kullanvärisillä metalliosilla. Yllättävän kiven alla ovat olleet! Usein näkemissäni punaisissa laukuissa on olleet hopeiset metalliosat, tai sitten väri on ollut oranssiin taittavaa korallinpunaista. Stam on Marc Jacobsin valikoimasta vuosia sitten poistunut malli, eli käytettynä osto on ollut ainoa vaihtoehto. Tosin, viimeisinä valmistusvuosina Stamin hinta oli reilusti päälle tonnin, joten enpä mä sellaisia summia siitä (tai mistäkään muustakaan laukusta!) olisi maksanut upouutena.

Kun kuukausi sitten eBayssa tuli vastaan liki uudenveroinen Stam, joka täytti kaikki kriteerit, ostopäätös oli sillä selvä. Ja hinta? Tingittynä 150 euroa + postarit! Olin silloin maalla vanhempien luona, joten riemuidioottina esittelin heti mammallekin löydökseni. Hän tykkäsi myös laukusta ja sanoi, että sehän voisikin olla mun joululahja, niin ei tarvitse sitten muuta kehitellä. 😁 Pienen vastaan inttämisen jälkeen tartuin tarjoukseen ja kas, kun paketti saapui perille, annoin sen avaamattomana äidille ja pyysin tarkistamaan, että laukku on siinä kunnossa kuin se oli kuvissakin. Sitten hän paketoi sen ja jemmasi jouluaattoa odottamaan. Joulukääreistä paljastui vielä paljon kauniimpi laukku kuin osasin odottaa! Sävy on todella kiva, ei mitenkään räikeä vaan hieman tummempi punainen. Edellinen omistaja ei varmastikaan ollut käyttänyt laukkua kuin muutamia kertoja, sillä en bongannut muita "virheitä" kuin pienen kuluman toisessa alareunassa ja nuppineulan pään kokoisen tummentuman kahvan sisäpuolella. Nämä siis näkyivät myös myyntikuvissa.

Laukku on aika painava paksun metalliketjun takia, ja hienona yksityiskohtana on tietysti tuo kiss-lock suljenta. Mikähän sama on suomennettuna? Sekä ulko- että sisäpuolelta löytyy vetoketjulliset taskut. Laukkua voi kantaa sekä käsipuolessa että olalla, joka on arkilaukussa aika tärkeä seikka käytettävyyden kannalta. Me so happy! Jos jotakuta kiinnostaa, näitä laukkuja saa usein varsin edullisestikin eBaysta ja Vestiaire Collectivesta. Lisäksi oon huomannut, että yleensä laukut ovat pitkään myynnissä ennen kuin menevät kaupaksi. Stam ei taida olla tarpeeksi trendikäs nykyhetkeen, joten se ei ole erityisen haluttua kamaa. Samasta syystä laukku oletettavasti poistui aikanaan Marc Jacobsin valikoimasta. Mua ei ollenkaan haittaa, että epäsuosion myötä hinnat käytetystä laukusta ovat pääsääntöisesti maltillisia. Ja se nyt varsinkaan ei kiinnosta, onko laukku muodikas vai ei, kun itse satun siitä tykkäämään.  😁 Mitäs te sanotte?

2 kommenttia: